Не знам за какво дефазиране говориш при прав ток. Ей това е принципната схема. При 50% duty cycle ще имаш пулсации от под волт на входа и консумираната мощност ще е 500 вата. Това при Vmpp около 100 волта. Ама на 10 килохерца превключване, не на 10 херца. Добавяш микроконтролер вместо V1 който да следи входящото напрежение и да определя ШИМ-a към MOSFET-а, пишеш му правилната логика и пускаш да пробваш какво ще се случи.
Даже шунт не ти трябва за да мериш тока когато смяташ правилният duty cycle за максимална мощност в MPPT логиката. Само напрежението на кондензаторите те интересува. Ама туй за сега няма да го споделям как става, че ще има пак полемики на тема "не обичам да мисля".
И единственото изискване е резистора да може да осигури достатъчно товар на панелите. Или при Vmpp = 100 волта и 10 ампера при туй напрежение товара трябва да е 10 или по-малко ома.
Даже шунт не ти трябва за да мериш тока когато смяташ правилният duty cycle за максимална мощност в MPPT логиката. Само напрежението на кондензаторите те интересува. Ама туй за сега няма да го споделям как става, че ще има пак полемики на тема "не обичам да мисля".
И единственото изискване е резистора да може да осигури достатъчно товар на панелите. Или при Vmpp = 100 волта и 10 ампера при туй напрежение товара трябва да е 10 или по-малко ома.
Прикачен файл
1.png (16.96 KиБ) Видяна 1256 пъти