elpunto написа:Инверторът НЕ МОЖЕ да черпи ток едновременно от ФВ панели и ел. мрежа.ТВОЯТ инвертор не може.
Правил ли си някакви сметки за финансова ефективност, възвръщаемост?

elpunto написа:Инверторът НЕ МОЖЕ да черпи ток едновременно от ФВ панели и ел. мрежа.ТВОЯТ инвертор не може.

turbocharged написа: . . .turbocharger Инверторът на моята ДФвЕЦ има номинална мощност 4 кВт, а максимална 5 кВт т.е той може да работи
elpunto по твоята схема как ще се държи системата при пиково натоварване. Примерно имаш заряд в акумулаторите и може да ти захранва 1 или 3 kW, но разхода е по-голям. Превключва на мрежа и докато не падне мощността не връща на фотоволтаика ли?
Мога да включа ДФЕЦ само на кабела който захранва къщата. Вътре нямам възможност да правя нова инсталация.
hidrazin написа:hidrazin иде реч за моята ДФвЕЦ и инверторът който аз ползвам.Разбира се , че на пазара има други устройства,elpunto написа:Инверторът НЕ МОЖЕ да черпи ток едновременно от ФВ панели и ел. мрежа.ТВОЯТ инвертор не може.
Правил ли си някакви сметки за финансова ефективност, възвръщаемост?
 просто темата е обширна и описанието става дълго и скучно . . .
   просто темата е обширна и описанието става дълго и скучно . . .    
elpunto написа:Въпросът за цената на инвестицията в ДФвЕЦ и икономическата ефективност ще коментирам подробно в следващ пост.Е не че чак толкова ме интересува - те цените горе-долу са ясни.
Нямам нищо тайно или скрито . . .просто темата е обширна и описанието става дълго и скучно . . .

nilro написа:Това устройство има ли памет и би ли ми казал откъде да изтегля програма с която да видя данните.Интересно, гледам че китаеца е купен от apex solar - що не питаш тях за софтуер?

hidrazin написа:Освен това трябва да се вземат мерки в никакъв случай да не връщаш енергия в мрежата.OnGrid инвертор ще взема щом трябва, но това как става? Още по специален инвертор или нещо допълнително?
 Не ми се иска да си го причинявам.
 Не ми се иска да си го причинявам. 

Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: