• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 14
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
dj_marti79 - специалист
Някъде четох че се заваряват клапаните а на мястото на свещите се поставят някакви възвратни клапани... За какво ви е това чудовище?
Кой е другия форум?
sparow - специалист
Това със заварката на клапаните е безмислено.прожините са достатъчно здрави,за да не "отварят" от вакума в цилиндрите.
А ако се сложат клапаните на мястото на свещите-бензин и дюзите-дизел и така заварени клапани-откъде ще смучи въздух?
Моята идея за доработката е да се презацепи распределителния вал на 1/1 .Защото както е сега се върти с 1/2 оборотите на коляновия.
А другата идея,която е по трудоемка,не като трудност а откъм време.Е правенето на 8клапанчета с пластини и прожинки,с някъкви легла.Които да се набият на мястото на сегашните.
По сметки както и да се направи-клапаните.Все ще дава около 1000л/мин. дебит. И до 30атм.налягане.
а форума е офроад-бг.
cvetanmu - специалист
Не е ли по-добре да се изхвърли разпределителния вал,и да се направят клапанчета с пластини.
Както и да презацепваш разпределителния вал винаги ще има такт сгъстяване,който само ще товари електромотора без да има реална полза от това.
sparow - специалист
Е по добре е,но е доста механична работа и време.Не че нямам условия,имам в ръцете си цяло хале машини-струг,фреза и т.н.
А идеята е да може да се ползва почти всичко от мотора.
А за него никой не попита къкъв е и т.н.
Дизел,2.4 непретенциозен и много як.
Със снимките тука съм много зле,одавна се каня да се науча да ги качвам-тука пише ли нещо по въпроса.
velsi - Почетен майстор
sparow написа:
Със снимките тука съм много зле,одавна се каня да се науча да ги качвам-тука пише ли нещо по въпроса.
Пише да. Елементарно е.
cvetanmu - специалист
Действително доста по лесно става преработката ако се използва всичко от двигателя,но при наличието на тези машини аз бих изхвърлил цялата глава от мотора.
mraveca - напреднал
Колега мислил ли си по въпроса да махнеш оригиналната глава и да сложиш четри компресорни.Примерно от Ифа.
sparow - специалист
Нещо такова мисля ,но със правени.Купешките едва ли биха издържали на напъна тука. :?
dj_marti79 - специалист
Ако сложиш еднакви ангренажни колела - (1/1) би трябвало да стане.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 14

Тема "компресор за въздух от хладилник,как???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: