нед авг 09, 2020 12:05 ampeppone1 написа: 1. Не разбрахте ли че не можете да направите 3-проводна инсталация от 2-проводна? В края на краищата ще получите схемата, която начертах с тази разлика че занулението е извън бойлера и 2. връзки по нулата винаги ще има. 3. До сега, почти не съм срещал бойлер свързан с трипроводен кабел, в 90% от сградите бойлерните табла още са със старите въртящи 5-тактови ключове, 4. а като трети проводник тогава са служели железните водопроводни тръби. Да видиш 3-проводна инсталация в България с ДТЗ е изключителна рядкост и се прави предимно в новопостроените сгради, 5. но извън тях до трафопоста, инсталацията си остава 2-проводна. Казах че темата е важна и затова нарисувах схемата за да не се бъркат и др. начинаещи техници, както мен по-рано. А и не винаги можеш да си позволиш да къртиш при новоизвършен ремонт и да сменяш кабели, щото видите ли друг начин нямало, а и няма й да ти разреши, тъй като клиента моментално ще те изгони, обяснявайки му как твоят метод бил най-добър и разбиването на банята било неизбежно. Този който го е ударил ток в банята обзалагам се не е било от липсата на трети проводник, а в грешното свързване на ключа. Затова казах че в железариите би трябвало да се предлагат и специални еднополюсни ключове, които да не позволяват грешно свързване. Не знам кой кой е съдил, но аз също съм в правото си да съдя водещ български производител заради пожар от запалил се кухненски бойлер.Абсолютни глупости и некомпетентност
Все пак споделям това именно във форум "Направи сам", а не в "Някой ми го направи".
нед авг 09, 2020 12:05 ampeppone1 написа: Не разбрахте ли ...Това не е споделяне на мнение, а налагане. Правиш ли разлика и чуваш ли като ти казват, че не си прав? И като си такъв капацитет, какво направи за да приведеш към твоето мнение Наредба 3 а?
Все пак споделям това именно във форум "Направи сам", а не в "Някой ми го направи".
Айде малко по-спокойно, вчера се появи, не знаеш кого наставляваш и взе да се изживяваш за крайна инстанция.
Не ми отговори за защитния проводник, явно те бива само по гръмките думи...