• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
mika - специалист
Положил съм километри кабели по пода.
При основни ремонти на жилища в старите кооперации, където пода е греди, сгурия и паркет. След изриване пода спада към 15 см. и повечето собственици предпочитат да положа кабелите там, отколкото да изрязвам стените или да минавам по таваните. Ползвам кабел NYY а разклонителните кутии са зад ключовете и контактите. Кабелите ги слагам в тръби 320N за да не ги наранят работниците след мен.
При новите огромни офиси също електрото и комуникациите са в двойния под. Там не ползвам тръби а кабелни скари.
kozl - майстор
вт окт 14, 2025 11:44 amBaлepu написа:
Инсталацията на жилищен блок беше изпълнена точно по този начин.
И сте положили кабели за ламБите на долния етаж в пода на горния апартамент :shock:
Аз не бих допуснал подобна практика, доколкото зависи от мен.
Baлepu - специалист
В Германия нищо не зависи от нас. Ние само изпълняваме абсолютно безусловно задачите, така както са поставени.
gogo7777 - майстор
Германците са тъпанари, белгийците също, англичаните и те......американците глупави, японците са глупави, повече от полавината свят са тъпаци......Ами да дойдат да специализират в БГ. Поне в две неща сме #1... ел. инсталациите и пиенето......аааа и киселото мляко :)

:drinkers:
Baлepu - специалист
Аааа ... и ебачи сме точно толкова :-D
hidrazin - майстор
Зарядно за ТЕРМИНАТОР...

:partyman:
P.S.
вт окт 14, 2025 6:31 pmgogo7777 написа:
Германците са тъпанари, белгийците също, англичаните и те......американците глупави, японците са глупави,
За тези в синьо е така. Доказано.
Японците не, но германците усилено вървят натам и че чак полагат усилия дето дават резултат... :-D
prasse - специалист
вт окт 14, 2025 6:31 pmgogo7777 написа:
Германците са тъпанари, белгийците също, англичаните и те......американците глупави, японците са глупави, повече от полавината свят са тъпаци......Ами да дойдат да специализират в БГ. Поне в две неща сме #1... ел. инсталациите и пиенето......аааа и киселото мляко :)

:drinkers:
Амиии... Учим се в BG от грешките на другите.
И от грешките на германците и на белгийците и на англичаните и на американците... Поне можем, гледайки да преценим кое е правилно и кое не (не всеки от нас, де). Не си ли съгласен?
Baлepu - специалист
Съгласен съм, че гледаме под лупа грешките на "запада" и ги преекспонираме в оголемен размер. По принцип.
Конкретно в техниката ... ми звучи несериозно да се мислим, че сме по-добри от тях. Не мислиш ли?
prasse - специалист
ср окт 15, 2025 4:39 pmBaлepu написа:
Съгласен съм, че гледаме под лупа грешките на "запада" и ги преекспонираме в оголемен размер. По принцип.
Конкретно в техниката ... ми звучи несериозно да се мислим, че сме по-добри от тях. Не мислиш ли?
Е, имаме си кадърни хора.
С какво да добри в техниката англичаните, например?
Baлepu - специалист
Те не ме вълнуват. Моите впечатления са от Германия. И нямам намерение да споря тук с всички, които се смятат за много по-умни, знаещи и разбиращи от тях.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Офазена входна врата на панелен апартамент" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: