• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 10
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Junak - майстор
lubomirlz написа:
Стига с тая бобина, бобина с удължител не може да стане :) прецакват се понеже не може да се охлажда.
...а се нагрява, защото е навит като бобина...
todortv - майстор
lubomirlz написа:
Стига с тая бобина, бобина с удължител не може да стане :) прецакват се понеже не може да се охлажда.
:?: :?: :?:
Колко трябва да се загрее, че да е нужно охлаждане?
Всяка записана глупост 3 пъти и в Гуглето е вече истина...... :-D
lubomirlz - специалист
Да бе то и Кирхоф сигурно е говорил глупости...
hidrazin - майстор
Ами този неразвит удължител си представете че е на желязна макара, а не на пластмасова. :shock:
:partyman:
lubomirlz - специалист
И като е на желязна какво, айде щракни го кабела с дитце клещите и виж какво ще покажат. Не случайно съм го споменал по-горе Кирхоф.
hidrazin - майстор
О.К. Ще си говорим за бифилярни намотки - добре. И вместо нова тема, защо не продължим тази?
http://napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=37911
lubomirlz - специалист
Е добре прав си получава се бифилярна намотка и с какво тя ще ми помогне да се запали макарата.
bigdragon - майстор
hidrazin написа:
О.К. Ще си говорим за бифилярни намотки - добре. И вместо нова тема, защо не продължим тази?
http://napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=37911
Интересно ми е да погледна и тази тема, НО:
Темата не съществува
...

А сега на въпроса:
Имам два електрожена.
Домашният работи с всякакъв удължител, просто при по-продължителна работа купешките 1.5мм2 загряват.
Инвертора е Еsab Arc 201i и на село с тънкият, ако е по-дълъг от 3м и електрод 3.25мм2, спира и чака по-дебел кабел. С кабел 2.5мм2 за сега на 25 метра работи и с електроди 4 мм2, като оса-жилачка с два гъза...
Последна промяна от bigdragon на пон ное 19, 2012 10:54 am, променено общо 1 път.
lubomirlz - специалист
Ха интересно кой и защо изтри темата
gogo7777 - майстор
Току що направих опит с неразвита макара 50м.

Развих макарата цялата и прилежно я навих като намотка. Пуснах Кракрата и стопих 5 електрода 4мм. един след друг на макс.160А. Макарата беше толкова шумна, колкото и електрожена, но си заварява нормално. Същата гимнастика направих и с инверторен електрожен Кастолин. На четвъртия електрод започна да мени дъгата. В същия удължител пуснах ъглошлайф и го оставих да работи около 2 минути. Оказа се , че оборотите се менят многократно и флексчето загря.
Веднага ми се родиха няколко въпроса :-D . Защо на Кракрата "не и пука" от удължителя, а Кастолина се "мъчи" :? И защо флексчето не може да работи в такъв режим.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 10

Тема "Удължител за електрожен ..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: