• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Тани - модератор
Не знаех, че е починал! Надявам се да приемеш извиненията ми! Наскоро беше споменал нещо за басейна и баща ти и останах с впечатление, че той го ползва също! Все пак, обаче ти препоръчвам да си поправиш инсталацията, за собствена безопасност! Това е абсолютно искрен и сериозен съвет, без никакъв подтекст! Надявам се да подходиш сериозно към него!
Sof - специалист
Тани не искам да се карам с никого, още по малко с тебе !

Разбрах че ви дразня и спирам да пиша моите наблюдения и за нещата с които съм се сблъскал.

Оставете моята инсталация, не я мислете. Все едно не съм я споменавал.
( На мой съседа му греел и миришел контакрт в друга стая -а в този контакт нямало нищо)

Кабелите са замазани в стените-за да се коригира каквото и да е било е необходимо цялостна подмяна и поставяне на гуфрирани тръбни мрежи. За сега проблеми с инсталацията нямам и Авто- бушоните избиват нормално при късо.

Знам че не е по темата това.

Ето това е таблото на село -направено от Бащата - публикувам го за да покажа че не е бил неграмотен.
И кутията е заварена от него.
Изображение

Моята намеса е -запаралелването на трите керамични бушона с автоматични-3 х 64 А, Разбирасе в керамичните конзоли няма вече бушони.

Дивотията ми е трите варистора на 250 волта към земя-но поне съм ги изкарал пред таблото ако се запалят при пик.

Инсталацията в къщата е правна 50 година от Дядото и Бащата и освен че смених контактите и ключове в определени стай, други проблеми нямам с нея за сега. Кабелите са достатъчно дебели и с добра изолация.
fikata - майстор
Любопитен съм какво означава
Моята намеса е -запаралелването на трите керамични бушона с автоматични-3 х 64 А,....
Моля те да обясниш.
Sof - специалист
Отзад съм ги вързал към керамичните бушони -имат шпилки нали, та с кабелни обувки -трите автоматични. За да не развалям вида на таблото.

Естествено керамичните патрони са махнати, понеже са паралелни и ще се получи двойно по мощен бушон ако ги оставя.

Абе прехвърляне на бушона.

И глинките съм ги сменял аз-старите се опушваха и не се виждаше нищо под стъклото им.

Варисторите са дивашки поставени-признавам. Но поне заземих таблото с доста дебел кабел.

Ако пикът е малък -варистора ще се загрее и може да се запали или като пуканка да думне !

Тока през бушона ще е малък и вероятно няма да изключи -напрежението трябва да се качи до 1000 волта примерно.

А при междуфазно съм мерил-320 волта.

Така че вероятността да стане запалване на варистора е голяма.
Последна промяна от Sof на ср окт 02, 2013 4:55 pm, променено общо 1 път.
todortv - майстор
Най-горният контакт е с надпис "гараж" и в него е вкаран щепсел с мостов, двойка!
Това така ли е? :roll:
Sof - специалист
Така е -каквито кабели са имали -такива.

Трифазният към гаража го покривах на едно место с микропореста гума-общата изолация е изгоряла от слънцето. но вътре са наред жилата. Това е около 2 метра парче до асмата -после е под винкел и е здрав-Слънцето не прощава.

Аз ги надписвах. Преди бяха с табелки на тиксо и хартия, но ......
Кики - специалист
Sof! нищо лично, не те познавам и няма да давам квалификаций но според мен си далече от тази работа.
todortv - майстор
Сега забелязвам, че на контактите има драсната черта отдолу, което може би
означава, че щепсела трябва да се вкара с кабела надолу. :shock: :shock: :shock:
Контактите в гаража занулени ли са?
hidrazin - майстор
Sof написа:
Ето това е таблото на село ....
#-o #-o #-o Sof , защо ти трябваше да си променяш мнението и да слагаш тази снимка???? Доста хора тук се опитаха да те защитят ама ти не. Ела мечко, изяж ме.
Тани май ще се окаже прав за рецидивистите. :-D
:partyman:
dobcho_vn - специалист
Аз се отказвам.
На изпроводяк - прощавай, ако съм те обидил.
За починалите или добро или нищо.
Смени си абсолютно задължително таблото! И то да го направи квалифициран човек, с опит!
Това, че един кабел е дебел и невредим, не означава, че не е предпоставка за тежка авария!
А при тебе, още в таблото, в началото на кабелите, там където са защитите има предпоставки за тежки аварии!
Чао.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Фаза ли е, к'во е, не знам..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: