Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
shodan - специалист
Инсталирах я отново с надеждата, че нещо се е оправило,ама нъц. като завърти центрофугата и треска яко, и то на ниски обороти. Явно е нещо барабана или нщо окооло него. С амортисьорите ли се изчерпват опциите за ремонт???
tripioo - специалист
shodan написа:
Не знам,струва ми се страно от лека денивелация ( ако въобще я има) да се тресе така. има ли някъв начин за застопоряване на пералнята за пода или нещо такова?? възможно ли е барабана да е деформиран и той да прави тези проблеми?? Тресе се здраво,не ми се вярва да е от денивелация,има нещо ама не знам какво.
И аз мислих така но преместих малко моята за ремонт и не я нивелирах , (но не се клатеше ((или поне не много))) и на центруфуга се премести с 1 педая , все едно е изпуснат топ....
fox_vt - майстор
Johny написа:
А ако ми обясниш по какъв начин се е деформирал барабана на пералня, която до вчера е прала, ще се съглася с тебе.
От маратонки чадо от маратонки те са невъзможни да се балансират и при 900-1000 об сещай се кво става със тенекията на барабана която не се лъжете не толкос дебела както си мислите.След тая манипулация (разбирай маратонки,кубинки и прочие) ще бие даже и на празен ход .
Chefo77 - майстор
Стига бре, пич, това е Горенье, не някаква китайска имитация на пералня. На месец поне веднъж вкъщи перем маратонки и работни обувки, вече 6 години и половина няма никакви грижи. Е, на 800 оборота сме, ама все пак ...
fox_vt - майстор
Еми хубаво Горение ама то не останаха варианти ситуацията е следната-за да бие един барабан значи няма баланс,липсата на баланс се компенсира донякъде от амортисьорите и пружините при по старите модели.Причините за дисбаланс са от крив барабан,до лошо разпределение на дрехите преди центрофуга,което не говори много добре за такъв клас перални.Такъв ефект се получава и от много малко пране но пак бива компенсирано от амортисьорите,така и не разбрах те сменени ли са или само визуално огледани?
shodan - специалист
визуално огледани са и няма проблеми с тях,поне по думите,които по горе прочетох. Пусках я празна,не е перфектен барабана,има съвсем леко клатушене,и то се вижда при гумата,иначе не можех да го видиш. И мисля,че е точно водата като дойде на преградите го прави.
zz_stefanov - майстор
1. Като е празна и като надигнеш с пръст барабана усещали се някъде луфт. Може да има луфт от лагерите или което е по лошо, да има нарушена връзка между цилиндъра на барабана и крепежа му към оста.
2. Този модел има ли тахогенератор на оста на мотора и здрав ли е? А може и да е здрав, но да не го отчита контролера. В много перални с него освен скоростта на въртене се следи и баланса на дрехите. Ако обаче не разбираш от електроника я пращай на майстор.
Борислав Бачовски - напреднал
Прочетох всичко изписано по "задачка-закачка". Аз залагам на счупена, или спукана трилъчка, /това, което държи барабана/, или скъсан един от тръбните нитове на трилъчката, към барабана. Трябва да се провери №1, написано от zz_stefanov. А за тахото, не е дошел реда.
shodan - специалист
Погоре споменах,че вътре всичко изглежда перфектно! Няма счупени трълъчки и тн.... ето го и доказателството :

Изображение
Изображение
Изображение

има ли вероятност да разваля нещо,ако развия болта дето е на тая петолъчка за да видя лагери и тн.... между другото като разклатя всичко се клатушка,което е нормално,мотора заедно с барабан и тн.... Дайте някакви свежи идеи,ако има нещо,което да мога да сменя мисля,че ще се справя. Някак си не ми се иска да вярвам,че барабана е изкривен по някакъв начин :)
Ако трябват още снимки мога да кача.Само кажете коя част :)
zz_stefanov - майстор
Трилъчката (или може да я наречем кръстачка) е от вътрешната част на казана и крепи барабана към оста. Това не може да се види на снимката. Може обаче да се провери както ти написах горе.
Виж едни примерчета в снимки тук http://www.tehcomservis.com/forum/topic ... topic=1702 . Човека е направил учебник с картинки по въпроса :)
И там всичко изглежда чудесно от вън.

Тема "Центриране на барабан на пералня машина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: