• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
pavelari - майстор
И в полза на това, което до момента съм казал вижте това:
http://conf.ru.acad.bg/bg/docs/cp/3.1/3.1-36.pdf
по т.А хората неслучайно споменават само момента, защото кртаността на пусковия ток е въпрос на гледна точка /пак повтарям аз имам предвид намотката/
обърнете внимание на т.В и т.Г
не си спомням да съм твърдял друго

пак казвам става дума за един двигател и една захранваща линия - при така зададения въпрос
ESPACE - майстор
А въпроса беше простичък
napravisam написа:
Кога тока е по голям , при свързване в звезда или в триъгълник на асинхронен двигател ?
Предполагаме, че се има предвид един точно определен асинхронен двигател. Не два различни предвидени единия да работи в звезда а другия в триъгълник. Та за този точно асинхронен двигател пита човека. Можеше да се мине с един кратък отговор.
По-голям е в триъгълник.
Обаче тука нали някои хора пускат стотици киловати мотори решиха да демонстрират знания, и темата задълба в дълбокото с обяснения от "Електрически машини".
valentino76bs - майстор
ESPACE написа:
А въпроса беше простичък
napravisam написа:
Кога тока е по голям , при свързване в звезда или в триъгълник на асинхронен двигател ?
Предполагаме, че се има предвид един точно определен асинхронен двигател. Не два различни предвидени единия да работи в звезда а другия в триъгълник. Та за този точно асинхронен двигател пита човека. Можеше да се мине с един кратък отговор.
По-голям е в триъгълник.
Обаче тука нали някои хора пускат стотици киловати мотори решиха да демонстрират знания, и темата задълба в дълбокото с обяснения от "Електрически машини".
Обаче спора е друг.Едното твърдение е ,че е в звезда а другото твърдение е че са равни дано не бъркам.Затова съм и постнал снимка.
pavelari - майстор
ESPACE написа:
А въпроса беше простичък
napravisam написа:
По-голям е в триъгълник.
Иска ти се отговора да е простичък - ама не е.
Този отговор е кратък но не е верен винаги. Ще изгорите някой мотор и ще се научите..
Аа съм до тук - ако някой иска да чете ако не иска да не чете, да си избере от всичко написано каквото му изнася - най-добре.
ESPACE - майстор
Да, в някоя паралелна вселена може и да не е верен.
1115 - специалист
Спора заби в друга посока.
Та има стругове (по спомен от преди 20г.) на които при различните режими на работа, моторът работи или в звезда или в триъгълник. И не е изгорял нито един мотор от това специално.
ArturDent - Почти Безобиден
Седя и си мисля, седя и си мисля, понякога само си седя...
Хора, ама това трябва да сте го учили още в съвсем в началото на обучението си...
... продължавам да си мисля, че който го е забравил, не би трябвало да се занимава с тоци...
rettere - специалист
1115 написа:
Спора заби в друга посока.
Та има стругове (по спомен от преди 20г.) на които при различните режими на работа, моторът работи или в звезда или в триъгълник. И не е изгорял нито един мотор от това специално.
има разлика между звезда и двойна звезда. :-D
fikata - майстор
Трифазните двускоростни асинхронни електродвигатели се произвеждат с двуслойна полюсно превключваема намотка Δ/ΥΥ (2p=4/2 и 2p=8/4) и с две независими намотки Υ/Υ (2p=6/4 и 2p=8/6).
Трифазните трискоростни асинхронни електродвигатели се произвеждат с две независими намотки Δ/ΥΥ и Υ и изводите са изведени на 9 клемно табло.
/от производствената гама на един производител - информация специално за 1115/
valentino76bs - майстор
Тази тема е една от интересните,затова се връщам да питам някои неща.Как така един двигател е проектиран хем да може да работи в звезда ,хем в триъгълник при едно и също захранващо напрежение и тока да е един и същ това се вижда и на снимката която съм постнал.И другия ми въпрос е след като имаме за един мотор данни триъгълник 220в и звезда 380в по формулите тока при свързване в триъгълник е по голям.Така ли се получава и при активен товар/реотани/ примерно.
Прикачен файл:
Picture 008.jpg
Picture 008.jpg (25.98 KиБ) Видяна 3741 пъти
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Кога тока е по голям" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: