• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 13
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
DMN - майстор
За този електрожен от Лидл и аз се двоумих, но се отказах. Сега се замислих за това „духане“ дето говорите и дето го слагате и препоръчвате да се направи допълнително.. Чудя се защо оригинално не са ги направили с вентилатор, говоря за тези, които нямат такъв. Много у-ва, които имат вграден вентилатор, кутиите им са направени така, че въздуха да влиза и излиза от точно определени отвори за да има максимален ефект. Другото, което ми прави впечатление по вашите думи, че имат термозащита. Не знам точно как е направена и къде е сложена, но като се сложи вентилатор, той може и да я лъже като я охлажда и тя да не сработва, а в същото време трафа във вътрешността му да се пече яко. Ама вие си знаете. Общо взето това ми мина през главата за духането ♫ ♫.
koleva83 - специалист
DMN написа:
За този електрожен от Лидл и аз се двоумих, но се отказах. Сега се замислих за това „духане“ дето говорите и дето го слагате и препоръчвате да се направи допълнително.. Чудя се защо оригинално не са ги направили с вентилатор, говоря за тези, които нямат такъв. Много у-ва, които имат вграден вентилатор, кутиите им са направени така, че въздуха да влиза и излиза от точно определени отвори за да има максимален ефект. Другото, което ми прави впечатление по вашите думи, че имат термозащита. Не знам точно как е направена и къде е сложена, но като се сложи вентилатор, той може и да я лъже като я охлажда и тя да не сработва, а в същото време трафа във вътрешността му да се пече яко. Ама вие си знаете. Общо взето това ми мина през главата за духането ♫ ♫.

Господине, господине...
Конструкторите дори на такива китайски еднодневки не са балъци! Не случайно са включили термозащита, а не вентилатор. С термозащитата си връзват гащите на ГАРАНЦИЯТА . А не да стане навалица от недоволни клиенти връщащи изделието след една седмица изгоряло при една или две години гаранция.
А с вентилатор- гаранция Франция. :mrgreen: Ако МУ духа най-много да му удължи полезната работа с някво време. Но ако един лаик заварчик натовари такъв електрожен и той няма защита и с вентилатор и без пак ще го изгори! Кво значение дали на петата или десетата минута.
DMN - майстор
Госпожо, госпожо...що ми се струва, че за едно и също говорим. Исках само да наблегна, че като им сложите допълнително вентилатор на еднодневките, ни гаранция важи, ни кой знае какъв ефект, че даже и напротив(лично мнение).
koleva83 - специалист
DMN написа:
Госпожо, госпожо...що ми се струва, че за едно и също говорим. Исках само да наблегна, че като им сложите допълнително вентилатор на еднодневките, ни гаранция важи, ни кой знае какъв ефект, че даже и напротив(лично мнение).

Господине първо Ви благодаря, че се обърнахте към мен на " Госпожа" / нещо с което се гордея/ , а не на " госпожица"
Второ моите постове с " духането " не означават нарушаване на фабричната цялост на изделието. А външен вентилатор при запазване на гаранцията.
Ролята на такъв вентилатор е просто на намали температурата и защитата да включи след по-продължителна работа.
Или все едно електрожена работи при 15 градуса външна температура, а не при 30 градуса примерно.
Няма как такъв вентилатор да наруши гаранцията , защото и с него и без него термозащитата мери опасната температура при която би се стопил проводника на вторичната намотка.

В крайна сметка всеки има глава на раменете и би трябвало да знае, че евтиното винаги излиза скъпо. Уви стандарта в тая държава кара хората да забравят това.

Хубава вечер от мен.
255388 - специалист
Krass написа:
Напрежение на празен ход 48V Това как пали при това ниско напрежение. :? Досега съм навил десетина машинки и винаги съм ги оставял на 62-63 V
Пали си идеално, все пак запалването на дъгата не е функция само от напрежението.
lecki - специалист
Абе 48V си е добре за променливотоков електрожен, аз съм срещал и 35V (фабричен) :evil:
и ме викат да го ремонтирам щот не работел добре.
pansim - майстор
koleva83 написа:
мери опасната температура при която би се стопил проводника на вторичната намотка.

В крайна сметка всеки има глава на раменете и би трябвало да знае, че евтиното винаги излиза скъпо. Уви стандарта в тая държава кара хората да забравят това.
Колева83, термозащитата мери температурата на ПЪРВИЧНАТА намотка!!! И добавянето на вентилатор охлажда външният слой на намотката. А какво става с първите слоеве???
Ама, като гледам много разбирачи сте тука...останете си със здраве.
И запомнете, че безплатно е само сиренето в капана на мишката.
koleva83 - специалист
pansim написа:
koleva83 написа:
мери опасната температура при която би се стопил проводника на вторичната намотка.

Колева83, термозащитата мери температурата на ПЪРВИЧНАТА намотка!!! И добавянето на вентилатор охлажда външният слой на намотката. А какво става с първите слоеве???
Ама, като гледам много разбирачи сте тука...останете си със здраве.
И запомнете, че безплатно е само сиренето в капана на мишката.
Оффф..откъде почна темата и докъде го докарахме! Автора попита да си купи ли некво китайско менте за 100 кинта за дребни домашни неща, а ние почнахме да си мерим термозащитите на намотките!
Чак се амбицирам утре да пожертвам 100 лв от семейния бюджет, да купя едно такова чудо на техниката , да го разглобя и да ти снимам къде му е защитата! А после с удоволствие да го изхвърля в контейнера! Без да е направена нито една заварка с него.
Аре остани със здраве.
hidrazin - майстор
Автора попита да си купи ли некво китайско менте за 100 кинта
Не, 不, 아니, nuk, not, ոչ, ez, না, không, არ, δεν, לא
:partyman:
angel_ov - специалист
Направо ме размазахте! За 100 лв толкова.Едно излизане на кръчма.
Довечера ще ви го наснимам и ще постна снимките.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 13

Тема "Съвет за електрожен от Лидл" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: