bimbo написа:.............колега по голямото сечение не е лошо ама помисли за монтажа на контактите как ще ги събереш тия три жила по 4кв в конзолата зад контакта помисли поне за тях 2,5 кв или само кръговете да са 4кв а на доло от кутиите 2,5 кв А пък ако имаш въсможност карай със многожилен 3Х2,5 всичкоКолега, ако си прочел цялата тема а не само първата страница ще видиш, че мнението ми еволюира в намаляване на сеченията. Вече нещата се изясниха и трябва да се действа, особено след последното конструктивно мнение на "kam34". Разбира се с трици маймуни не се хващат, но мисля, че с един разумен компромис нещата си идват на мястото.
Моля за мнение :
1. Колко товар може да носи продължително време поставен под мазилка (не в тръба) проводник ПВВМ 2х1, ПВВМ 2х1.5, ПВВМ 3х2.5,ПВВМ 3х4, ПВВМ 3х6 ?
2.Има ли значение за сигурността, ако главният предпазител в домашното табло прекъсва фазата и нулата, а не само фазата, ако все още не съм направил реално заземяване а проводникът "земя" в къщата е свързан в главното табло преди ДТЗ/не на локалните места с "нулата"? Искам с този предпазител да изключвам напълно къщата от външното захранване и в случай когато няма подаване на електричество от вънка, да включвам генератор в домашната мрежа. Каква е разликата между прекъсване на влизащите в къщата фаза и нула през предпазител или през контактор?