• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 15
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
arxd129 - специалист
tzetz009 написа:
arxd129 , качваш снимки с размери 4128 на 2322 пиксела !!! Я обади как става .
:shock: :shock: :?
Ммммм... що? Какъв е проблема? :)
Не мога да разбера кое ви смущава? ... :)

Освен да приема постинга ви за сарказъм.... Ама, едва ли. ... Знам ли. :? :?
FM STEREO - специалист
Шината се измерва с специален уред на едната му сонда се подава фаза а другата се допира до шината и на дисплеят му се отчита съпротивлението на заземяването,такива уреди имат само лабораториите. Нулата в всяко ГРТ е заземена а ако толкова те притеснява да не би да ти прекъсне нулата от ГРТ до етажното, апартаментното ти табло, купи си заземителни колове е въжета, викни си лаборатория да ти го инсталира и измери и приведе в норма относно импеданс или пък се организирайте целият блок и си платете на някоя лаборатория да ви пуснат земно на целият блок!
p.s.Нямаш си напредстава колко много къщи си карат без земно вече повече от 40г. па проблем не е имало!
nikolov333 - майстор
Основния проблем на твоя ЖЗ заземителен проводник, освен че не е заземителен, е и че "спира тока на съседите".. Та първо огледайте тяхното табло.. Ако действително твоя ЖЗ е свързан директно и идва от тях, виж дали имат заземяване в таблото им и се вържи към него, ако ли не ще търсиш кучето другаде..
DMN - майстор
arxd129, малко по-напред в темата попитах - как стоят нещата с новото строителство. Доколкото разбрах трипроводната инсталация е задължителна, демек - при свързване на 100 ватова лампа между фазата и третия защитен/земен/жълтозелен проводник в някой от твоите контакти в апартамента ти, ДТЗ трябва да сработи - твоето, а не на комшиите. Казваш, че идвал техник и установил най-вече с твоя помощ и упоритост, че нямаш земно. Е тоя техник само затова ли дойде - да установи, че има проблем и да си отиде? Кой трябва да го реши тоя проблем? Не разбирам защо ти трябва да си "проблеморазрешителя". За мен отговорност трябва да носи този, от когото си купил жилището! Потърси си правата като потребител и евентуален собственик(ако си такъв). Някой не си е свършил работата. Защо ти трябва да му я вършиш? Тоя въпрос малко ме озадачава по оношение на теб...Няколко пъти казваш, че ти си човека, който трябва реши този проблем. Защо?
:partyman:
tzetz009 - специалист
arxd129 написа:
tzetz009 написа:
arxd129 , качваш снимки с размери 4128 на 2322 пиксела !!! Я обади как става .
:shock: :shock: :?
Ммммм... що? Какъв е проблема? :)
Не мога да разбера кое ви смущава? ...
:) Питах те как си правиш снимка от 4128 на 2322 пиксела да ти е само 509 КБ ( :? ) , че и 320 КБ ( :? :? ) !!! Никакви сарказми , никакви пет лева няма ! Примерна снимка 2592 на 1936 пиксела jpeg формат не мога да я смъкна под размер 1027 КБ ! Това е !

Извинявам се за излишния спам ! :drinkers:

:partyman: :partyman: :partyman:
ESPACE - майстор
Сега пробвах- с IrfanView 20 мегапикселова 3984х5312 от 4,5MB я свалям под 200kB без проблем при същата резолюция.
kozl - майстор
arxd129 написа:
Фактът, че при окъсяване на ФАЗА с въпросната шина със 100 ватова лампа, лампата свети, достатъчно основание ли е да се счита, че въпросната шина е заземена?
НЕ. Но ако е заземена шината, лампата трябва да свети. То ако земното се измерваше със 100 ватова крушка немаше да те съветвам за лаборатория. Всичко друго писано е ирония срещу твоята убеденост за лампата :wink:
arxd129 написа:
Установих, че моят ПЕ-кабел и ПОЧТИ СРЯЗАНИЯ ЖЗ кабел от най-новата прикачена снимка са СВЪРЗАНИ. КАК и къде - не е ясно, но са свързани. Да.
Та... Бригадирът твърди, че въпросният ЖЗ кабел минавал под пода в гофра. И се свързавал чрез обувка със шината. Не съм го питал за пода, не съм го питал за гофрата. Той ми каза тез подробности непринудено. И без въпроси от моя страна.
Сега по същество: Как мога да се уверя (без да къртя), че въпросния почти срязан ЖЗ кабел минава наистина под пода и отива в шината (макар и без да е свързан с нея)? (А че въпросният ЖЗ-кабел не е свързан със шината, установих. Категорично.)
Някакъв тестер за напрежение ли, за бакър ли, за .... знам ли за какво? Има ли някакво уредче, че да ми свърши работа? Уредче, дето да ми покаже дали ЖЗ кабел и шината се сближават някъде? Благодаря.
Там дето си постнал снимките на кой етаж е? Колко чифта син+черен продължават нагоре и колко са ЖЗ?
fox_vt - майстор
Ей така непрофесионално един два въпроса. Лабораторията подава фаза и измерва съоротивлението на заземяването... къде от разединителната точка към земята или от там към консуматорите. Втори въпрос теста с сто ватова лампа е грешен за проверка на линията. Как аджеба със специалния уред мерят съпротивление което със крушката се вижда че го има?Може да съм тъп и прост ама нещо има противоречие.
kozl - майстор
Аре още един де пали фитила. И като ти светне крушката колко е съпротивлението на земното :?
Ма то уреди се продават, има и описание в тех за измерване.
Ма тука в тая тема светна крушката и вече трудно се гаси.
На автора крушката му свети от фазата към нулата - кво значи това, колко е съпротивлението на "нулевия" проводник :?
От фазата към шината :? Ако шината не е заземена, а занулена ще светне ли крушката :?
И не моем да фатам автора що сака. Земно или да му свети крушката и на двата ЖЗ проводника :?
fox_vt - майстор
Атентатор му се вика хехе. Инак ако се измери тока на крушката свързана към фаза и нула и после към фаза и земно дали няма да св каже има ли или няма земно :) а ако се пробва със 20 ватова крушка и ток почти колкото задейства дтз. Може и да греша но все ми се струва че може да се определи работи или не земното. Обаче за да се определо дали наистина е земно а не просто разклонена нула ще трябва вече по различен подход.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 15

Тема "Проследяване на зазидано "земно"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: