Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ribnikolaevi - майстор
fikata написа:
alsted написа:
Допусках, че не си ме разбрал. Предлагам вратите да се заключват механично /класически - с врътка отвътре, буквално като във влака/. Крайния изключвател да се монтира в отвора на касата за езика. Последния ще го задейства, когато някой влизайки се заключи. Затваряйки верига, крайния изключвател фактически ще задейства насрещника на другата врата и тя ще бъде блокирана до механичното отключване на тази през, която е влязъл някой. Ако трябва ще ти го нарисувам? Остава само Милен да предложи миниатюрни крайни изключватели :cool:
Хипотеза.Влизаш да се къпеш с уговорката след известно време някой/нормално е половинката/ да дойде да ти изтрие/насапуниса/ гърба.В момента на отключването и от другата врата може да влезе някой неканен/по своя си работа/...
Наистина ти благодаря за загрижеността!
Сега вземи се чупи от темата ми.
fikata - майстор
Justy написа:
Изглежда предният ми пост не бе разбран правилно, та затова получих само бира от Николаеви.
Искам да прочетете и вникнете в това, което пиша:
- баня-тоалетна с две врати не се прави НИКОГА !
- ел. управление на вратите, комбинирано с механични ключалки обезсмисля заданието, поради конфликтни ситуации в таблицата на истинността.
В крайна сметка ще си направите живота ад с една централна денонощна тема: отключих ли отсам....а заключих ли оттам...
Ако толкова държите на двете врати / може би вече ги има / изпълнете механично заключване и блокиране като спазите:
- светлинна индикация вътре за заключени врати
- заключване на вратите само отвътре
- зарезване вратата между спалнята и банята откъм спалнята
Хайде сега по една бира :prost:
Да, но чукча писател, не читател.. :)
fikata - майстор
Наистина ти благодаря за загрижеността!
Сега вземи се чупи от темата ми.

Ще те послушам. Ще се чупя. Ти и Милен го праща да си пусне музика и да танцува...Наистина темата ти не заслужава вниманието и на колегите..Впрочем като всичките ти графомански постове като ел.ключ в гардероба, простор за захранващ кабел .. и така до 760 броя
:lol:
Последна промяна от fikata на вт фев 23, 2010 11:58 am, променено общо 1 път.
Justy - майстор
Ехеее, Фика, не знаеш ли старата мъдрост - не остава ненаказано дабро!!! Най добре танковете да дойдат, пардон, темата да се чупи в коша :evil:
ribnikolaevi - майстор
Justy написа:
Изглежда предният ми пост не бе разбран правилно, та затова получих само бира от Николаеви.
Искам да прочетете и вникнете в това, което пиша:
- баня-тоалетна с две врати не се прави НИКОГА !
- ел. управление на вратите, комбинирано с механични ключалки обезсмисля заданието, поради конфликтни ситуации в таблицата на истинността.
В крайна сметка ще си направите живота ад с една централна денонощна тема: отключих ли отсам....а заключих ли оттам...
Ако толкова държите на двете врати / може би вече ги има / изпълнете механично заключване и блокиране като спазите:
- светлинна индикация вътре за заключени врати
- заключване на вратите само отвътре
- зарезване вратата между спалнята и банята откъм спалнята
Хайде сега по една бира :prost:
Би ли казал защо не се прави баня/тоалетна с две врати?
Би ли ми казал конфликтните ситуации какви са конкретно?
За индикацията (била тя светлинна или друга) е интересна идея, но за нея ще мисля след като реша заключването как да стане.

Относно разгорелите се страсти искам да кажа следното. Това е форум и по принцип е по-добре да не се караме, а да си помагаме кой както може. Ако някой не може да помогне, според мен е по-добре да премълчи. Относно това кой какви желания има и по какъв начин вижда живота е безсмислено да се коментира - ясно е, че хората са различни и ако тръгнат да се плют и да си изтъкват различията се стига до неприятни моменти. Нека се съсредоточим върху проблемите (по принцип), а не да пишем кой колко мнения има, с кои е бил полезен, с кои не и т.н. Всеки се подлъгва да напише по някой безполезен пост (благодаря на Фиката, че така подробно ме е обследвал, явно разполага с време човека, но гардероба ми има осветление, самоделка която е сигурна и работи добре), както и всеки греши.
Хайде да си стиснем ръцете и повече да не ми пречите момчета, да се държим като зрели хора, а не като пубери без работа.
Takezo Sensey - модератор
ribnikolaevi написа:
...Хайде да си стиснем ръцете и повече да не ми пречите момчета, да се държим като зрели хора, а не като пубери без работа.
Амин !
Като зрели хора ...
:wink:
ribnikolaevi - майстор
Май има светлина в края на тунела. На пазара у нас има доста сигурни бутони, в комбинация с импулсно реле трябва да стане. Като пипна тези бутони, ще реша дали да следвам схемата за два до двете врати, или ще сложа един на сравнително сухо място (този компромис не е чак толкова голяма болка).
Засега се оказа че Шнайдер предлагат в България бутон с IP 67.
И други излизат ...
http://acm-bg.com/index.php?m=320&lang=1&catid=180
http://www.elkom-vmv.bg/product/fail/ap ... tan_65.pdf

И осветителни тела с такава защита има:
http://hidropomp2008.com/index.php/bg/p ... view/id/21

Мисля, че вече може да се затваря темата. Благодаря на тези, които имаха желание да ми помогнат.

Тема "девиатор с IP 66" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: