• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
nv952 - майстор
аз попринцип само лятото съм там а през зимата изкл тока от предпазителите а това за тънките кабели не го бях съобразил тъпо слънце
до gogo ако преместя прожектора от дясно улука пречи е неможе да осветява другата половина от двора
fox_vt - майстор
И едно от мен тия крушки доколкото разбирам ще работят нощем и ще се включват автоматично :?: Ако да кво ще стане като завали дъжд и са светнати :-D
nv952 - майстор
fox_vt написа:
И едно от мен тия крушки доколкото разбирам ще работят нощем и ще се включват автоматично :?: Ако да кво ще стане като завали дъжд и са светнати :-D
ами те не работят вмомента имам още работа както съм писал по горе да изолирам релето и мисля да вкарам крушките в такива като соларните

Прикачен файл

P250811_1918.jpg нещо такова трябва да стане но тази е предишната която е на 220 волта
gogo7777 - майстор
а това за тънките кабели не го бях съобразил тъпо слънце
до gogo ако преместя прожектора от дясно улука пречи е неможе да осветява другата половина от двора
Не само слънцето, студа разрушава изолацията за 2 зими :-D . Прожектора можеш да го изнесеш малко напред, а ако не го местиш тогава прекарай кабела между улука и стената така, че да не се опират. Лятото улука ще се напече и ако кабела опира кво ще се получи......... :hot2:
nv952 - майстор
gogo7777 написа:
а това за тънките кабели не го бях съобразил тъпо слънце
Не само слънцето, студа разрушава изолацията за 2 зими :-D . Прожектора можеш да го изнесеш малко напред, а ако не го местиш тогава прекарай кабела между улука и стената така, че да не се опират. Лятото улука ще се напече и ако кабела опира кво ще се получи......... :hot2:
да ти кажа май така ще стане благодаря!
nv952 - майстор
Здрасти :hallo:
Вече дойде пролетта и както обещах ще "Въведа ред в кабелите",но имам една идея за пътеката.Понеже част от тръбата за автоматичната поливна система ще пресече пътеката ще трябва да копая и после като свържа тръбите имам желание да я циментирам цялата.Разгледах тия соларни лампи за по 1-1.50лв дето са и ще взема 6 за лампите,но ми хрумна идеята от двете страни да си направя още едно осветление но с свето диоди.Намерих тази снимка от форума и веднага ми хрумна идеята.Въпроса е дали ще тръгнат на 12В и дали ще може да се захранят 50 свето диода.Няма да бъдат някви много мощни просто декорация.Изображение
харесал съм си такива http://tpetrov.com/search.php?prod=%D0% ... 0%9D+14000 http://tpetrov.com/search.php?prod=%D0% ... 5%D0%9D+SB
Изображение Изображение

Прикачен файл

bbbbbbbbb.jpg
nv952 - майстор
Ще използвам темата пак за едно осветление,но този път ще е на оградата.Намерих едни градински фенери от ташев галвинг Изображение и мисля да ги монтирам към коловете на оградата (тръба d-60mm дебелина 2-3мм) 3бр са.Ей това е въпросната ограда Изображение
Ясно е че осветлението ще е на 220 волта но фоторелето което ще купя малко ме съмнява.
Избрах ей това http://vikiwat.com/datchik-noschno-osve ... irane.html но за 10лв имам чувство че ще се прецака бързо.
Как мислите?Знам че цената е от значение,но гледам да не е повече от 20лв
MIRO_073 - майстор
Фоторелето ще изкара за 3 лампички... Пък ако искаш ще ти продам по-качествено. По интересното е как ще захраниш фенерите.
nv952 - майстор
MIRO_073 написа:
По интересното е как ще захраниш фенерите.
С кабел колега. :-D нещо не го схващам въпроса.
към фоторелето мисля да има и още една лампа която ще е на колона (която все още не към направил) затова чакам свестни предложения.
MIRO_073 - майстор
nv952 написа:
MIRO_073 написа:
По интересното е как ще захраниш фенерите.
С кабел колега. :-D нещо не го схващам въпроса.
към фоторелето мисля да има и още една лампа която ще е на колона (която все още не към направил) затова чакам свестни предложения.
А що? Може и с маркуч! :-D

Ми покажи снимки като го направиш.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "градинско осветление на 12 волта" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: