Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
crez - майстор
Влади2000 написа:
истрили :

М...да, трагедия. Език мой,враг мой. Пише се иЗтрили,научи българския,пък после се занимавай с електротехника.
nikolovvd - майстор
Грешка, грешка, голяяяяма грешка.
Обърках вратата, обърках жената! :axe:
Хидра, ето го Трафа.
Прикачен файл:
Траф.jpg
Траф.jpg (57.15 KиБ) Видяна 829 пъти
Ето го гада! На горната снимка се вижда, че е отбелязано на кутията, ама кой да гледа. Все пак след 16 години го видях. :lol:
Прикачен файл:
Teрмо.jpg
Teрмо.jpg (34.66 KиБ) Видяна 829 пъти
Онова наистина е кондензатор.
Прикачен файл:
Конден..jpg
Обаче защо са го сложили на изхода само хидрата може да каже. Те нали неговите приятели пускат сигнали по мрежата и спират тока от далеч. :-D
hidrazin - майстор
Да ти кажа и аз не знам за какво са го сложили на 9-те волта в изхода на трафа.
Уж да филтрира високочестотни смущения ама при условие че е траф и то нискочестотен няма особен смисъл.
Може пък да са имали излишни и да са ги вложили за да се отърват. :-D
:partyman:
nikolovvd - майстор
Това още повече ме амбицира да го отворя по-нежно и да видя какво толкова има вътре.
MamaMy - майстор
Две години поддържах касите на Деизи и не съм имал изгорял такъв адаптер. В 90% от проблемите с адаптера са кабелите и 2 или 3 най-много прекъснали термопредпазители. Не съм махал кондензатори до сега. Имам иначе няколко бракувани ще взема да отворя и аз да видя що за кондензатори са.
hidrazin - майстор
Аааа... страшни са. Вътре са едни такива ... особени...
Вътре има цяла ролка от такова "тиксо" - метализиран с халумин полипропилен и залят в корпуса с епоксидна смола.
Ей го и "тиксото". :-D

Изображение
nikolovvd - майстор
MamaMy написа:
... 2 или 3 най-много прекъснали термопредпазители...
Понеже не ми се занимаваше ги давах за ремонт и срещу 4 лв. ги оправяха. Мислех си, че е по-изгодно вместо да си губя времето, а и не разполагам с нужния инструментариум. А то къде бил ключа от бараката! Явно само са окъсявали двата крака на защитата и хоп 4 лева, вместо да пренавиват трафа.
kozl - майстор
hidrazin написа:
Аааа... страшни са. Вътре са едни такива ... особени...
Вътре има цяла ролка от такова "тиксо" - метализиран с халумин полипропилен и залят в корпуса с епоксидна смола.
Ей го и "тиксото". :-D

Изображение
Едно време на изток в НРБ, га бях в кръжок по ракетомоделизъм, ползвахме те такова фолио за кондензатори - неразрязано на ивици, за да правим парашути на ракетите и криле на делтапланерите, изтрелвани с реактивен двигател.
За да се разгъне обаче ръсехме яко талк, оти се слепваше от статично електричество може би.
MamaMy - майстор
Моите нямат нищо вътре. Дори и кондензатор, но защита имат.

Тема "Непознат градивен елемент" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: