• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Junak - майстор
mihailradoslavov написа:
Поредната тема за бойлер и проблем с нулата.

...Тъкмо бях самодоволен и се радвах че най-накрая ще мога да се къпя без да спирам бойлера и всички останали гъдели като този ... и нещо не накара да пипна връзките, тази за студената вода беше стоплила и разбрах че проблемът си е пак там.

Аз пък мисля, че гъвкавата връзка се е стоплила от водата, която връща предпазителтия клапан
x1pokrat - специалист
За да ти опукат меките връзки-значи не ти идва 0 до бойлера . Измери с мултицет или ако нямаш просто закачи една крушка на кабела преди да го вържеш на бойлера. Ако имаш 220V или крушката свети, значи проблема е в някоя от връзките в бойлера. Хлабава 0 или не на място свързана.
Първо се стопи меката връзка на топлата вода - смених я! След като сложих нова от тези чудесии с тоците стана така че пак започна да се стопява и почна да изпуска вода, което наложи и спирането на крана за водата в банята (добре че са ми отделни за кухня и баня).

Ролята на бойлерното табло не е ли точно тази да прекъсва фазата и когато се изключи да не ходи фаза до бойлера. Както е и в моя случай - проверено е с измерване на фазата.
И едва ли меката връзка може да се стопи от това че връща топла вода. Нали това й е целта на нея да държи и да провежда водата. Не знам на какви градуси трябва да е водата, че да избуши от нея ме ката връзка, но все си мисля че ще да е в пъти по-голяма температура от градусите на водата които бойлера достига.
С ключа изключвам фаза 100% (бойлерното табло) защото и с новото замерих дали като спирам и пускам има фаза или няма фаза.

x1pokrat за съжаление нямам пробна лампа с която да пробвам. Имах мултицет който ме изнерви (китайче беше) и замина в коша. Утре сутрин очаквам поредния номер ел. техник и ще видим какво ще стане. Ако проблемът остане ще се звъни в енергото. И без друго им се плащат луди пари за трасета, мрежа и т.н. дори и напразно няма да е лошо да направят една профилактика.
Последна промяна от mihailradoslavov на съб дек 08, 2012 5:53 pm, променено общо 1 път.
Junak - майстор
mihailradoslavov написа:
Решението което съм намерил за момента е :
1. КЪПЯ СЕ НА СПРЯН БОЙЛЕР ОТ НЕГОВОТО СИ ТАБЛО;
2. За да не сменям мека връзка всеки път когато почне да загрява водата - съм махнал заземяването на бойлера и в него влизат директно фаза и нула (без допълнителния кабел).
x1pokrat написа:
За да ти опукат меките връзки-значи не ти идва 0 до бойлера . Измери с мултицет или ако нямаш просто закачи една крушка на кабела преди да го вържеш на бойлера. Ако имаш 220V или крушката свети, значи проблема е в някоя от връзките в бойлера. Хлабава 0 или не на място свързана.

Я вземи обясни пак къде няма нула :?
шоп - майстор
Junak, ако до бойлера не достига нула (по кабел), тя протича по водопровода. И това товари меките връзки.
Включването на бойлера е ето така

Изображение

Само че, за да избегна пръскането на тръбите съм откачил заземяването от нулата до бойлера, допълнителния кабел който се слага.

Изображение

И за това просто спирам бойлера когато се къпя.

Интересното е че когато се измери тока между двете жички които идват към бойлера е по-слаб от това когато се измери между фаза и тръбите. Това ме кара да мисля че нулата която взима от тръбите е по-нула от тази която идва по кабела.
Последна промяна от mihailradoslavov на съб дек 08, 2012 6:04 pm, променено общо 3 пъти.
Junak - майстор
шоп написа:
Junak, ако до бойлера не достига нула (по кабел), тя протича по водопровода. И това товари меките връзки.
Браво =D> Ти четеш ли цитатите, или само си пишеш

Цитат:
2. За да не сменям мека връзка всеки път когато почне да загрява водата - съм махнал заземяването на бойлера и в него влизат директно фаза и нула (без допълнителния кабел).
John - специалист
Определено имаш офазяване на корпуса.Най-простият начин да провериш е да използваш фазомер.Допри го на корпуса или на меката връзка и задължително ще светне.Вариантите са няколко.Ключа в бойлерното табло да не работи ,както трябва.Проверяваш го с мултицет ,оглеждаш за хлабави връзки.Пробив в нагревателя,разкачаш кабелите на нагревателя и го замерващ към корпус.
Всичко това се прави след изключване на съответния предпазител.Има и трети вариант ,да имаш офазяване по водопровода от комшии,затова изключи бойлера от предпазителя и провери с фазомер водопроводните тръби.
Тани - модератор
Хайде да прочетете темата отначало и тогава да допълните, ако все още има нещо за казване! Вече е писано и няма смисъл да откриваме топлата вода, този път и в буквалния смисъл :wink:
fox_vt - майстор
Абе на мен ми се струва че проблема не е в неговия апартамент или е в неговото главно табло или в ГРТ на входа.В смисъл хлабава нула щом като мери с мултицета и едната нула е по нула :lol: ама как само звучи :-D
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Бойлер, Меки връзки, Зануляване, Заземяване" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: