• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 15
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
lyubohar - майстор
То кое вече е качествено и издържливо?!Колкото да изкарат гаранцията.После ново.
На родителите ми български бойлер сигурно от 1975г.слаган откакто е купен апартамента.Продадох апартамента преди 4г.заедно с бойлера.Мисля,че веднаж е сменян водосъдържателя.Аз ползвам 50 литров Аристон.Резерва,когато има профилактика на парното.Сигурно е на 12-15г.Не е мръднал,освен първоначално ръждивата вода,когато годишно 1 път го пускаме за месец.
Всичко вече е на късмет.
sts - специалист
Нищо не е на късмет.Според написаното до тук в темата трябва да затворят завода.
Колко от Вас са участвали реално в производство на "крайни" изделия но не като
работници а като отговорни фактори /н-к отдел,зам.директор или директор/.
Има си документация за производството на изделията и изпитанията им.
Никой не е луд да произвежда некачествена продукция сега има конкуренция.
Andri01 - майстор
Не знам кой е луд,но първия Теси / който върнах/ беше нещо страшно. Серпентината -ръжда и окалина! Говорих с един "инДженер" ,който бил ОТК?! Той ме уверяваше,че лично ги преглеждал и не можело да го има това. Става въпрос за завода в Шумен. Предложих му да дойде и лично да се увери-млъкна. Е после-писмо до София, до шефовете им ,дойдоха от сервиза и....се хванаха за главата! Протокол, взеха си го и ми върнаха парите! Втория Теси е нещо подобно -ръждива серпентина ,но е извън гаранция и...си "търкалям" все още. така,че има некадърници с високо мнение навсякъде!
kozl - майстор
чет яну 07, 2021 10:37 amsts написа:
Никой не е луд да произвежда некачествена продукция сега има конкуренция.
А какви са критериите на качеството в дълготрайността :?
А и качеството е вързано с оборота. Ако едно много качествено нещо не може да се продава, кой ли ще го произвежда и за какво :?
LazarGanev - "Велик майстор"
Ами точно за това говорим, че нещата са вързани - хем цената трябва да е конкурентна, хем качеството, защото в това море от конкурентни фирми, никой не може да си позволи да прави нещо много здраво, но въответно скъпо и непродаваемо. Продуктите са разделени на ценови категории, класове и т.н. и ти ако искаш да продаваш в съответния ценови клас, правиш модел, кой да се конкурира в своя клас. За другия ценови клас правиш друг модел и така. Ако искаш бойлер под 200лв, няма как да искаш да изтрае 40 години, като старите. Това е пазарна икономика - каквото плащаш, това получаваш. Друг е въпроса, че има много случаи с вносни марки, където плащаш за скъпа марка, пък получаваш нещо посредствено и човек като пробва няколко пъти разбира за какво иде реч.
hidrazin - майстор
Не само в ценовия клас под 200 лева а и около него няма какво да очакваш освен едва да изкрета гаранцията - евентуално.
чет яну 07, 2021 11:58 amLazarGanev написа:
Друг е въпроса, че има много случаи с вносни марки, където плащаш за скъпа марка, пък получаваш нещо посредствено и човек като пробва няколко пъти разбира за какво иде реч.
Дай пример. Щото аз веднага мое да ти дам обратния пример за прехвалени български боклуци (те всичките такива де).
:partyman:
Chefo77 - майстор
Някой умишлено пропусна 12-те години на “боклука”, но е нормално, като не му изнася...
Подлоги на чужденците, това сте вие. Отричаме всичко българско и целуваме чужди гъзове, изцапани с ла.йна... Дали ще е руски, или западен - няма значение.
LazarGanev - "Велик майстор"
чет яну 07, 2021 1:28 pmhidrazin написа:
Не само в ценовия клас под 200 лева а и около него няма какво да очакваш освен едва да изкрета гаранцията - евентуално.
Ами то в цялата тема става дума точно за бойлери в ценовия клас 200-250лв, това е най-масово ползвания бойлер в Бг - 80л, максимум до 120л и цените са гореспоменатите. Не знам ти какви имаш предвид, та се скъсваш да спориш :?. Общо взето това е схемата - даваш 200лв, ползваш 5 години и нов, ако изкара повече - добре, ако изкара по-малко - сменят ти го и пак ще изкара повече. Ако дадеш 400лв и изкара 10 години, финансово е същото, но експлоатационно е по-зле - ще се наложи да смениш и ел компоненти, ще се наложи да отваряш и да чистиш котлен камък, ако е със серпентина - тя се отрупва с котлен камък (особено неръждаемите) и става по-неефективна, появява се ръждичка тук-там и накрая какво си спечелил - нищо, имаш стар бойлер :wink:
Svetoslavoff1 - майстор
Уфф, и на мен това отрицание на всичко българско, в случая бойлери, ми идва в повече :(
Гмм - помощник
За бойлера дадох 320лв.+80лв.за монтаж=400лв.Това ми е първи бойлер,който купувам,предишният беше заварено положение и беше същеят само че неръждавейка.Едва ли проблемът, е че единият е емайлиран а другият неръждавейка,защото за 6 месеца едва ли ръждата е проблем.Аз от бойлери не разбирам,така че ака някой ме насочи какъв да взема след няколко години ще съм благодарен, дори и на двойна цена ако ще да е .😀
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 15

Тема "Протекъл бойлер на Елдоминвест" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: