• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
nikolov333 - майстор
Принципната работа на схемата е ясна, но няма смисъл при малък работен ток, както в случая.. :!:
Ей го би-стабилно полязирано реле DPDT с две бобини за 6 кинта http://tpetrov.com/search.php?prod=%D0% ... TQ2-L2-12V ,което е по-евтино, компактно и лесно за окабеляване, но пак казвам, че и двете са безсмислени, ако се търси само подаване на "сигнален"+, за да работи печката и да изключи при отпадане.. Този модул си е предназначен за централно заключване и е безсмислено да се използва в случая, освен "заради спорта" да кажем.. :-D
mironcho - специалист
Прав си (а и аз съм на това мнение), че това дистанционно е като да биеш муха с топ, ама питащия го има и иска да го ползва и иска схема, дори и да е само заради спорта. Можеше още в началото някой да му я измисли и питащия сам да реши.
Работния ток по кабела за палене не е ясен, така че вероятността малкото двустабилно реле да върши работа е 50%. Верно, че държи на 2А, ама може да са китайски... На втора страница са споменати 6А при запалване и около 2А по време на работа, само че през кой плюс колко са, не е известно. Ако хубавите авто релета са скъпи или проблемни за намиране може да се ползват например такива. Цената на 2 такива е малко по-висока от на двустабилното, но 10А (дори и китайски) със сигурност ще свършат работа.
nikolov333 - майстор
Така е.. Има го момента с неясния ток, който ще "тече"*+-са и това трябва да се измери... Просто излишно се усложнява задачата и затова не ми харесват и двете решения с модула за централно, още повече, че не го знам и колко пари е купуван..
Основната разлика между двете решения е по-високия работен ток, който е в полза на автомобилните релета, а при би-стабилното реле, не е нужен никакъв ток, за задържане на контактите в определено състояние..
Karaangov86 - специалист
И сега кво правим ще потегли ли този модул или?
nikolov333 - майстор
Ще потегли и в двата случая, но е добре да измериш и тока, който протича при подаване през отделния плюс и да решиш коя схема да ползваш в зависимост от измерването..
Karaangov86 - специалист
ср дек 18, 2019 6:10 pmnikolov333 написа:
Ще потегли и в двата случая, но е добре да измериш и тока, който протича при подаване през отделния плюс и да решиш коя схема да ползваш в зависимост от измерването..
Николов тока е малък там щот жицата за старт е много тъничка спрямо тез дет с другите. Това реле от тпетров ли е дет като получи импулс включва + при друк сигнал пуска +?
nikolov333 - майстор
Да..http://tpetrov.com/search.php?prod=%D0% ... TQ2-L2-12V
Ето я схемата на контактите му..

Прикачен файл

symbol.png
symbol.png (4.88 KиБ) Видяна 1514 пъти

Прикачен файл

gallery_5574_832_10994.jpg
gallery_5574_832_10994.jpg (42.56 KиБ) Видяна 1514 пъти
Karaangov86 - специалист
ср дек 18, 2019 6:57 pmnikolov333 написа:
Да..http://tpetrov.com/search.php?prod=%D0% ... TQ2-L2-12V
Ето я схемата на контактите му..
Днес взех едно от ЕЛИМЕКС но мисля че нее същото тази вика това тпетров е като това вика и онова е DPDT и това е DPDT знам ли я
nikolov333 - майстор
Ами дай модела му на туй дето си взел, какво пише..има ли обозначение?
Karaangov86 - специалист
ср дек 18, 2019 7:22 pmnikolov333 написа:
Ами дай модела му на туй дето си взел, какво пише..
Ето това пише на него

Прикачен файл

Resizer_15766899559550.jpg
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Модул централно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: