• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
toolegittoquit - майстор
ky-kyy написа:
А преди 40 години, не зная да е имало контакти Шуко.....
Имаше стари. Но не бяха шуко. Бяха от едната страна метална пластина, от другата страна друга метална пластина, която я натискаше една доста стабилна пружина. Така нямаше момента с разхлабването на контакта. :-D
Leon написа:
Тамън взе да ставаш симпатичен и пак плашиш, че ще ставаш лош!:
Мне. Хубав съм вече. :-D Наздраве. :partyman:
nikolov333 написа:
Накрая се оказа, че проводника на фазата не беше напъхан достатъчно...
Лошата връзка може да е навсякъде. Това е големият проблем.
ky-kyy написа:
Помня, че когато ги подменихме в къщи с шуко(сигурно съм бил 2-3 клас)трябваше татко да сменя и щепселите......Повечето електроуреди, не бяха предвидени да се зануляват, може би защото бях внесени от бившия СССР....
В Русия имаше и контакти с по-тънки пластини. С номинален ток 6А. Бяха незаземени. Такива щепсели не можеха да се сложат в шуко контакт. Бакелитовите 100%, излетите гумени трябваше да ги дялкаш с ножчето. Навремето на телевизора Електрон така беше.
ky-kyy - майстор
toolegittoquit написа:
Не само...Проблема е, както и в други теми споменах, че който си няма и хабер, се мъчи по съвети от форуми, да си оправя ел.инсталацията....Мисля си, че ако изкривиш някоя фаянсова плочка или сложиш керемида дето не трябва, е поносим риск, ама все пак тока е такваз дивотия, дето може да усмърти човек скоропостижно.....А основание за това, ми дават въпросите, както на този потребител на форума, така и на други....Тва електриката, или ти е ясна, или не ти е....Като не ти е непозната наука, потърси помощ от квалифициран ел. техник. Вярно ще си бръкнеш в джоба, ама поне ще си жив. Не ли?

Ей ся, пак ще ме награбят умните, че не помагам конструктивно, затва бягам да си наточа винце :)
stoianov_n - специалист
toolegittoquit написа:
п.п Явявал съм се на практически и теоретични изпити по изискванията на държавата за съответната специалност. Тя признава резултатите, някои хора тук не. Я пак?
...Ся отивам да видя какво става с вискито, че иначе ще стана лош. :evil: :partyman:
:prayer: :prayer:
А това е друго.По мое време му викахме средно специално.Една година/13 клас/ и ти го дават, даже не помня какво беше.
Пък и изпити имаше някакви....държавни. :-D
hidrazin - майстор
toolegittoquit написа:
Такива щепсели не можеха да се сложат в шуко контакт. Бакелитовите 100%, ....
Само така си мислиш но ти е простено. Нали си само техник? :-D
:partyman:
profesionalist_wood - майстор
ky-kyy написа:
nikolov333 написа:
Той автора от сряда не е влизал да си види темата....
Най ги харесвам такива :)
Иначе, ако случайно влезне, да има предвид, че с тва фазомерче, дето святкало тук силно-там слабо, няма да свърши работа....За да тръгне работата, си требва както фаза, така и нула. Та да си направи една пробна ламба, или да си купи най-добре и с нея да рови, на собствена отговорност :partyman:
Епа той описа симптомите сякаш инсталацията му е двупроводна :shock: Ами при мен от пластините имаше яко фаза в половината къща защото другата половина е купена от нас по-късно и доколкото разбрах са краднали ток и всичко е замазано под мазилката :? Имаме идея да подменим инсталацията на по късен план,па кога ще стане.... :?
toolegittoquit - майстор
hidrazin написа:
Само така си мислиш но ти е простено. Нали си само техник?
Кръгъл бакелитов руски щепсел виждал ли си? От тези, които не са шуко и нямат заземителни пластини, нямат и канали за такива. Казвам ти, невъзможно е такъв да бъде мушнат в Шуко контакт, освен ако не го набиеш с чук.
За ето тези говоря ЦЪК
nikolov333 - майстор
ky-kyy написа:
toolegittoquit написа:
Не само... потърси помощ от квалифициран ел. техник. Вярно ще си бръкнеш в джоба, ама поне ще си жив. Не ли?

Ей ся, пак ще ме награбят умните, че не помагам конструктивно, затва бягам да си наточа винце :)
+1 за ел.техника...макар, че на ни един "майстор" не съм му виждал "кетап"-а :-D
ky-kyy - майстор
toolegittoquit написа:
. ..Бяха незаземени. .
Мисля, че трябва да се прави разлика, между зануляване и заземяване....А в СССР нямат зануляване, защото не ползват нула, а и по двете жици си има фаза, демек линейно напрежение, по научному ;)
hidrazin - майстор
toolegittoquit написа:
Кръгъл бакелитов руски щепсел виждал ли си? От тези, които не са шуко и нямат заземителни пластини, нямат и канали за такива. Казвам ти, невъзможно е такъв да бъде мушнат в Шуко контакт, освен ако не го набиеш с чук.
За ето тези говоря ЦЪК
Аааа... виждал съм бре. Влиза си в шукото. Изчакай да си отида до село и ще ти снимам.
Мисля че един руски аплик в спалнята е още с такъв щепсел (само че бял) и съм го забол в нашенско шуко.
Както казах - просто практиката ти е малко.
:partyman:
ky-kyy - майстор
nikolov333 написа:
ky-kyy написа:
toolegittoquit написа:
Не само... потърси помощ от квалифициран ел. техник. Вярно ще си бръкнеш в джоба, ама поне ще си жив. Не ли?

+1 за ел.техника...макар, че на ни един "майстор" не съм му виждал "кетап"-а :-D
То кетап, кетап.....ама кога не можеш да си намериш, на кой завой се е спрял тока, за кво ти е тоз кетап? Все се сещам за онзи, дет като знаел къв инжинер е, не смее да иде на доктор...та такава-тя, с кетапите... :wink:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Напрежение в контакта, но не работи?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: