Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Ники274 - специалист
Ами хубавите розетки са скъпи-около 30-40лв и нагоре.Останалите като ги видят кабелните техници ,ги изваждат и пускат кабела директно.А за цени на кабели и т.н. виж в борсите във вашия град.Аз и да ти кажа цена едва ли ще можеш да издействаш такава отстъпка :lol:
Бат Иво - специалист
Да напиша с по голяма точност.Кутиите за вграждане в стена вече съм ги купил така че не ме интересуват.Става въпрос за ключове и контакти т.е. механизма и декорацията.И най вече за качествени и естетични ключове.Не турски или там некакви други.По назад в тази тема влизах в два линка и имаше клучове по 2,50 лв.Според мен нее възможно да са някъкви добри такива.Казано на кратко изкам да сравня цени и качество в БГ. с тези тук в Испания.За да знам от къде да си купя?Тук един хубав/марков/ ключ с сменяващ се декоративен елемент има средна цена 10 евро. или 19 лева. В БГ. колко струва?
Последна промяна от Бат Иво на вт яну 18, 2011 12:49 am, променено общо 2 пъти.
PCL82 - майстор
10 евро звучи много. Вярно, че има серии и по-скъпи, с позлатени контакти, дизайнерски панели, даже май и с елементи от истински марамор но... Една такава немска фирма има в Костинброд, но призвежда само за износ- цени около 40лв парчето. Целева група са им луксозни хотели, банки и офиси.

В Германия основите на JUNG и Krupp се движат около 2,50-3 евро прачето. Вървят с бели или слонова кост панели. Рамките се продават отделно.

В България Шнайдерските вървят по 3 лева за евтината серия, правени в Чехия. Винтовете са им от калпава стомана като за пирони и се късат главите при затягане.
По-скъпата серия Уника е по около 6лв парчето.

Евтини, но прилични са турските Макел, по около 2,50лв парчето.

Сравнявам ключове и контакти. Антенните розетки, димерите, твърдите връзки и т.н. са по-скъпи.
Бат Иво - специалист
Не бих спорил с теб защото не съм в час с цените , но 3 евро за ключ в Германия ми се струват малко.Стандарта на Испанците е в пъти по нисък и тук един КИТАЙСКИ ключ струва 4-5 евро.Марков на Сименс 9-10 евро. Марков Испанански на Дон Симон 10-12 евро.Някакси съм толкова объркан :? Незнам?
Ники274 - специалист
Ако търсиш нещо по марково,бих ти предложил gewiss.Слагал съм повечето им серии и съм много доволен.В смисъл слагаш и забравяш,отделно лесен монтаж и качествени артикули.Друг е въпроса за цената.Но ти си решаваш.Иначе както спомена колегата по-горе може си избереш на шнайдер някоя серия.И аз ще ти препоръчам Уника като среден клас.

Тема "Монтиране на ДТЗ и дали си заслужава?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: