• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 10
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Тани - модератор
Ами това е защото съм го правил доста пъти и знам , къде са подводните камъни .Не казвам че ги знам всичките - човек се учи докато е жив!
mitcd - специалист
Тани написа:
човек се учи докато е жив!
Консенсус :)
mitcd - специалист
Със всичко което изписа съм съгласен.Щото и аз съм правил такива захранвания.А тези клеми на входа са за да можеш да навържеш още такива захранвания за още лунички.И да допъня за по горните текстове:Мога да направя ел. инсталация с вързани очи по всички стандарти както казах >>който разбира от електроника няма как да не разбира от електротехника>>
Тани - модератор
ESPACE написа:
Ето две снимки от вчера. Ако потребител си купи този трансформатор и закачи лампи с обща мощност не превишаваща изискването или респективно с ток до 12,5А само на единия извод какво ще стане. Ако сложи кабел със сечение 2,5кв.мм. нищо няма да стане, всичко ще си е ок. В клемите спокойно влиза това сечение, пък и са доста по добре направени от обикновените свързващи лустер клеми за 2,5 кв.мм. Истината е че човека пуснал темата спокойно може да си захрани клона с паралелно навързани лампи стига свързващия кабел да е с подходящо сечение.
По интересно ми е някой дали има подходящо обяснение за сдвоените клеми на входа за 220V.
Ти лично какъв кабел би използвал за 7 лунички по 20W захранени с един кабел . Луничките се намират на 1 м. една от друга!
Тани - модератор
Аз съм ги захранил с кабел от трафа до първата луничка - 2,5м и между луничките около 80 см . Кабела беше 2,5 мм2 мостов. Последната луничка едва мъждукаше! Смених го с 6мм2 и нещата почти се оправиха , но пак има разлика между първата и последната!

Като гледам си ентусиазиран , та моля те пробвай и оповести резултата!
Тани - модератор
Равномерен беше , дори почти не се забелязваше между две съседни лунички , но между първата и последната си беше очевАдо!
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 10

Тема "Аматьорски въпрос за свързване на 220V>12V трансформатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: