• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
darken_nz - специалист
С една дума трябва да е някъде покрай консуматорите, ако има възможност на някое под табло и да се подаде на консуматорите за които има желание да са с ДТЗ.Тоест пак си идваме на думата, че в това състояние е неизползваема.
докера - специалист
lowriderzzz , от къде си , ако не е тайна ? Ако си от Варна - ще помогна :wink:
Да питам и аз нещо, като стана въпрос за ДТЗ. Как е по-правилно да се свърже, когато е само ДТЗ, а не комбинирана с предпазител - преди или след предпазителя за съответния токов кръг? Значи когато е една обща ДТЗ, е правилно след главния предпазител, това разбрах. Но когато е на отделен кръг, ако ДТЗ е след предпазителя, и стане късо в съответния токов кръг, ДТЗ ще се повреди ли от големия ток, който ще протече през нея за части от секундата, преди да изключи предпазителя?
lowriderzzz - специалист
докера написа:
lowriderzzz , от къде си , ако не е тайна ? Ако си от Варна - ще помогна :wink:
@докера - от Варна съм ( Аспарухово ). Ще съм ти благодарен, ако можеш. По това което пишеш виждам, че разбораш. (поне повече от мен - аз съм на 25) .

А по принцип някой има ли идея, мога ли да проверя дали е от ДТЗ-то без да го заменям с друго и естесвено по безопасен начин, че да не стане фал.
fox_vt - майстор
Добре де кво се хванахте за тва ДТ3 така или иначе АП за кухнята пада със или без ДТ3 в края на краищата ако има проблем с ДТ3 няма да пада АП на кухнята а главния в входа .Търси късото по кабелите!
lowriderzzz - специалист
fox_vt написа:
Добре де кво се хванахте за тва ДТ3 така или иначе АП за кухнята пада със или без ДТ3 в края на краищата ако има проблем с ДТ3 няма да пада АП на кухнята а главния в входа .Търси късото по кабелите!
главния не пада. Пада ДТЗ-то което аз преди наричах погрешно главен предпазител.
fox_vt - майстор
Ааа така може то си било написано де ама кой да чете :?
Junak - майстор
А сега де, що пада ДТЗ-то. Значи, освен късо съединение се появява и утечен ток. А системата е двупроводна. Търси консуматор, който има отнякъде връзка със земя - бойлер, пералня, малко кухненско бойлерче, климатик. Или консуматор, който е с метален корпус, занулен е и има връзка с арматура или тръби.
А може и въобще да няма късо. Просто някъде в кухнята има консуматор с ток на утечка. Разкарай това ДТЗ и прекарай фазата през 63 амперовия. И да не забравиш да вържеш хубаво нулата, че ще стане еднааа...

А може и на местото на ДТЗ-то един нов 63А. И нулата директно.
докера - специалист
Направо се мести този 63А предпазител , който е в таблото , на мястото на ДТЗ /така или иначе е свободен/ , нулата се извежда встрани на шина /клема/ , като на нея се вързват и останалите изходящи нули .... и готово . А тази ДТЗ може да послужи в онази кутия с предпазител , за да пази уредите за вграждане поне :wink:Там поне може да се направи алабалистиката със заобикалящата нула .
sto64 - специалист
(lowriderzzz , от къде си , ако не е тайна ? Ако си от Варна - ще помогна)

Докер , оправи ли таблото на младежа , че ми е любопитно ?
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Пада ми бушона при включване на захранването. Защо така ???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: