Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
alsted - майстор
Не съм сигурен, че разбрах цитата. Приемаш, че в ключа не е имало нищо проводящо, което при "ремонта" е изпаднало? По стечение на обстоятелствата точно тогава е изчезнала просто така, някаква яка индукция? ... потенциала в нулата (към нищото )? Или все пак приемаш факта, че най-вероятно някакъв проводящ боклук е изпаднал при манипулацията?
Извинявай за упоритата ми настойчивост, но хвърлихме питащия, а и кой-знае още колко много други четящи сега (и след много време може би) във всякакви неправилни разсъждения, само защото не ни се признава елементарната истина.
hidrazin - майстор
Това с проводящия боклук не е невъзможно, но малко вероятно. Като знам и че си имал проблем с такава лампа преди повече от три години и се е
оказала глимката в ключа ти, ми става ясно защо все въртиш към прекъсвача. :)
http://napravisam.bg/forum/viewtopic.ph ... 8&start=20
А сега малко се напъни и виж какво си написал:
alsted написа:
... и си представи как в един проводник се индуктира напрежение, единия му край е на нула/земя, на другия край е вързано нещо, но неговия друг край е никъде. Е, ток няма да тече! Или ще спориш?
На "нещото" другия край не е никъде а е свързан за едно парче жица - някъде по-късо, някъде много дълго. Да ти мяза случайно на нещо като антена? :-D
Не знам дали някога си си правил детекторен приемник - антена, телефонен капсул с диод и земя (парно, водопровод). Нали работи без батерия и се чува
сравнително добре. Какво пречи тук да имаме подобно нещо? Пък и днешно време излъчвания около нас колкото искаш.
В нета има доста теми за такива примигвания - напиши е чичо Гошо "примигване на енергоспестяваща" и ще видиш. Наистина повечето са поради глимката
или грешната инсталация с прекъсване на нулата, но има и такива, които не се обясняват с тях.
Далеч съм от мисълта че в конкретния случай не става дума за проводим боклук - нали ефекта (дефекта) е изчезнал? Може и хлебарката да е избягала от
кутията. :-D Пък и питащия повече не даде информация за развитието по въпроса.
Ще почакаме. Имам чувството, че има още какво да се избистри в тази тема.
:partyman:

Тема "Премигваща крушка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: