• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 11
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
vgeorgiev - специалист
zack написа:
vgeorgiev написа:
Защо държиш да слагащ мостов кабел ?
Защото искам да е в замазката и стандартно в нея се слага мостов?
Какво ще кажеш за ПВ-А1 в гофре в мазилката/замаската ? Бях писал в другата твоя тема.
ktamen - специалист
Май влагаме различен смисъл в думичката стандарт. Аз очаквах линк към държавен нормативен акт, а не към търговски сайт на някакъв търговец.
СВТто също може да се замазва в стените съвсем законно и ще си отговаря на всички стандарти. В някои каналчета се "кове" по-лесно от мостовака.
nikolov333 - майстор
То за можене-то..може, ама "кел файда" :drinkers:
ktamen - специалист
Файдата е, че понякога е по-лесно. А и аз никак не харесвам мостоваци преметнати в окачен таван.
nikolov333 - майстор
В окачения таван и аз съм "ЗА" СВТ-то, но в мазилката мостовака е класика.. :-D
ktamen - специалист
И ще правиш спайки, преди да влезе в тавана :?:
Всъщност интересно ми е авторът дали ще кърти и тавана за да замаже мостоваците :?
nikolov333 - майстор
Направо, бих забил едно гофре от кутията към тавана и даже и между кутиите и таблото и контактите бих сложил гофрета, а в тавана ще ги навържа със свински опашки за окачвачите на CD-тата, и кеф ти Wago, кеф ти спайка в кутиите..може и с цели проводници от ТАП, ако диаметъра на гофретата позволява, но zack си е избрал начин на полагане и той си е класика, а класиката с мостовака е част от идеята.. :rock:
radius - майстор
ktamen написа:
Май влагаме различен смисъл в думичката стандарт. Аз очаквах линк към държавен нормативен акт, а не към търговски сайт на някакъв търговец.

Ами щом е така, пусни ти линк към държавния нормативен акт, та да знаем че може да се замазва СВТ-то.
И каква е идеята да копаеш за кръгъл кабел, като може да сложиш двойно по-тънък плосък?
ktamen - специалист
Всичко, което не е забранено е разрешено. Затова може да си замазваш и СВТта колкото си искаш.
Когато вече има замазка, както в случая, трябва да не излизаме от нейното ниво, а не да се стремим към минимална дълбочина. Каналчето може да е по-тясно, ако използваме СВТ. А и има едно чешко "СВТ" което е плоско, за него може да се направи един ряз с флекса и да се натика вътре без да се кърти. От кутията до контакта може да има 10, че и повече хоризонтални метра, които могат да се качат на тавана ако използваме СВТ. Не че не може да качиш в картона и мостовак, но мен не ме кефи такъв вариант. Монтажите на ключове и контакти и връзването в кутии също стават по-читаво със СВТ.
Обикновено гледам да имам всякакви кабели и за всяко трасе си избирам подходящ кабел. Като се стремя, където е възможно да слагам СВТта и да избягвам мостоваци и ПВта.
radius - майстор
Виж тази тема, макар че не се съмнявам, че нещата са ти ясни :roll:
viewtopic.php?t=41250&start=20
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 11

Тема "Подмяна и отстояния при електрическата инсталация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: