• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
съб дек 02, 2023 1:21 pmbarakuda написа:
съб яну 28, 2023 6:04 pmТрифон П.Трифонов написа:
Конденз се обяснява с малка разлика в температурите. Получава се на топлата повърхност
Трифоне,осъзнай се малко!Кога се поти бирата,като я ивадиш от хладилника или като я сложиш топла в хладилника?
Оооо, бирата!!!
https://www.koster-bg.com/files/bg_bg/6 ... 0table.pdf
Това, с бирата, е друга бира.
aleksnp - специалист
Поради усложнената метеорологична обстановка, се забавих. В момента, в който срязах изолацията на кабела в най-ниската точка под съчака, протече вода. За съжаление, кабелът е пълен с вода. Нямам обяснение. Кабелът беше нов, запечатан в найлон. Нямам обяснение също, че в силните дъждове не капеше от разделката, което ме заблуди. За подмяната му, ще е необходима сериозна сума, някъде към 60м е. Но това ще е, след като гръмне.
Следва коментар от бат Кемо, относно професионализъма на Хидрата.
viewtopic.php?f=11&t=69620&start=30#p1147608
brum - майстор
Шапка му свалям на Хидразина!

Хидразине, туй друг път срещал ли си го?
hidrazin - майстор
нед дек 03, 2023 6:50 amaleksnp написа:
В момента, в който срязах изолацията на кабела в най-ниската точка под съчака, протече вода. За съжаление, кабелът е пълен с вода. Нямам обяснение.
Обяснението съм го дал по-назад в темата.
Но това ще е, след като гръмне.
Може да гръмне, а може и да не гръмне а само да ти запали къщата.
Там в участъците където минава по дървения - сачак, дървени греди... И докато се усетш. покрива е изгорял а ти останал без къща.
За подмяната му, ще е необходима сериозна сума, някъде към 60м е. Но това ще е, след като гръмне.
Препоръчвам на първо време да смениш само най-опасната част - тази която е в къщата.
Пускаш нов кабел от таблото, през сачака и така докато излезе някъде извън къщата - някъде до външната стена под сачака.
Вадиш стария, компрометиран кабел и там на стената под зачака правиш връзката между стария и новия кабел.
За подмяната му, ще е необходима сериозна сума, някъде към 60м е.
Колко сериозна? Да не си мислиш пак да пускаш меден кабел СВТ ???
Пускаш ТАКЪВ кабел.
Линка е примерен а такъв кабел се продава в много магазини но на различна цена - НАПРИМЕР.
Само кабела 60 метра (с доставката ако не го вземеш от магазин) ще ти излезе под 300 лева.
Успех и не го отлагай че да не стане късно!
:partyman:
P.S. Пак съм си пил редовно хапчетата за познаване... :-D
hidrazin - майстор
нед дек 03, 2023 7:14 amТрифон П.Трифонов написа:
А дано ама надали... Сега пак ще ореве орталъка или ще се крие като мишка. :-D
нед дек 03, 2023 7:27 ambrum написа:
Не в същия вариант но съм имал кабели напълнени с вода.
нед дек 03, 2023 1:02 pmhidrazin написа:
нед дек 03, 2023 7:14 amТрифон П.Трифонов написа:
А дано ама надали... Сега пак ще ореве орталъка или ще се крие като мишка. :-D
нед дек 03, 2023 7:27 ambrum написа:
Не в същия вариант но съм имал кабели напълнени с вода.
Не позна!
Ако си подаде муцунката, ще изцвърка възмутено, че си го прочел в интернет.
Очаквам и Blue Queen да се включи с най интелигентната си гноясала пъпка.

Въобща не съм допускал, че под изолация на кабел има място за проникване на вода, че и да "тече".
Наистина полезна тема (с решението си), въпреки, че се случва рядко, предполагам.
MamaMy - майстор
Има начин да се ползва същия кабел, но урушмата е много голяма. Купуваш полиетиленов маркуч (черните тръби) с дължината на кабела. Ще ти трябва и тел с тая дължина за да може да изтеглиш жилата през маркуча. Заголваш и махаш най-външната изолация на сваления вече кабел, а жилата изтегляш с проволката. После монтираш маркуча на мястото на кабела и тъпчеш с полиуретанов силикон от двете страни. Успех ако ти се занимава. Двеста лева хич не са малко когато ги нямаш.
Lutchezar - майстор
Всъщност затова се налага ползването на муфи при съединенията, те запечатват и кабелната изолация.
Интересно ми е все пак, къде ли е входната точка?
vlax - майстор
нед дек 03, 2023 1:24 pmMamaMy написа:
Има начин да се ползва същия кабел,
но урушмата е много голяма. Купуваш полиетиленов маркуч (черните тръби) с дължината на кабела. Ще ти трябва и тел с тая дължина за да може да изтеглиш жилата през маркуча. Заголваш и махаш най-външната изолация на сваления вече кабел, а жилата изтегляш с проволката. После монтираш маркуча на мястото на кабела и тъпчеш с полиуретанов силикон от двете страни. Успех ако ти се занимава. Двеста лева хич не са малко когато ги нямаш.

+1
0,33 лв на метър
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Конденз от захранващ кабел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: