• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
stiv1961 - майстор
То въпроса е не да си го купиш а да си го направиш сам. Аз съм се замислил за моторче от чистачки на автомобил, венец и контра с веригата от велосипед. Другото е импровизация.........ама като му дойде времето ще видим, до тогава смятам темата ще се развие още :)
ohdan - специалист
stiv1961 написа:
То въпроса е не да си го купиш а да си го направиш сам. Аз съм се замислил за моторче от чистачки на автомобил, венец и контра с веригата от велосипед. Другото е импровизация.........ама като му дойде времето ще видим, до тогава смятам темата ще се развие още :)
Много си прав колега, друго си е да си го "направиш сам" =D>
Иначе ако е за магазина ... ми то и пилета пекани на шиш бол :2thumbs:
r4ptor - напреднал
чета за моторчета от чистачки на москвич, което ми е малко дефицитна стока, то има ли москвичи някъде?! :)
от голф 3 става ли?
а мотор от перла 05?
stefsto - напреднал
r4ptor написа:
чета за моторчета от чистачки на москвич, което ми е малко дефицитна стока, то има ли москвичи някъде?! :)
от голф 3 става ли?
а мотор от перла 05?
В един от ресторантите в сръбското село близо до Прищина използва точно мотор от пералня. Но е много обемно и подходящо за стационарни установки. Ако си някъде в планината е добре да е на 12 волта. Ако е от Голф двигателя за чистачките трябва и венеца за е от маховик на Голф, разбира се със задвижващото колело от стартера.
r4ptor - напреднал
stefsto написа:
r4ptor написа:
от голф 3 става ли?
а мотор от перла 05?
В един от ресторантите в сръбското село близо до Прищина използва точно мотор от пералня. Но е много обемно и подходящо за стационарни установки. Ако си някъде в планината е добре да е на 12 волта. Ако е от Голф двигателя за чистачките трябва и венеца за е от маховик на Голф, разбира се със задвижващото колело от стартера.
благодаря! аз питам за стационарно барбекю, няма да пека сред природата и не ми пречи обема или волтажа на тока :)
resistbody - майстор
За агне, мотор от чистачки + редукция , тази схема може да върти и около 30 пилета. Недостатък 12волта, което е полезно за барбекю на открито...
За птичи грил, вече 5-6 моторчета с редукция за фурна(2-3 об/мин) съм взел на приятели както и за моя грил. 3 ги върти без проблем.
На съседите стационарното е с колело и помпа от перла.
amal - напреднал
След много търсене и разсъждения някой ми изпрати гръцко моторче за чеверме, доста мощно, 1 оборот за 4 сек.с размери 20/10 см. заедно с пръта и шищовете за захващане на месото. Цената му беше 60 лв и то ми върщи чудесно работа. Прикачих и снимка как пригодих моторчето да бърка 4 часа лютеница.
Дано снимката се вижда. Пишете ми, имам някъде и адреса на доставчика, трябва да го потърся.
amal - напреднал
Съжалявам, не можаж да кача снимката, не зная как. Млога да я езпратя па моя телефон- 0888535040.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "ЕЛЕКТРИЧЕСКИ МЕХАНИЗЪМ ЗА "ЧЕВЕРМЕ''" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: