• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Баш Майсторо - специалист
Здравейте, за Много Години първо. Искам да се допитам за мнения за това табло долепено към къщата, дали може да се вдигне/премести/ на стълба. На него обаче са освен моите 3 електромера и още 2 или 3 на комшиите. Целта ми е да изкопам покрай стената на къщата до основите, да измажа и хидроизолирам приземния етаж против влага. В момента плочника е разбит пък и олуци няма все още /така взех къщата/ и за това при дъждове и снегове водата се събира там и пропива на долу, само тогава избива по малко влага долу. За това долу още ремонт не съм правил, до като не оправя шибания тротоар. Почти 99% съм сигурен, че ако само изкопам плочника около 20-30 см. и отлея силен бетон с подходящ наклон и като сложа олуците, проблема ще се реши, но искам да е сигурна работата. Друг вариант ми е да разкопам и отстраня временно таблото без да спирам тока докато си свърша работата и да го върна на място, но бива ли така от ЕЛ. не разбирам? Ако беше само за изолацията има около 20 см. между таблото и стената на къщата, но за копане и работа по хидроизолирането на основите и стената ще трябва да се премести или поне да се отстрани временно ако е възможно. Прилагам стара снимка от Мапса, да добиете представа. Поздрави !
Прикачен файл:
tablo prohlada.jpg
tablo prohlada.jpg (75.15 KиБ) Видяна 1553 пъти
valentino76bs - майстор
Всичко може стълбове, табла официално и то!
пет фев 07, 2020 6:07 pmvalentino76bs написа:
Благодаря Валентино! Стълба не ми пречи само таблото. Ти как би постъпил при това положение, като по-опитен и запознат ? Аз другата седмица ще говоря с представител на енергото, но се допитвам може някой да има по - добра идея от опита. А не официално кво ще рече, сигурно е опасно и трябва да се внимава ама за някой лев не си струва риска мисля.
iliya_i - майстор
Е как ще копаш там, като на цялата махала кабелите излизат отдолу и минават точно под тези плочки. Каквото и да се направи с таблото като преместване на друго място, трябва да го направи ЕРП-то. Та по-добре иди там и питай как може да стане.
valentino76bs - майстор
пет фев 07, 2020 6:35 pmБаш Майсторо написа:
пет фев 07, 2020 6:07 pmvalentino76bs написа:
Благодаря Валентино! Стълба не ми пречи само таблото. Ти как би постъпил при това положение, като по-опитен и запознат ? Аз другата седмица ще говоря с представител на енергото, но се допитвам може някой да има по - добра идея от опита. А не официално кво ще рече, сигурно е опасно и трябва да се внимава ама за някой лев не си струва риска мисля.
Аз бих го гръмнал с тротил.. :)
Преди беше 600лв мисля ся не знам но и аз имам за местене един и другата седмица ще разбера точно!
[/quote]
Аз бих го гръмнал с тротил.. :)
С тротил си разпалвах печката в казармата :-D . Мислех за по добросъвестен начин, ама за 600 лв. ще го вържа с вериги/ колани да не бие ток/ и за теглича, като кътен зъб ще излиза ако няма камери по улицата, все едно го е ударил някой, но не искам по този начин. А с комшиите ще се сетим, Илия не е на цялата махала, само на мен и още двама комшии. За тази стара къща и на мен ми е интересно имам 3 партиди, 2 монофазни и една 1 трифазна, надявам се да са от полза някой ден.
iliya_i - майстор
Честно, БашМайсторе (как ти ходи ника!) по-глупава идея от това местене на таблото рядко се е раждала в човешка глава. Сега обмисли всички начини за справяне със ситуацията, без да се пипа таблото и без да се копаят кабели. Например пространството между стената и таблото да се запълни, плочките да се пренаредят с наклон към улицата и де се фугират. Улуците да отвеждат водата по-далеч от това място.
Бай Илия, недей да се сърдиш де, не разбираш ли от малко "Майсторски" хумор, та нали ако съм искал да постъпя така нямаше да се допитвам до Вас!
Макар, че на мен не ми е до смях и майтапи щото работата е сериозна, все пак реших да пусна лека шега предвид по - горното мнение да върви и малко майтап, на ред със сериозните аргументи. Извинявам се ако съм прекалил, все пак аз помолих за помощ, а взех да давам големи акъли, което е недопустимо. Извинете ме и да сме живи и здрави!
hidrazin - майстор
Видно от снимките и обяснението таблото дори не е на границата на собственост а до нея.
Самия тротоар е общинска собственост а не на този чиято е къщата.
Демек няма как да искаш да се случи нещо в чужд имот ако е законно направено. А то е законно.
Местното ЕРП е направило план, съгласуван е, одобрен е и мястото на таблото е законно определено.
Да не споменавам че "оправяето шибания тротоар" трябва да се съгласува и одобри от общината.
По същата причина - чужда собственост.
:partyman:
valentino76bs - майстор
За да преместиш табло или стълб трябва да имаш основание да го поискаш .Давам пример за стълб ....разделя се имота на два съседни парцела стълба остава пред входа на гаража на единия парцел и тогава имаш основание да искаш да го преместиш.
Сега имам пресен случай със стълб който въпреки че е на 60 см от парцела закача и натиска улука с около 3см на изградена нова сграда.Ще видим как ще се случат нещата легално или .......ще бъде като в новата песен на ицо хазарта :)
https://www.youtube.com/watch?v=XhAe4lLR8Ms
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Преместване на електромер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: