• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
И от къде на къде ви хрумна че като го срежете ще станат три отделни предпазителя? :!:
Разбира се че нищо няма да стане. Просто ще окепазите един предпазител. :-D
А защо няма да стане ще разберете след срязването. :lol:
Приятно рязане.
:partyman:
valentino76bs - майстор
miroki написа:
valentino76bs написа:
miroki написа:
Здравейте, и аз имам един въпрос относно автоматичните предпазители.
Имам такова табло и единия предпазител не работи добре.
Колко ампера е ?
25 A
Да ти подаря един работещ от тези черните който са ти в таблото да не се занимаваш с глупости?
hidrazin написа:
И от къде на къде ви хрумна че като го срежете ще станат три отделни предпазителя? :!:
Разбира се че нищо няма да стане. Просто ще окепазите един предпазител. :-D
А защо няма да стане ще разберете след срязването. :lol:
Приятно рязане.
Имам спомен ,че тръбичките които минават от край до край се режат и се занитват като че ли съм правил подобно извращение щото ми трябваше 2P.
Последна промяна от valentino76bs на пет авг 21, 2015 8:04 am, променено общо 1 път.
Andri01 - майстор
Хидра,стават! Преди години -началото на 80-те,когато още у нас нямаше такива предпазители,таблото в апартамента на нашите го направих така-от 3-фазни,"купени" от кораб! Държат се заедно с две"тръбички",запресовани в краищата,между пр-те има "Х" образни пластмасови лосчета. Те служат да се задействат и трите ,при сработване на една от фазите.
FM STEREO - специалист
Абе я стане я не,само ще унищожите предпазителите,купи си единични и толкова.
Andri01 - майстор
От където ги "купих" на времето,нямаше единични и за това правих тази гимнастика! Сега вече има и наистина е по-добре да се вземат подходящи ,единични.
miroki - майстор
Колеги не става дума да купувам един.
Ако за един ще го взема и няма да правя нищо.
Питах просто дали тези стават, ако ще купувам 7 предпазителя, за да сменя всички, да сложа шина и да ползвам този за 3 по 25А
Защо да режа нитовете? Те и 3 те ще ми трябват. Единственото, което не знам е, ако я няма пластмасата на лоста и 3 те ли задействат заедно. Средния предпазител няма крачета за захващане, така и така трябва да стои заедно с другите 2. Единствената причина да се разделят би била, ако не съвпада разстоянието на гребена. Тогава просто се купуват 7 единични за около 40-50 лв.
Питах просто, понеже триполюсния остана не ползван и си затискам листите на бюрото с него от един месец и го гледам по цял ден.
Така или иначе вече се уточни, преди няколко мнения още, че ще вземам един с черен лост и ще го слагам направо.
bobko - специалист
miroki написа:
Единственото, което не знам е, ако я няма пластмасата на лоста и 3 те ли задействат заедно.
Когато няма пластмасата на лостчетата всеки изключва по отделно.
miroki написа:
Единствената причина да се разделят би била, ако не съвпада разстоянието на гребена
Ще ти съвпаднат разтоянията,те са стандартни.Правил съм я тази гимнастика и става.Дествай и не се притеснявай!!!
Andri01 - майстор
Колкото съм разделял,всички имах междинни лосчета за задействие. Мисля,че даже и да махнещ пластмасата на лосчетата,пак ще задействат заедно. Но пробвай все пак-махния и виж като свалиш единия,дали падат и другите. И резултата пиши ...за обща кОлтура! :-D
hidrazin - майстор
bobko написа:
...Когато няма пластмасата на лостчетата всеки изключва по отделно....
Цъ. Не си познал. Още бая трябва да научиш и поработиш. :-D
Махаш не махаш, падат заедно. Направено е дурко устойчиво.
bobko - специалист
hidrazin написа:
bobko написа:
...Когато няма пластмасата на лостчетата всеки изключва по отделно....
Цъ. Не си познал. Още бая трябва да научиш и поработиш. :-D
Махаш не махаш, падат заедно. Направено е дурко устойчиво.
ИЗВИНЯВАМ СЕ!!Действително при аварийно(автоматично) изключване се изключват и трите заедно.Не съм искал да подвеждам питащият.Вкъщи имам такъв предпазител на който е премахната пластмасата,включвам-изключвам по отделно няма проблеми,но не ми се е случвало да изключва автоматично за да забележа.Изказал съм се малко неподготвен за което се извинявам още веднъж.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Въпрос относно автоматични предпазители" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: