• 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 89
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
sanata - помощник
Няма ли трафовете да бръмчат (до сега не са).Косумацията на ток с тези трафове пак ли ще е около 1,5вата на луна . Ще поръчам първо около 5-6бройки ще ги сменя и ще ги снимам общо .Ако ми хареса ще поръчвам и останалите Предполагам ще ми свършат работа защото са 14бр.на около 6кв.м и 3 на друго място
blv - специалист
Някои има ли отзиви за светодиодните луни на 12 и 220в, дали греят като обикновенните. Ако не греят да ги сменявам старите, че от топлината тавана над спота е пожалтял.
ohdan - специалист
[quote="Wishmaster-ruse"]Чарвен 2.2V
Жълт 2.1V
Зелен 3.1V но има и на 2.1V
Син 3.5V -------------- 3.1V повечето са на 3.1V
Розов 5.1V
UV 3.1V
infrared 1.3V
Циянов 3.1V
Бял 3.6V повечето са на 3.1V
Топло Бяло 3.4

Извинявам се че използвам тази тема но нали може да попитам : Искам да си сложа един светодиот в колата си , с който да следя работата на бензиновата помпа кога работи и кога е изключена. Сега следя това с лампа но изъчва доста силна светлина която доста изнервя при каране на тъмно. Та ако може , колко волта трябва да е диода и колко ома трябва да е съпротивлението , ако може и една схема на свързването . Ще съм ви много благодаренИзображение
Хора много писано има тук , много информация което е много добре.
Имам едно въпросче как е най добрата схема да се върже един светодиод бял на 14 волта прав ток? искам го да слагам по автомобила си. Готовите светодиоди ми горят и ми писна от тях. Бихте ли ми помогнали да измисля нещо ?
ELEMENTAL - специалист
Свързваш последователно на светодиода (от страната на анода (+) ) резистор 1 килоом.Катода на светодиода (-) го даваш на маса, а свободния извод на резистора го връзваш към +14V.
Moimoimoi - на светодиодите от 111111111.jpg направи ли им я вече панахидата :wink: ?
resistbody - майстор
Та предстой ми голямо зпаояване на диоди, и да питам, смятам да вържа диодите успоредно, по на 5 сантиметнра диод, на ленти по 120см
ще им пускам 12в та какъв резистор да им сложа, това са характеристиките им , в момента мисля че ги карам на 600 и няколко ома, ама на малките ресистори и като сложа 20-25 незнам дали ще издържи

Прикачен файл

sss.PNG
sss.PNG (7.39 KиБ) Видяна 6338 пъти
ELEMENTAL - специалист
Паралелното свързване на светодиоди е недопустимо :!: .Тъй като напреженията им в права посока не са еднакви, тока протичащ през отделните светодиоди няма да е един и същ.Поради тази причина излъчваната светлина от различните светодиоди няма да е еднаква.Да не говорим, че е напълно възможно и претоварването на тези с най-ниско напрежение в права посока (т.е. "най-качествените"), а покрай тях и на останалите.
Това, което ти предлагам е да разделиш светодиодите на няколко групи, като индивидите от дадена група вържеш последователно един на друг.На всяка група слагаш и по един резистор (за ограничаване на тока).
П.С.След малко ще пусна схема.
П.С2.Задължително ли е захранващото напрежение да е 12V?Какъв захранващ източник смяташ да използваш?

Прикачен файл

ScreenHunter_02 Feb. 08 01.30.jpg
Всички резистори са 0,25 ватови.Ако държиш на 12V захранване, трябва да махнеш по 4 светодиода от всяка група.
ScreenHunter_02 Feb. 08 01.30.jpg (71.76 KиБ) Видяна 6313 пъти
viliando - помощник
Ще помоля и аз за малко помощ....искам да си правя малко осветление унас с LED....въпроса ми е кое е по-добре за използване 220v или 12v
Имам трафо от 220v на 12v/2.5А ще ми свърши ли работа ? :?
ELEMENTAL - специалист
Каква ще е сумарната мощност на осветлението?Колко светодиода искаш да свържеш?
viliando - помощник
50-80 сини - Някъде там ми е идеята :)
  • 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 89

Тема "Осветление със светодиоди" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: