Няма ли трафовете да бръмчат (до сега не са).Косумацията на ток с тези трафове пак ли ще е около 1,5вата на луна . Ще поръчам първо около 5-6бройки ще ги сменя и ще ги снимам общо .Ако ми хареса ще поръчвам и останалите Предполагам ще ми свършат работа защото са 14бр.на около 6кв.м и 3 на друго място
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
sanata
- помощник
881 мнения в "Осветление със светодиоди"
ohdan
- специалист
[quote="Wishmaster-ruse"]Чарвен 2.2V
Жълт 2.1V
Зелен 3.1V но има и на 2.1V
Син 3.5V -------------- 3.1V повечето са на 3.1V
Розов 5.1V
UV 3.1V
infrared 1.3V
Циянов 3.1V
Бял 3.6V повечето са на 3.1V
Топло Бяло 3.4
Извинявам се че използвам тази тема но нали може да попитам : Искам да си сложа един светодиот в колата си , с който да следя работата на бензиновата помпа кога работи и кога е изключена. Сега следя това с лампа но изъчва доста силна светлина която доста изнервя при каране на тъмно. Та ако може , колко волта трябва да е диода и колко ома трябва да е съпротивлението , ако може и една схема на свързването . Ще съм ви много благодарен
Жълт 2.1V
Зелен 3.1V но има и на 2.1V
Син 3.5V -------------- 3.1V повечето са на 3.1V
Розов 5.1V
UV 3.1V
infrared 1.3V
Циянов 3.1V
Бял 3.6V повечето са на 3.1V
Топло Бяло 3.4
Извинявам се че използвам тази тема но нали може да попитам : Искам да си сложа един светодиот в колата си , с който да следя работата на бензиновата помпа кога работи и кога е изключена. Сега следя това с лампа но изъчва доста силна светлина която доста изнервя при каране на тъмно. Та ако може , колко волта трябва да е диода и колко ома трябва да е съпротивлението , ако може и една схема на свързването . Ще съм ви много благодарен

Хора много писано има тук , много информация което е много добре.
Имам едно въпросче как е най добрата схема да се върже един светодиод бял на 14 волта прав ток? искам го да слагам по автомобила си. Готовите светодиоди ми горят и ми писна от тях. Бихте ли ми помогнали да измисля нещо ?
Имам едно въпросче как е най добрата схема да се върже един светодиод бял на 14 волта прав ток? искам го да слагам по автомобила си. Готовите светодиоди ми горят и ми писна от тях. Бихте ли ми помогнали да измисля нещо ?
resistbody
- майстор
Та предстой ми голямо зпаояване на диоди, и да питам, смятам да вържа диодите успоредно, по на 5 сантиметнра диод, на ленти по 120см
ще им пускам 12в та какъв резистор да им сложа, това са характеристиките им , в момента мисля че ги карам на 600 и няколко ома, ама на малките ресистори и като сложа 20-25 незнам дали ще издържи
ще им пускам 12в та какъв резистор да им сложа, това са характеристиките им , в момента мисля че ги карам на 600 и няколко ома, ама на малките ресистори и като сложа 20-25 незнам дали ще издържи
Прикачен файл
sss.PNG (7.39 KиБ) Видяна 6338 пъти
ELEMENTAL
- специалист
Паралелното свързване на светодиоди е недопустимо
.Тъй като напреженията им в права посока не са еднакви, тока протичащ през отделните светодиоди няма да е един и същ.Поради тази причина излъчваната светлина от различните светодиоди няма да е еднаква.Да не говорим, че е напълно възможно и претоварването на тези с най-ниско напрежение в права посока (т.е. "най-качествените"), а покрай тях и на останалите.
Това, което ти предлагам е да разделиш светодиодите на няколко групи, като индивидите от дадена група вържеш последователно един на друг.На всяка група слагаш и по един резистор (за ограничаване на тока).
П.С.След малко ще пусна схема.
П.С2.Задължително ли е захранващото напрежение да е 12V?Какъв захранващ източник смяташ да използваш?

Това, което ти предлагам е да разделиш светодиодите на няколко групи, като индивидите от дадена група вържеш последователно един на друг.На всяка група слагаш и по един резистор (за ограничаване на тока).
П.С.След малко ще пусна схема.
П.С2.Задължително ли е захранващото напрежение да е 12V?Какъв захранващ източник смяташ да използваш?
Прикачен файл
Всички резистори са 0,25 ватови.Ако държиш на 12V захранване, трябва да махнеш по 4 светодиода от всяка група.
ScreenHunter_02 Feb. 08 01.30.jpg (71.76 KиБ) Видяна 6313 пъти
Тема "Осветление със светодиоди" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература