• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 17
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
чет яну 18, 2024 11:21 amАл_ написа:
Работят И в полза джобовете на продавача.
Извинявам се! Явно търгашите съм ги изпуснал... :-D
:partyman:
Chefo77 - майстор
чет яну 18, 2024 10:31 amНиколай Ников написа:
Да изтупам една стара тема от праха, вместо да правя нова.
Някой ползвал ли е това" чудо" и има ли резултат? Мнения.
https://tehnomag.net/eshop.php?body=shop&gr=1&pod=5
Много е готино обяснението как магнита отделя варовика. Нещо като онзи намагнетизатор, който се слага на горивопровода на автомобил, за да насочи молекулите на бензина в правилната посока, съответно повече мощност и икономия на гориво...
Не се занимавай с глупости.
Николай Ников - специалист
" Хидродинамични ултразвукови устройства, които са изключително икономични и практични, защото не се нуждаят от ел. енергия, почистване, химически препарати, консумативи или някаква поддръжка. При преминаването на струя вода през устройството, в него единствено чрез силата на водата се образуват множество микроводопади. Тези завихрени водни потоци генерират колебания, които променят формата на кристализация на котления камък. Получава се друг тип кристал със същия химичен състав, но този нов кристал наречен Арагонит е с по-голям размер и гладка повърхност, непозволяваща слепването и образуването на наслоявания. Едрите кристали на Арагонита се отнасят от течението или остават като утайка на местата с ниска скорост на водния поток. По този начин се предотвратява натрупването на котлен камък без да се губят ценните за здравето калций и магнезий."
На времето работих в една фирма която се занимаваше точно с тези въпроси. Изпарявахме твърда вода и под микроскоп се виждаха кристалите на варовика, остри като игли наподобяващи снежинки, /забивайки се една в друга правят колонии ,котления камък/. Същата вода я прекарвахме пред архимедова спирала, след изпарението острите кристали се бяха превърнали в топчести песачинки, и се омиваха без да правят колонии т.е котлен камък. Същата технология в устройства, но с добавка магнити с точно определена напрагнатост се продаваха в Германия и Швеция. Обработваха охлаждащата течност /бурьола/ при металорежещите машини и удължаваха циклите на работа и повишаваха износоустойчивостта на инструмента. Отзивите от Опел, Форд и Волво бяха обнадеждаващи. Собственика на фирмата по спомен бе доц. Живко Кацаров, специализирал точно в тази област.
Ал_ - специалист
В кръга на шегата - арагонитът също така увеличава енергията и по-специално енергията по време на молитви или магически заклинания :mrgreen: Така че ако се моли човек ефектът сигурно би бил по-голям
Тук са добавени и ядрени спинове, за по-голяма тежест: viewtopic.php?f=4&t=54167&start=30#p782196
Но ако си решил, по мое мнение, да потрошиш малко пари - няма лошо
ivanovbg - майстор
Ето тук съм описал как реших с магнити проблема с много твърдата вода. viewtopic.php?f=11&t=71000

За мен магнитите работят. При сина сложих такива на миялната и пералнята и снахата каза че дрехите и са по меки и по черните чинии няма вече бели петна.
Уйкито обяснява тези спинове така: "Двуатомните молекули на водорода могат да съществуват в две изомерни форми, които се отличават по относителния спин на ядрата на двата образуващи ги атома.[13] При ортоводородната форма спиновете на двата протона са с една и съща посока и молекулният спин е с квантово число 1 (½+½), докато при параводородната форма спиновете са срещуположни и молекулният спин е с квантово число 0 (½-½). При стандартна температура и налягане водородният газ съдържа около 25% параводородни и 75% ортоводородни молекули – съотношение, известно като „нормална форма“.
Що е ядрен спин? Малко физика, бърка се ядрен взрив с ядро на атома :-D
"Ядрата на атомите се характеризират с квантовата характеристика спин I и магнитен момент. Спинът на ядрото се определя от векторната сума от спиновете на съставящите го нуклони и е от порядъка на няколко единици, независимо от броя на нуклоните. Това показва, че спиновете на нуклоните в ядрото се компенсират взаимно. Спинът на ядра с четен брой нуклони е цяло число, а на тези с нечетен брой е кратен на ½. За всички четно-четни ядра спиновете на ядрата са равни на нула. Магнитните моменти са свързани със спиновете им чрез зависимостта Pя = gя.I. където Pя е магнитния момент на ядрото, gя е т.н. магнито-механично отношение или g факторът на ядрото.
P.S Магнита действително работи, НО за обработка ва водата има точна напрегнотост на полето. Не става с всеки магнит. Най доброто е ел.магнит и точен контрол на маг.поле.
hidrazin - майстор
Човешкия мозък е странна птица. Като таралежа. Докато не го ритнеш, не лети.
Самовнушението също...
:partyman:
P.S. Почвам да продавам точните магнити +
Прикачен файл:
Катеричка.jpg

Не се бийте да се записвате. Ще има за всички балъци.
Няма да споря, но имам факти. Този същият продава на опел и форд в Гермавия устройствата си с магнити /немците няма да си хвърлят парите на вятъра/ значи имат ефект. По думите му, увеличават циклите /рязане, заточване/ от 10 да 15% в зависимост от твърдоста на стоманата и щвабите доволни. Едните са с ел. магнити, другите с архимедова спирала.
MamaMy - майстор
Тази ултразвуковата пищялка (мисля, че Зита Русе я продаваха) работи. Пробвана е на времето и се видя по отлаганията върху батериите, че има ефект, но се задръства за 1-2 години. Ремонта е подмяна с нова. Сега на сегашния водопровод вече имам филтри и може да пробвам ако имам излишни пари за глупости. Водата ни е много варовита, но проблем имам само с канчето за чай :-D
ivanovbg - майстор
И да не става грешка за какво съм писъл, че при мен работи : https://slavov.bg/shop/%D0%9C%D0%B0%D0% ... %B0-Ecomag
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 17

Тема "Пералня и съдомиялна - много твърда вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: