• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
FM STEREO - специалист
Металната кутия осигурява екранировка,а това за електронните апаратури е много важно :!:
hidrazin - майстор
Това е само една от причините и не е от основните.
Винаги от вътрешната страна на дървената кутия може да се залепи екраниращо фолио.
Давай нататък да видим за какво друго ще се сетиш.
:partyman:
FM STEREO - специалист
Едно от нещата е че са по здрави,по добре се охлаждат елементите вътре,влагоустойчиви са,може би са по евтини.
valentino76bs - майстор
Ей това го купих преди 20 години от приятели още свири невероятна ръчна изработка от кутия до карантиите вътре. За времето си беше уникален. Малко се е поизтрил тук таме от мъкнене ама иначе е наистина ''ТРЕПАЧ'' :) Кутията е от алуминии или поне страниците всичко до невероятна точност е пробито и захванато има китосани болтове в зглобката да не се виждат оребрени/нарязан/ страници за циркулиращия въздух .С два насрещни вентилатора по радиаторите абе чудо...Аааа малко ме домързя да избърша праха ама ...се тая.
Прикачен файл:
DSC_0003.jpg
Прикачен файл:
Прикаченият файл DSC_0003.jpg вече не е достъпен
Прикачен файл:
Прикаченият файл DSC_0002.jpg вече не е достъпен
lyubohar - майстор
На мен обаче не ми харесва посоката на ребрата на радиаторите.
Като гледам ще са хоризонтални.
А трябва да са вертикални за по добро топлоотвеждане.
освен ако не стои изправен.
За материала на кутията.
Голяма част от ламповите DIY проекти са в дървени кутии.
Досега не съм чел нещо да се е запалило.
Е,вярно там лампите са открити,но ако е добре конструирано няма страшно.
Ето моя в кутия от профили за картини.

http://media.snimka.bg/0596/007447130.jpg?r=0
hidrazin - майстор
FM STEREO написа:
Едно от нещата е че са по здрави,по добре се охлаждат елементите вътре,влагоустойчиви са,може би са по евтини.
Е това последното най-се доближава до истината. Евтино е, прави се от машини, ръчният труд почти го няма и най-важното - крайният резултат е предвидим и еднакъв. Няма разлики между отделните бройки.
Има и друго - модата. Навремето дървенията беше на мода и производителите се стараеха битовата техника да се "вписва" в интериора. Сега всичко е "технологично" и всеки иска да е такова. Ако малко разширим погледа не само върху усилвателите - как би изглеждал един таблет или GSM с дървена кутия? :-D
Има разбира се и други фактори. Примерно при телевизорите дървенията се измести от пластмасата. Също по подобни причини. Разбира се има монитори с метални кутии, главно за промишлени и професионални приложения.
Ето, например намираш ли място на дървените кутии при тези усилватели, в това почти стерилно помещение?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tUrhJD1feJQ[/youtube]

Разбира се дървенията си остава привлекателна за определени групи ценители.
Общо взето по този въпрос може да се изпише много и не претендирам че съм бил изчерпателен.
:partyman:
FM STEREO - специалист
Несъмнено е така,това за модата мислех да го напиша,сега се сещам и нещо друго при някой апаратури това да са от метал позволява да бъдат електрически заземени или занулени,например компютрите, стационарните УКВ предаватели и.т.н. Да пластмасата се употребява масово,определено дървената кутия няма място при тези усилватели на клипчето. Поздрави!
bagera1 - специалист
Кутията е отдавна готова, някой ден като ми остане време да седна на компа ще кача снимките.
Този ламповия е уникален, дано натрупам знания и да си направя такъв :shock:
Евала
bagera1 - специалист
ето го
стана доста по-подредено от "оригиналната" кутия
Изображение

месингови 0-и за крачета, малко скъпи излезнаха но от склада цената се разбра чак на касата
Изображение

гръб
Изображение

и лице, монтирах и жак за слушалки, 7-та е с цел да държи капакът от паркетините
Изображение

ползвах пвц ъгли че се изнервих при пасването на паркета(вече имам фреза но май няма да го огрее)

и тонколоните барнах
Изображение
Изображение
Изображение
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Подходяща кутия за домашен усилвател" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: