• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 10
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
Тези 10 херца са и 20%. Забрави приликите с честотните инвертори.
Там освен честотата се мени и напрежението.
Общо взето напрежението делено на честотата трябва да е константа.
Демек при ниски честоти имаме и по-ниско напрежение.
И пак понякога се налага допълнително охлаждане.
А помпите - не само не са преоразмерени ами са изцедени.
Все пак става дума за битова техника.
Не за рашъм мотор 5 кила за помпа на пералня. :-D
:partyman:
seawolf написа:
plamen6703 написа:
JULIA_0714 написа:
Моля за съвет - Как да използвам по предназначение ел.уреди американски стандарт в България.Пълен невежа съм в тази област, така че моля за по-прости обяснения. Уредите са от типа домакински-пералня, сушилня, прахосмукачка, хладилник.
До момента са ти отговорили гадатели :wink: Изброените уреди ще трябва да ги отнесеш в сервиз за да могат след това да работят на нашата мрежа в БГ.
Нищо не пречи да продължиш и тук да четеш какво трябва, какво да купиш.... ще се заимаш с доста "джаджи" и толкова...
Желая ти успех! :partyman:
Пламене, пералня и миялна "Бош" донесени от Америка и на сервизи ги носих и купувах глупости за тях и даваха грешки като работят. Продадох ги в ОЛХ и си купих други от БГ, само пари за глупости изхарчих.

Юлия, не донасяй такива уреди, ще имаш големи ядове като мен, послущай ме минал съм по този път.
От профила Ви разбрах, че сте строили вила.Проучвахте ли тогава въпроса за втора ел.инсталация на 110 в и 50 херца. Ние имаме на село стара къща за ремонт, та ми минава през ума мисълта за такава, защото смятаме да живеем там с тези ам.ел.уреди. :проба:
lov - майстор
Те знам за приликите и константите. А някои измислени инвертори са доста далеч от това. Но да не навлизаме в подробности. Иначе на всякъде си пишат че трябва допълнително охлаждане пък никой не се съобразява на това което виждам на практика.
А относно помпите за перални. Те са си живи бъркалки и са далеч от класическата помпа. Не казвам че не са изцедени ама и дето се казва не са на норма кога източат.
plamen6703 - майстор
JULIA_0714 написа:
От профила Ви разбрах, че сте строили вила.Проучвахте ли тогава въпроса за втора ел.инсталация на 110 в и 50 херца. Ние имаме на село стара къща за ремонт, та ми минава през ума мисълта за такава, защото смятаме да живеем там с тези ам.ел.уреди. :проба:
Строил съм вила с проект, но понеже не съм свикнал към копчето да зашивам балтон, през ум не ми е минавало такава "екстра" да изграждам вторична или третична инсталация за 110 V. Имам монофазна и трифазна партида за ток на вилата.
С уреди не се живее и заради уреди човек не си променя начина на живот, уредите обикновено ги купувам да ми слугуват на мен, не аз да им слугувам...
moimoimoi - майстор
еб*ам ти и уредите, ако у сащ струват втора употреба 600 $ то и тук ги има за същите пари втора употреба само дето са на 230волта/50херца

та колко струват тука нови
хладилник-1000
пералня-700
сушилня-800
прахосмук-300
и цялата работа 2800лева , това са към 1700долара
че ако не си изкарала 1700 долара в сащ , не знам

ама са нови, имат гаранция , а тая скрап от сащ ако се скапе нещо и пак ги хвърляш и само остава хамалогията по докарване,трансформатори и други глупости

и от цялата твоя идея има-няма най много едни 500 долара да спестиш

па ако имаш место у контейнера помисли какво да докараш от сащ че тука да го продадеш на далавера и да си накупиш нови уреди
hidrazin - майстор
JULIA_0714 написа:
...Проучвахте ли тогава въпроса за втора ел.инсталация на 110 в и 50 херца. Ние имаме на село стара къща за ремонт, та ми минава през ума мисълта за такава, защото смятаме да живеем там с тези ам.ел.уреди.
Това някаква шега ли е? Щото ако е шега е доста неуместна.
Ако пък е истина то тогава говори за други проблеми - основно от медицинско естество.
И с тях се занимават едни по-особени доктори. :-D
В края на краищата местно ЕРП хич не го интересува - ще ви достави 230V 50Hz а нататък се оправяте сами.
Ако сте неприлично богати, може и да си захраните къщата със 110V и 60Hz ноооо... след електромера.
Но силно се съмнявам че имате толкова пари, щом проблема ви са някакви си умрели хамерикански уреди и не можете да си купите тук аналогични че и по-добри.
Да не забравяме че все пак това дето ще си домъкнете тук ще е second hands.
А в България може да си купите например пералня MIELE second hands за около 300-400 лева и ще е в пъти по-добра от хамериканския таралясник дето ще мъкнете през океана.
Успех и умната. Ако не - русата. :-D
lov написа:
...Но да не навлизаме в подробности...
Аз лично спирам с подробностите. Всеки да си носи раничката.
В личен аспект - никога не бих гарантирал на питащия/питащата че тези уреди ще работят коректно, безпроблемно и дълго време като само ги захрани с трафове 230/110V.
Който иска нека да гарантира. И да поеме гаранции за твърденията си. :cool:
П. Петков - специалист
hidrazin написа:
А дано, ама надали!
За синхронните двигатели и асинхронните с кафезен ротор:
U1/U2=f1/f2
Двигател 220V/60Hz ще трябва да се захрани с напрежение 183V/50Hz.
Съответно двигател 110V/60Hz - 92V/50Hz.
Lisko - майстор
Ново дваесе, което не знаех. Сушилнята можело да иска и 208 волта, според това ръководство на Самсунг:
http://downloadcenter.samsung.com/conte ... 81A_02.pdf
На 16-та страница четем:
Electric models – U.S. only
Most U.S. dryers require a 120/240 volt, 60 Hz AC approved electrical service. Some require 120/208 volt, 60 Hz
approved electrical service. The electric service requirements can be found on the data label located behind the
door. A 30-ampere fuse or circuit breaker on both sides of the line is required.
If a power cord is used, the cord should be plugged into a 30-ampere receptacle.
The power cord is NOT provided with U.S. electric model dryers.

Прилагам превод от гугъл, който е дървен, но ме мързи да правя собствен. Особено последното изречение хич не се е справил, става дума че модела в САЩ се продава без кабел (за разлика от Канада където е със).

Електрически модели - само за САЩ
Повечето сушилници в САЩ изискват електрическа услуга, одобрена за 120/240 волта, 60 Hz AC. Някои от тях изискват 120/208 волта, 60 Hz
одобрена електрическа услуга. Изискванията за електрическата услуга могат да бъдат намерени на етикета за данни, разположен зад
врата. Необходим е предпазител от 30 ампера или прекъсвач от двете страни на линията.
Ако използвате захранващ кабел, кабелът трябва да бъде включен в 30-ампера.
Захранващият кабел НЕ е снабден с електрически сушилни модели в САЩ.
GalinBelos - специалист
JULIA_0714 написа:
Предполагам че имаш предвид вариант да си поръчаш трансформатор 220 на 110в. примерно 10 kW , чрез който да захраниш част от инсталацията ? Откажи се от сега . Стойността на този трансформатор ще по-висока от парите които трябва да дадете за нови уреди в България . Отделно че една ел. инсталация на 110в е по-скъпа за изпълнение от такава за 220в , защото се използват по-дебели кабели , а те са по-скъпи . По моя преценка цялата работа - изработка на траф + преправянене на инсталацията ще ви струва можеби 3000- 4000 лв. Сами преценете струва ли си ? И пак няма никаква гаранция че уредите ви ще работят .
Замислете се и за нещо друго . Да речем че сте направили инсталация на 110в , донесли сте си уредите , те работят нормално , всичко е О.К. . Да ама тея уреди не са вечни . Ще започнат да се повреждат и да бъдат заменяни с такива на 220в . И един хубав ден , ще се окаже че имате една абсолютно ненужна ел. инсталация , за която обаче сте дали една шапка пари .
hidrazin - майстор
Lisko написа:
Ново дваесе, което не знаех. Сушилнята можело да иска и 208 волта, според това ръководство на Самсунг...
:-D Може да иска и 208V ако е произведена за трифазно захранване.
В Канада обаче за битовите потребители основно е предвидено монофазно трипроводно захранване.
Линия 1, неутрала и линия 2. Съответно 120V между коя да е линия и неутралата и 240V между двете линии.
Гледам че в Канада има и трифазно захранване 120/208V но то е само за търговски и индустриални потребители.
В някои щати от САЩ гледам че е допустимо същото трифазно захранване и за битови потребители.
Иначе и там основното захранване за битови потребители е като в Канада - монофазно трипроводно захранване.
Electrical Service Types and Voltages
Общо взето захранването на битовите потребители в САЩ и Канада е обременено от миналото.
Вероятно трипроводното захранване е останало от старите постояннотокови мрежи а напрежението от ламБите с въглеродни жички.
Абе голяма каша е там ...
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 10

Тема "Ел.уреди американски стандарт в БГ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: