Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Тани - модератор
За прекарването на мостовия кабел в другата конзола частично съм съгласен! Това обаче трябва да се прецени на място, защото може да се окаже невъзможно. Зависи къде е отвора на тази плитка кутия!
radius - майстор
Как ще махам третото жило, за това ли е форума! Нали написах, че са готови. Няма къртене, няма и да има (поне не и аз :) )

Неточно се изразих и неточно сте ме разбрали. Направо стана от мухата слон. Като написах, че съм ги отрязал максимално късо, имах предвид максимално късо, че да позволи ремонти/замяна. Просто ми се искаше да ги накатая повечко и затова написах късо. Жилата идват отгоре, пускам ги по дъното на кутията да обикалят по окръжността и после отиват най-отдолу, където са и трите клеми на контакта. Навън също има аванс. Няма жила пуснати и опънати напряко. Така че и да скъсявам ще мога и да сменя с друг контакт – също (тъй като сегашния е с най-дълъг път на проводника). За това говоря
Прикачен файл:
IMG2928.jpg
Това да закарам мостовака в другата конзола беше добра идея, но късно.
Хващането с винтчета е много приятно – няма мърдане и го нагласяш точно както ти трябва.
М/у другото ползвах нивелир да е подравнено всичко.

Я ми покажете снимка на положени гофри в Поротерм. Искам да се убедя, че е възможно, защото нещо не си го представям ( освен с каналокопач).
hidrazin - майстор
radius написа:
Как ще махам третото жило, за това ли е форума! Нали написах, че са готови. Няма къртене, няма и да има (поне не и аз :) )...
=D>
:partyman:
gogo7777 - майстор
Как ще махам третото жило, за това ли е форума!
E, писах ако прецениш.........тогава го махни /не го свързвай/ и то като крайна мярка:-D . От снимката се вижда, че в едната конзола дори липсва :-D Иначе е добре да го има /така и така си теглил трипроводна инсталация/.
Радвам се че си се справил =D>
jekasus - майстор
gogo7777 написа:
От снимката се вижда, че в едната конзола дори липсва :-D
Просто не го е сложил :-D
radius написа:
Я ми покажете снимка на положени гофри в Поротерм. Искам да се убедя, че е възможно, защото нещо не си го представям ( освен с каналокопач).
Че, кой под мазилка слага гофра :-D
А и без фреза за канали, ще е грозна гледка :-D
radius - майстор
Чудно ми е за какви пари би го направил някой. Аз не съм си и помислял да слагам гофри - да ремонтопригодно е, но колко често се сменя добре направена ел. инсталация? Особено на сграда с централно отопление, в която контактите се ползват за маломощни консуматори.

Совите не са това, което са. Лявата конзола е за ТВ и ЛАН, затова няма трето жило, защото няма дефектнотокова :lol: :lol: :lol:
Тани - модератор
Всичко зависи от модела на домакините. Имам клиенти, които през 3-4 години ме викат да им преправям инсталацията, че им е дошло нещо на ум. Я скрито осветление някъде, я лан кабел до някоя друга стая, че си взели мултимедиен телевизор, я девиаторен ключ до друга врата. Допълнителен гръг от таблото до терасата за климатик, или от таблото до мястото на конвектора. Та е хубаво, когато можеш да идеш и да направиш нещо от гореизброените за половин час, а след тебе всичко на външен вид да си изглежда по същия начин, без да се налага да се прави ремонт на няколко стаи. Отминаха времената, когата по един контакт в помещение бе достатъчен.
radius - майстор
Модела на домакините е ключа. Някой, ако много го сърби, няма спасение, ако ще и всичко да е в гофри. Никой не говори за 1 контакт в стая, дотук съм сложил о/о 50, има още 15 да слагам, мисля че е достатъчно и осигурява удобство. За мен жилището не е някаква самоцел, да искам да го направя като от Стар Трек. Ако трябва да копая за скрито осветление просто няма да си сложа, па нека е модерно.
fox_vt - майстор
И цялата ти инсталация да е в гофра ако ще се поставят нови контакти или ключове няма начин всичко да си е така както е било преди,просто е невъзможно :-D Освен ако си предвидил да има гофра на знайни и незнайни точки от апартамента.Е като се ползват донякъде изградените линии с гофра малко се улеснява работата но къртача чука и секача винаги ще се използват няма начин :wink:
Тани - модератор
Има и боркорони :wink: Бях дал снимка как се поставя контакт върху тапет, без да се кърти нищо!

Ето: viewtopic.php?p=537960#p537960

Просто трябва да си опасал цялата стая с гофре на определена височина, а после може да сложиш контакт на всяка една точка на тази височина! Може да си прекараш и отделен кръг директно до таблото, ако си предвидил достатъчно широки гофрета! Рамката на контакта покрива отвора от боркороната и лепилото на конзолата :wink: Единствената разлика след намесата на електротехника е ... още един контакт! :partyman:

Тема "Как да напъхам кабелите на контакта в конзолата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: