• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 16
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
preslav - майстор
sinfon написа:
Здравей! Най-добре е да се събори с багер, да се вземе един голям кашон от хладилник, да му се пробие прозорче с ножката, да се залепи един найлон отгоре и да се живее клошарската, нали така!? А смяната на дограмата никога не е излишна?!
Не споря за дограмата, ама има едни неща дето им викат приоритети. Сядаш, мислиш кое ти е приоритет, ПЛАНИРАШ кое първо, кое второ, съобразяваш дали може да се работи поетапно, съобразяваш с какъв бюджет разполагаш, а не като построиш къщата да се окаже, че няма кенеф. Проблемът ти с дългите тръби не е от онзи ден, ама си си помислил, че дограмата ще го оправи. Високите сметки за ток също не са от миналата година, ама набеди бойлера си за тях, а Хидразин ти писа, че няма как да е само бойлера виновен - ти какво направи в тази посока, уви си тръбите с останките от фолиото под ламината, че и акъл раздаваш на другите. Общо взето караш я по схемата "козел беше, ама хвръкна".
Не ти го казвам с лошо, ама повече приказваш отколкото слушаш, а с това провокираш останалите да те бъзикат.
И моята баня е през две стаи от кухнята, ама от незапомнени години имам "Юнга", клекне ли Юнгата ще сложа същото проточно бойлерче, а ти изписа километрични постове и още се колебаеш за нещо, което се прави за 15 минути.
sinfon - специалист
preslav написа:
Проблемът ти с дългите тръби не е от онзи ден, ама си си помислил, че дограмата ще го оправи. Високите сметки за ток също не са от миналата година, ама набеди бойлера си за тях, а Хидразин ти писа, че няма как да е само бойлера виновен - ти какво направи в тази посока...
Здравей! Проблемът с дългите тръби не е вчерашен, но преди бойлерът не беше на ток, следователно не мога да си правя сметка за това дали е имало проблем пред това.
Мисля, че ясно написах, че други консуматори, освен пералня, хладилник, бойлер и фурна няма, които да са големи. Останалото са 5 лампи по 12-15W LED, един телевизор, един компютър, един рутер и една кафемашина.
Понеже всички хора имат хладилник, а хладилникът е нов(клас А), пералнята е старичка, но не е кой знае колко ресурсоемка, фурната се пуска рядко - прожекторът пада към бойлера като виновникът-проклетник.
И не съм помислил, че дограмата ще реши проблема с бойлера. Просто й беше време за подмяна.
Какво съм направил в тая посока? Всички крушки са LED, хладилникът е на 2 години клас А, готварската печка е на 5 месеца почти нова, телевизорът е LCD, дори ползвам енергоспестяващ компютър. Какво повече мога да направя? Да си светя на свещи и да готвя на огнище?
hidrazin - майстор
preslav написа:
...а ти изписа километрични постове и още се колебаеш за нещо, което се прави за 15 минути.
Бедна ти е фантазията какво ще последва....
Май е време за анкета - "На коя страница Сифон ще си избере проточен бойлер".
Мисля че миза като минимум едно 40 страници с по 20 поста е добре... :-D
:partyman:
Изображение
sinfon - специалист
hidrazin написа:
Здравей! Вече съм го избрал! Просто се чудя освен бойлера какво може още да е виновник за високите сметки, като почти всички уреди, освен бойлера и пералнята са нови! Щом не мога да намеря проточен, който да ми захрани текущата инсталация, ще правя промени.
100лв за:
- едно-две къпания на ден
- едно миене на чинии
- 7 пускания на пералня през седмицата
- зяпане на телевизор или лаптоп
- светене на 3 LED крушки
- правене на един чай и едно кафе
- охлаждане на хладилник, като той е в коридора на хладно и зимата не се включва термостата му почти
са много пари!
preslav - майстор
sinfon написа:
hidrazin написа:
Здравей! Вече съм го избрал! Просто се чудя освен бойлера какво може още да е виновник за високите сметки, като почти всички уреди, освен бойлера и пералнята са нови! Щом не мога да намеря проточен, който да ми захрани текущата инсталация, ще правя промени.
100лв за:
- едно-две къпания на ден - в тези студове 2 къпания???
- едно миене на чинии - едно миене на чинии, цял бойлер да източиш са 40 стотинки на ден или 12 лева за месец
- 7 пускания на пералня през седмицата - тук вече надмина колежката ми, тя пуска по 8 перални на ден - къде ги простира не знам
- зяпане на телевизор или лаптоп - енергоспестяващ лаптоп ли чух?
- светене на 3 LED крушки
- правене на един чай и едно кафе
- охлаждане на хладилник, като той е в коридора на хладно и зимата не се включва термостата му почти - тук е разковничето, колкото повече са Атата и + на хладилниците и колкото по-дълго работят, толкова повече спестяват - липсва ти спестовната част в сметката.
са много пари!
Кажи сега какво бойлерче си избра, че да затапиш Хидразин и да загуби баса!
sinfon - специалист
preslav написа:
Кажи сега какво бойлерче си избра, че да затапиш Хидразин и да загуби баса!
Здравей! Едно Елит, 3киловата, подобно на делиманото, но 2 пъти по-евтино. Да го пробвам дали ще ми върши работа.
2 къпания - аз да не съм сам бе? 7 перални за 7 дни да не са много? Ти цяла седмица кирлив ли ходиш?
Енергоспестяващ лаптоп - да! Лаптоп хаби 90 вата под максимум товар. Настолният компютър на празен ход хаби толкова с монитора!
А-тата и плюсовете на хладилниците?! Та колко ток ще изхаби един хладилник, който не се включва, защото не стои в топло помещение и не губи хладно, защото е почти нов?
hidrazin - майстор
sinfon написа:
...Просто се чудя освен бойлера какво може още да е виновник за високите сметки...
Айдеее.... сега се почна... Абе ще се почне като кажа какво използвам и каква сметка имам. :shock:
- хладилник с фризер, един компресор - някакъв си Privileg
- пералня със сушилня AEG
- бойлер от най-старите 80 литра, 3kW със сменен водосъдържател от неръждавейка (дебела)
- телевизори - два LCD, единия 42" а другия 55" 3D (този 55" може да се смята че не работи, не гледам тАлАвизия)
- комп с монитор - въобще не е енергоспестяващ. Някво дъно MSI с проц две ядра. Общо взето ламя.
- фурна и забележи котлони на газ (сега си правих какртофки на фурна със сланинка :cool: )
- всички ламБи са НЕ енергоспестяващи ( с нажежаема спирала са), даже в моята стая на полюлея са 4 х 60W E14
- два климатика - японски инвертори. И двата се намалят на 20 градуса когато няма никой в къщи.
Да ама аз работя малко - декември съм ходил на бачкане 10-тина дни. Та моя е бичил поне 20 дена както трябва.
Сметка за декември (току що я проверих) - 131 леФа и някви стинки... :razz:
P.S. Както вече ти казаха - търси проблема другаде.
За да ти излапа това бойлерче 100 кинта, трябва да е гол (без изолация) и да го държиш на двора...
sinfon - специалист
hidrazin написа:
P.S. Както вече ти казаха - търси проблема другаде.
За да ти излапа това бойлерче 100 кинта, трябва да е гол (без изолация) и да го държиш на двора...
Здравей! Стои в не отоплявана баня, входящата вода е студена и тръбите минават през студена, не отоплявана пристроена част. Изглежда нещо съм прост, ама не разбирам кое от следното прави висока сметка:
1. Енергоспестяваща крушка VTAC - 12/15W
2. Фурна на готварска печка. Котлоните са на газ.
3. Кафемашина/кана за топла вода
4. Хладилник комбиниран с фризерно отделение с 1 компресор.
5. Стара пералня Sang WS400
6. 32 инча LCD телевизор.
7. Лаптоп
8. Рутер
9. Сателитен приемник на телевизор.
10. Бойлер
А за да ти повярвам чакам отговор или снимана фактура.
Климатици за отопление нямам, съдомиялна нямам, сушилня също.
Има и друг вариант - живееш сам, не си женен. А като гледам много си се и преработил с тия 10 работни дни, какво шефче ли си, голяма работа?
А може би живееш в апартамент, където един да пръдне, в целия блок ще се размирише?
hidrazin - майстор
sinfon написа:
... Изглежда нещо съм прост....
Ууууу... най-накрая да си признаеш... Колко пъти ти го казваха? :lol:
Иначе - пропуснал съм каната а се ползва често и стар тостер Moulinex дето се ползва рядко.
Не броя сешоари, зарядни за батарейки, за винтоверти, за тАлафони, поялници ....
P.S. Ся се замислих и аз. Каната ми няма никаква изолация.
Тя е около 1,5 литра и се използва поне 2-3 пъти дневно.
Мамка и, сигурно от нея са ми тези 100 кинта от цялата сметка 131 леФа.... :evil: :evil: :evil:
Саблен като стана и ще и тегля един шут.
Ще я заменя с бързоварче от лъжички. Чувам че били свръх икономични.
Направо взимали енергия от черната материя... :vom:
sinfon - специалист
hidrazin написа:
Ууууу... най-накрая да си признаеш... Колко пъти ти го казваха?
Здравей! Аз съм прост, ти в такъв случай си нагъл и прост. Зададох ти въпрос, като много ги разбираш. Няма отговор, само коментари ти тъпотии и изказвания тип селска кръчма след 2 ракии. Дадох списък с консуматори. Посмъртно LED крушки или лаптоп не могат да смелят повече от няколко лева ток на месец. Останалото от къде е тогава, това се пита? Или телевизор, който няма 100 вата? Може би хладилник, който не се включва компресора зимата? Или готварска печка, на която се ползва газов котлон? Останаха пералня и бойлер.
Последна промяна от sinfon на нед яну 15, 2017 1:26 am, променено общо 1 път.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 16

Тема "Търся проточен бойлер под налягане, който да замести обикновен!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: