• 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 166
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
drastar - специалист
dyaneff написа:
tottenham написа:
бихте ли ми казали на токов кръг със следните консуматори :ТВ, ресивър,субвуфър,сет-топ-бокс, компютър,ДВД, конвекторен радиатор -1.5КВ, и две нощни лампи каква ДТЗ да поставя 25А или 40А? Тъй като цената на двете е една и съща ... не е ли за предпочитане тази с 40А?
16Ампера
dyaneff ??? Ти по диагонал ли четеш ? :-D
dyaneff - майстор
drastar написа:
...dyaneff ??? Ти по диагонал ли четеш ? :-D
Не, просто пиша каква ще сложа аз. За какво му е 25 или 40 Ампера за мощност около 3 Киловата. По тази логика ако и другите ДТЗ са изчислявани така би следвали за главен предпазител
да има 100 Амперова защита. Аз лично за изброените консуматори ще сложа две ДТЗ, защото освен конвектора другите консуматори като нищо ще я събарят тази ДТЗ. И още нещо какъв кабел ще трябва след 40 Амперова ДТЗ до консуматорите ?
drastar - специалист
dyaneff написа:
drastar написа:
...dyaneff ??? Ти по диагонал ли четеш ? :-D
Не, просто пиша каква ще сложа аз. За какво му е 25 или 40 Ампера за мощност около 3 Киловата. По тази логика ако и другите ДТЗ са изчислявани така би следвали за главен предпазител
да има 100 Амперова защита. Аз лично за изброените консуматори ще сложа две ДТЗ, защото освен конвектора другите консуматори като нищо ще я събарят тази ДТЗ. И още нещо какъв кабел ще трябва след 40 Амперова ДТЗ до консуматорите ?
dyaneff първо си обясни как работи ДТЗ и за какво се слага. Това, че е 40А не означава, че изключва на толкова. 40А могат да преминат през нея, защото рядко се слага 1 ДТЗ на един кръг, утре моге да реши да закачи и друг кръг и няма да се налоги да купува нова, ако изобщо има място в таблото.
tottenham слагай 40А и не се притеснявай.
tottenham - специалист
по принцип в един магазин консултанта ми каза, че е по добре да взема 40А-та понеже и без това били на една цена, като се аргументира с това, че би устояла на по=голям ток.
а това има ли връзка със сечението на кабелите в токовия кръг, които мисля да са 3*2,5 мм2?
dyaneff - майстор
Дали знам или не ни най малко не е твой проблем. Ако Ти знаеше нямаше да даваш такива съвети.
А и да задаваш такива въпроси
drastar написа:
....не съм завършил електротехника,но съдбата така нареди нещата,че вече 7 години изграждам електрически инсталации...
След като от въпроса се подразбира (поне аз така смятам), че става дума за жилищна сграда, мо обясни Ти слагаш ли 40 Амперови ДТЗ на стая. Според мене комбинирана ДТЗ с АП е ценово по-изгодно, а и от монтажна гледна точка е по-лесно.

Нищо лично. :partyman:
П.П. Писали сме заедо, но отговора се отнася за drastar
Последна промяна от dyaneff на ср яну 16, 2013 8:04 pm, променено общо 1 път.
Junak - майстор
Само гледай да е Клас А.
drastar - специалист
dyaneff написа:
Дали знам или не ни най малко не е твой проблем. Ако Ти знаеше нямаше да даваш такива съвети.
А и да задаваш такива въпроси
drastar написа:
....не съм завършил електротехника,но съдбата така нареди нещата,че вече 7 години изграждам електрически инсталации...
След като от въпроса се подразбира (поне аз така смятам), че става дума за жилищна сграда, мо обясни Ти слагаш ли 40 Амперови ДТЗ на стая. Според мене комбинирана ДТЗ с АП е ценово по-изгодно, а и от монтажна гледна точка е по-лесно.

Нищо лично. :partyman:
П.П. Писали сме заедо, но отговора се отнася за drastar
не съм завършил ел-ка да , но съм монтирал много и продължавам да монтирам всеки божи ден, а ти явно само пишеш. Въпросът е за ДТЗ не за комбинирано АП с ДТЗ има разлика
И какво се опитваш да покажеш с моят пост ?

Прикачен файл

Capture2.JPG

Прикачен файл

Capture1.JPG
drastar - специалист
tottenham написа:
по принцип в един магазин консултанта ми каза, че е по добре да взема 40А-та понеже и без това били на една цена, като се аргументира с това, че би устояла на по=голям ток.
а това има ли връзка със сечението на кабелите в токовия кръг, които мисля да са 3*2,5 мм2?
ДТЗ не предпазва кабелите от претоварване, това е функция на АП, дтз е за токове на утечка. Кабелът 3х2,5 влиза в АП, не в дтз

dyaneff каква дтз срещу пожар 300мА ще монтираш преди или след главен АП 50А ? 40А не става 50А не съществува или поне аз не съм виждал , най близо е 63А , и понеже е по голяма от главния АП да не се монтира ли ?
dyaneff - майстор
Естествено че 63 Ампера. Струва ми се, че се заяждаш.
tottenham - специалист
Извинявам се ако не съм се изразил точно, но мисля да е комбинирана ДТЗ с АП!
  • 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 166

Тема "Дефектно токова защита" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: