• 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 166
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
drastar - специалист
ттитто написа:
Изчетох цялата тема и научих много неща за ДТЗ. В момента окабелявам инсталацията на собствена нова къща, която е дървена и много ме касае защитата срещу запалване. Та човек колкото повече знае, толкова повече въпроси си задава.
Прикачил съм вътрешното табло. Получавам ток от съсед по кабел 2х6 кв.мм Той влиза в едно външно табло на двора(има автоматичен предпазител 50А) и оттам по кабел СВТ 3*6 кв.мм достига до вътрешното табло. До вътрешното табло достига и отделен многожилен кабел, който е свързан за един метален прът забит в земята до къщата. Изпълнявам всичко по проект без промени.

Въпросите ми са следните:
1. Имам ли право на избора за система за зазимяване - T N S или TT, след като кръга на осветлението не е защитен с ДТЗ?
2. Ако да, кой да избера?
3. При TNS къде да свържа зазимяването с нулата:
а. между външното табло и главния АП на вътрешното табло
б. между главния АП на вътрешното табло и ДТЗ на отделните кръгове

Най добре ТТ. Имаш всички условия за това. Единствено ти трябва и ДТЗ 300мА след главният предпазител, което дефакто е защитата от пожар която ти нямаш.

ПП. А това прочете ли?http://www.schneider-electric.bg/docume ... alogue.pdf
tottenham - специалист
Колеги дайте няколко съвета за изгражданена три проводна инсталация с ДТЗ. Мисля да ползвам за инсталацията кабел тип СВТ!
1,Бихте ли ми казали за климатиците и бойлера какво сечение кабели да им пусна?
2,На кои ел.уреди (фурна, хладилник, климатик,котлон, пералня, съдомиялна, компютър, ТВ) е препоръчително да има ДТЗ? На осветлението нужно ли е да се монтира ДТЗ?
3,Когато се ползва ДТЗ тип А и в този кръг има компютър, имате ли изключванията, за които някои вече са споделили във форума или там където ще ползвам PC да нямам ДТЗ?
4,Дали си заслужава инсталацията да бъде изградена от 3 проводен многожилен кабел като ШВПС?
hidrazin - майстор
Прочиташ 20-те страници назад от този пост и повечето въпроси ще ти отпаднат. Ти май нямаш никаква идея какво е това електротехника?
:partyman:
tottenham - специалист
hidrazin написа:
Прочиташ 20-те страници назад от този пост и повечето въпроси ще ти отпаднат. Ти май нямаш никаква идея какво е това електротехника?
Четох ги, но има и противоречия ... затова ги структурирах тези въпроси! А ти употребявайки думата "повечето", не коментираш "останалите", а бълваш мнения, нямащи нищо общо със запитването!
hidrazin - майстор
Искаш отговори на въпросите си? Ами те въпросите ти са от сорта нямам си никакво понятие от електротехника. Ще седне ли някой да ме
научи как да си направя инсталацията. Все пак ще получиш отговори.
1. Според мощността на консуматорите и разстоянието до тях..
2. Всички уреди без осветлението трябва да са обхванати от ДТЗ.
3. Нямаме изключвания като не броим дефектните ДТЗ-та. Относно РС-то погледни отговор 2.
4. Не си заслужава.
drastar - специалист
Здравейте,

на това табло има включени около 50 компютъра, вече 6 месеца ДТЗ( АС ) не изключила. Като поръчах материалите в магазина те ми сложили АС вместо SI, не обърнах внимание и така си остана за сега :? купил съм SI, но не остава време :drinkers: (задължително събота или неделя )
http://prikachi.com/gallery_view.php?us ... &gal=12826
tottenham - специалист
бихте ли ми казали на токов кръг със следните консуматори :ТВ, ресивър,субвуфър,сет-топ-бокс, компютър,ДВД, конвекторен радиатор -1.5КВ, и две нощни лампи каква ДТЗ да поставя 25А или 40А? Тъй като цената на двете е една и съща ... не е ли за предпочитане тази с 40А?
drastar - специалист
tottenham написа:
бихте ли ми казали на токов кръг със следните консуматори :ТВ, ресивър,субвуфър,сет-топ-бокс, компютър,ДВД, конвекторен радиатор -1.5КВ, и две нощни лампи каква ДТЗ да поставя 25А или 40А? Тъй като цената на двете е една и съща ... не е ли за предпочитане тази с 40А?

Слагай 40А
dyaneff - майстор
tottenham написа:
16Ампера
  • 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 166

Тема "Дефектно токова защита" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: