Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
darken_nz - специалист
И като му кажеш, че освен на тебе и за материали ще плаща и на куриер ще стане интересно - това за пазаруването по нета.
А доставката поне при нашите търгаши иска чакане, съобразяване.
Какво правим, ако човека бърза ?
Имал съм такива случаи - човека се нанася и иска ток!
lubomirlz, значи твоя случай е от онези по-особените.
Аз говорех за по-масовите случаи.
Да стигаме чак до там. :)
Щом се такува като спам ще спра да ''спамя''.
lubomirlz - специалист
За спаменето, щото не е точно по темата и проблема на човека, иначе нямам нищо против да се обсъжда този казус.
PCL82 - майстор
АП 16А крива В не пада от прахосмукачка 1000Вт, от микровълнова 2500Вт или от лаптоп 90Вт или от 4 стационарни компютъра. Нещата са съобразени. Това е най продаваният предпазител в Германия. В хипермаркетите 16А крива В е на половин цена спрямо всички останали стойности (2,50 евро срещу 5-6 евро за другите) става въпрос за АВВ. Така дори любителят по чисто икономически причини ще избере правилният предпазител. Всичко с малки изключения може да се защити с 16А-готварските печки се захранват с 2 или 3 фази по 16А. Същото е и с кабелите-изборът е ограничен до 3х1,5мм2, 5х1,5мм2, 3х2,5мм2, 5х2,5мм2, 4(5)х10(16)мм2. Други комбинации се продават само по поръчка. То Германия си има политика-продават се само немски материали, Шнайдер там не може да припари!
Последна промяна от PCL82 на пон мар 19, 2012 4:00 pm, променено общо 2 пъти.
vvventsi - специалист
PCL82 написа:
АП 16А крива В не пада от прахусмукачка 1000Вт, пр
16А може и да не падне но 10А крива ''В'' има голяма вероятност да падне от прахосмукачка 1000W!
lubomirlz - специалист
PCL82 написа:
То Германия си има политика-продават се само немски материали, Шнайдер там не може да припари!
Те за това са икономика номер 1, високо качество и избират своето пред чуждото, но и аз да им имам заплатите не бих избрал марка различна от АББ или Сименс :lol:
vvventsi - специалист
PCL82 написа:
фази по 16А. Същото е и с кабелите-изборът е ограничен до 3х1,5мм2, 5х1,5мм2, 3х2,5мм2, 5х2,5мм2, 4(5)х10(16)мм2. Други комбинации се продават само по поръчка.
Добре, ами като ще си слагаш ПВА1 или ПВА2 ,пак ли задължително трябва да си купиш три проводника?
PCL82 - майстор
Писах за кабели-става дума за NYM и NYY (подобни на СВТ, но единият няма UV защита, а вторият става и за открито и в земя). Проводници ПВА1 и ПВА2 има в по голям асортимент, но всичко идва от областта им на приложение. Например ПВА1 1мм2 няма да се намери лесно, защото за инсталации се ползва универсалният 1,5мм2. ПВА2 1мм2 ще се намери, защото се използва в уреди. ПВА1 0,75мм2 също има, но ще се продава като "звънчева жица".
ПВА1 4 и 6мм2 ще се намери само жълто зелен, защото се използва в системата за изравняване на потенциалите.

Просто тези проводници и кабели имат типово приложение, което в плод на стандарт. Резулатът е универсалност, свободните съчинения и грешки намаляват, следващият ел. техник не губи време да се ориентира.

Ако на някой му притрябва нещо друго-индустрия бол и си го поръчва.
kam34 - специалист
То и тука по кварталните железарии асортимента е този който се търси в 90% от случаите на изграждане на електроинсталация. Специализираните магазини имат или могат да ти доставят всичко.

Преди време в форума коментирахме че на запад продават ПВА1 направо готово вкарано в гофре по три проводника със съответните цветове.

Тема "Проблем с контакт при трипроводна инсталация !" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: