• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
вт яну 03, 2023 6:26 pmП. Петков написа:
Старичко е, но смехът е със сълзи:
https://www.youtube.com/watch?v=ei_dztACr14&t=2s
"Ние Ви разбрахме. Колелата Вие не сте ги получили. Изпращам Ви сто хиляди бройки ролки за коса." (бигуди – ролки за коса)
Куры передохли! Высылайте новый телескоп!
:-D :2thumbs:

:partyman:
П. Петков - специалист
вт яну 03, 2023 6:43 pmsilent написа:

Аз съм инженер и не мога да напиша закона на ом в диференциална форма, теремите на Тевенен или Нортън нищо не ми говорят .....отивам да се самоубия.....пътьом се моля инженерите с теоремите дето идват на смяна.... да могат поне с шублер да мерят.... :-D :-D :-D
"Някога, някога, толкова някога, колкото девет лета" бях чел, че нониусната скала на ШуПлера, (дето мери шупли), е измислена от португалец и носи неговото име. Скоро се опитах да умножа две числа с обратната скала на логаритмичната линия и не успях!
А ето нещо изключително:
https://www.youtube.com/watch?v=z5-EEkgnvAY
ESPACE - майстор
вт яну 03, 2023 5:21 pmП. Петков написа:
За да се оправи държавата, трябва да се отвори отново свинарникът на остров Персин! Не съм привърженик на крайните методи и носителите им, но все пак, как говорил товарищ Сталин, " - У каждой ошибки, есть имя и фамилия." Ама може и да греша!
Добре че си станал отличен инженер, че с тези възгледи ако беше политик .......
Аз само да попитам по времето на о-в Персин държавата беше ли "цъфнала и вързала"?
bigdragon - майстор
ср яну 04, 2023 4:26 amESPACE написа:
....че с тези възгледи ако беше политик .......
Аз само да попитам по времето на о-в Персин държавата беше ли "цъфнала и вързала"?
Есть человек — есть проблема,
нет человека — нет проблемы.

Смерть одного человека это трагедия,
смерть тысяч это статистика.
Andri01 - майстор
И тази тема заби в посока "мерене на п...те" и политика! :lol:
kozl - майстор
ср яну 04, 2023 9:14 amAndri01 написа:
И тази тема заби в посока "мерене на п...те" и политика! :lol:
Ми тъй, оти ако поддържащата, лицензирана фирма си бе свършила качествено работата, предполагам, че авторът немаше да се интересува от асансьори и темата немаше да съществува :?
Това пиша от личен опит. Докато нямаше проблеми с асансьора и аз не исках да се интересувам от асансьора в сградата. Но като почнаха ежедневните проблеми с асансьора и аз почнах да задавам въпроси и да се интересувам от устройството, защото дефакто хем има асансьор хем не може да се ползва. Оказа се, че работник от поддържащата фирма е смазал въжетата на асансьора и стана една пързалка......
Та за какво да се надам на поддържащата фирма :?

То лесно се пишат отговори като, извикай специалист, но ако всите специалисти беха истински такива - да. Но само на късмет не може да се разчита. Трябва и пресявка.

И аз да попитам у форумо, какви специалисти да търся да почистат дъното на ас.шахта и асансьорните помещения?

Питам понеже в спор с лицензираната поддръжка, получих отговор, че това не им влизало в задълженията :?
Абе, казват, че като споделиш тегло и олеквало. Такива хора вероятно все им е леко и живеят по сто години.
100, ама в такива мъки (живи генератори на тегло), то туй живот ли е?!
bigdragon - майстор
ср яну 04, 2023 11:15 amkozl написа:
....
И аз да попитам у форумо, какви специалисти да търся да почистат дъното на ас.шахта и асансьорните помещения?

Питам понеже в спор с лицензираната поддръжка, получих отговор, че това не им влизало в задълженията :?
Нашата я чисти асансьорната фирма.
Вероятно е в договора.
Просто е като аптека...
Последна промяна от bigdragon на ср яну 04, 2023 12:38 pm, променено общо 4 пъти.
gogo7777 - майстор
ср яну 04, 2023 11:38 ambigdragon написа:
....
Просто е като аптека...
Т.е. в кабината има дражета с анти-депресанти за бъзливите или имаше друго на предвид
:) :drinkers:
bigdragon - майстор
Говорим за шахтата и клетката с двигателя, редуктора и автоматиката.
Кабината е с нова облицовка и лед осветление, това свали сметките
за тока на асансьора на половина.
Блока е от 1982 година.

Търсете си правата:
Чл.9.(1)Лицата, които поддържат асансьори, са длъжни:
...........
Допълнителни разпоредби
§1.По смисъла на наредбата:
.............
5. (нова - ДВ,бр. 18 от 2011 г.,всила от 02.04.2011 г.) "Поддържане" са всичкидейности, извършването на които осигурява безопасното използване на асансьора според предназначениетому, както и на неговите съставничасти след завършването на монтажа и през целияму жизнен цикъл.
Поддържането включва:
а)смазване, почистване и други подобни;....

ПП Имах друго предвид.
Ако не знаеш какво е "чисто като аптека"...
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9

Тема "Стар асансьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: