rettere написа:Както и да се изолира фланеца файда никаква.Това което бях написал не съм го измислил аз.Има го предполагам в учебниците по химия.Нарича се корозионен галваничен елемент,тоест не му трябва ток на нещото за да има електрохимична корозия.Какво му е нужно писах в предния пост.Как се определя анод и катод в този елемент -пак в предния пост.alsted написа:rettere, не се бъзикай с човекатъй де,при променлив ток анодната защита анодна ли е или катодна:само дестилираната вода се приема за диелектрик, в питейната така или иначе има достатъчно соли, киселини или основи-така че защо да не я разглеждаме като слаб електролит?
Кое е анод и котод зависи от поляритета-при променлив ток как се определят![]()
Относно гаранцията-ние както сме изписали три страници, производителя за да не я уважи ще напише 33, със оневиняващи го причини!
Ти като ходиш на хотел, преди да влезеш в банята сигурно тичаш до рецепцията да поръчаш изключване на бойлера им![]()
ако нагреватела се разяжда и от химична корозия/не само от електрохимична/,тогава как анодната защита/винкела/ще спре чисто химичната корозия?
НЕ се заяждам с човека,уважавам всяко мнение/приемам критики/.
За мен всичко е от калпав материал.
Интересно как може да се изолира електрически фланеца от балона,нали болтовете са метални и са стегнати по-яко и от евентуален ел.мост.

П.С.В много от случаите дори и материала да е добър едно неправилно заваряване може да обърка тотално нещата.