Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
valio2007 - специалист
Става дума за вътрешна инсталация.... оптиката не е приложима все още.
vk - специалист
petkomz написа:
Включваш цифровия ефирен приемник през някой от скарт, AV или HDMI входовете, а коаксиалния кабел - нормално както си е - във входа за антената RF.
petko, телевизора си има цифров приемник вграден. Коаксиалния кабел от кабеларката, сега е в една кръгла букса (пише ANT IN). Въпроса е къде да се вкара в този случай кабела на ефирната антена ? Защото няма втора букса ANT IN.
petkomz - специалист
:ops: Приема се! Пак съм чел по диагонал!
hidrazin - майстор
vk написа:
Въпроса е къде да се вкара в този случай кабела на ефирната антена ? Защото няма втора букса ANT IN.
Ей тук ти отговориха.
Не че варианта ми харесва. Затихването ще е сравнително голямо и ако нямаш галванично развързване ще береш и ядове.
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 20#p530488
И защо се опиваш да правиш такива гимнастики за няколко канала? Толкова ли е зле качеството на кабеларката? Те нямат ли цифров пакет и коя е кабелната?
Другия начин е да сменяш кабелите, което хич не е удачно или да ги превключваш с коаксиално реле.
Разбира се има и трети начин - взимаш си един цифров приемник за ефирната и го включваш на някой от входовете пък кабеларката в антенния вход.
Друг вариант [-X .
:partyman:
darken_nz - специалист
Ами, то това си е варианта според мен.
Ефирните приемници не струват милиони.
Слагаш си кабеларката на антенния, а приемника и останалото оборудване - както решиш.
Ако ти е приоритет ефирната - бодеш приемника на HDMI.
Набутвацията ти ще е още едно дистанционно, което ще ползваш от време на време.
velas - специалист
hidrazin написа:
Не че варианта ми харесва. Затихването ще е сравнително голямо и ако нямаш галванично развързване ще береш и ядове.
Правил съм го десетки пъти... :)
С читав сплитер няма никакви проблеми със затихването. В случая по-важното е изолацията между изходите на сплитера (в случая входовете) и задължителното използване на DC Blocker за кабеларката.
А и си мисля, че ако използва аналоговите канали на кабеларката няма да има проблеми с ефирните цифрови. Проблем ще се появи само ако кабеларката има цифрово излъчване в същите честоти.
hidrazin - майстор
Ами щом си го пробвал тогава са си взима един читав сплитер и да пробва и той. Аз лично не съм. По принцип кабеларката не би трябвало да работи в обхватите на ефирната ама знам ли как е при неговата кабелна? :?
:partyman:
vk - специалист
Да разбирам ли, че нещо такова трябва да се направи, както е на картинката

Изображение
petkomz - специалист
Да, прилича на описаното! :)
AAsat - специалист
Принципно е така с някои забележки, които може и да не са същесъвени. Това на картинката не е галваничен разделител. Галваничен разделител е това от линка http://kts.vdsbg.com/index.php?id=88 - ако картинката си я дал само по приципип, без да смяташ да ползуваш това EMU12 - може. Освен това ако антената е активна и трябва да се захрани по коаксиалния кабел, това не може да стане през сплитера.

Тема "TV Инсталация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: