• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
nikolson - майстор
profesionalist_wood написа:
Хммм. Първо мислих в стаята да махна нормалните контакти в стените и да сложа американските(или до тях) и да прокарам нова външна инсталация и да го включа в трансформатора. Ама можело и така с преносим трансформатор. Май ще се ошашавят от енергото ако решат да правят проверки с фазомери в контактите дали крада ток :-D
Никой няма да се ошашави. Това е понижаващ траф, дали от 230 на 110, дали на 12 волта, няма значение. Обаче фрезата ти е на 230 волта. За какво ти е траф?
thinkpad - майстор
Junak написа:
Знам, че си го чел, даже може и да си го писал, ама поне го прочети."
Аз предпочитам един друг сайт, където ги има повече видове щепсели и контакти. ЦЪК А иначе като си прав, прав си. Въобще пък не би трябвало да си помисля за занулен хамерикански уред с 2 жилен кабел, но братята китайци всичко измислят.
Хммм. Първо мислих в стаята да махна нормалните контакти в стените и да сложа американските(или до тях) и да прокарам нова външна инсталация и да го включа в трансформатора.
Ами външната инсталация за по-красиво можеше да я сложиш в кабелни канали, сложена малко над нивото на перваза или както ти е удобно, със СВТ кабел. Не виждам защо ще къртиш, ще махаш контакти и т.н. :)
profesionalist_wood - майстор
nikolson написа:
Хммм. Първо мислих в стаята да махна нормалните контакти в стените и да сложа американските(или до тях) и да прокарам нова външна инсталация и да го включа в трансформатора. Ама можело и така с преносим трансформатор. Май ще се ошашавят от енергото ако решат да правят проверки с фазомери в контактите дали крада ток :-D
Никой няма да се ошашави. Това е понижаващ траф, дали от 230 на 110, дали на 12 волта, няма значение. Обаче фрезата ти е на 230 волта. За какво ти е траф?
Защото ще се снабдявам с машини от САЩ на 110 волта.....
profesionalist_wood - майстор
thinkpad написа:
Junak написа:
Аз предпочитам един друг сайт, където ги има повече видове щепсели и контакти. ЦЪК А иначе като си прав, прав си. Въобще пък не би трябвало да си помисля за занулен хамерикански уред с 2 жилен кабел, но братята китайци всичко измислят.
Хммм. Първо мислих в стаята да махна нормалните контакти в стените и да сложа американските(или до тях) и да прокарам нова външна инсталация и да го включа в трансформатора.
Ами външната инсталация за по-красиво можеше да я сложиш в кабелни канали, сложена малко над нивото на перваза или както ти е удобно, със СВТ кабел. Не виждам защо ще къртиш, ще махаш контакти и т.н. :)
О,нямах предвид да къртя,просто ще добавя допълнителни до нормалните контакти,пък и да се объркам няма как да мушна уред за 220 към 110,защото няма да влязат пиновете
nikolson - майстор
thinkpad написа:
Junak написа:
О,нямах предвид да къртя,просто ще добавя допълнителни до нормалните контакти,пък и да се объркам няма как да мушна уред за 220 към 110,защото няма да влязат пиновете
???? http://vikiwat.com/travel-adapter.html
В САЩ има и машини на 230 волта.
toni_g79 - специалист
[/quote]???? http://vikiwat.com/travel-adapter.html
В САЩ има и машини на 230 волта.[/quote]

Кой ти ги говори тези неща ;) Аз там машина на 220в не съм виждал.Не помня трифазните им колко бяха :)Пък и не е по темата!!
nikolson - майстор
toni_g79 написа:
Аз там машина на 220в не съм виждал.
:-D Шопа дето викал "те такова животно нема"
thinkpad - майстор
nikolson написа:
В САЩ има и машини на 230 волта.
Всъщност има на 240V. Сушилни, климатици - мощни уреди ги пускат на специално окабеляване на 240V. Така съм чел. Но не е съвсем както си мислиш. :) Тяхното 240V е междуфазово напрежение, не напрежение между фаза и земя.
Последна промяна от thinkpad на пон яну 26, 2015 7:32 pm, променено общо 1 път.
hidrazin - майстор
... Та идеята ми е да сложа някакъв трансформатор за 110 волта....
Ами от София си. Там пък гледам има магазини дето продават японски климатици втора употреба.
Те пък се захранват с едни такива автотрансформатори сложени в едни хубави, метални бели кутии.
Ако си обърнал внимание на фасадите на сградите, може някъде да си ги забелязал.
Та обиколи няколко такива и поразпитай колко пари ще ти искат за един такъв.
Трафа вътре е тороидален и някъде към 2000. Освен това си държи нормално и при продължителен режим на работа.
Скоро не съм купувал такъв. По последни спомени беше някъде към 70 лева. :-D
:partyman:
toni_g79 - специалист
nikolson написа:
toni_g79 написа:
Аз там машина на 220в не съм виждал.
:-D Шопа дето викал "те такова животно нема"
"То и батко бил чул ,от един дето друг му бил казал,че баничката е Убаво нещо,ама не бил опитвал" :lol: Лаптопа ми работи на 110 и на 220 само дето не е профи машина за строителството от американския пазар ;)
thinkpad e обяснил за сушилните и други подобни,което е точно така!
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Трансформатор?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: