• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ivanov6600 - специалист
Леле тя стана една. Защо си мерите п.... тук във форума.
Искам да кажа, че аз съм технически грамотен и електро часта не ми е непонятна област а професия.
Най важното е, че каквото и да правя на асансьора, та ако ще и смяна на крушка е свързано с оведомяване на сервизния техник. Така и двамата сме спокойни, че няма да се изложим.
Прекратете споровете и се придържайте към темата.
Johny - майстор
Разликата между сервизния техник и много от нас е, че той има допуск за работа с тази техника, но тези допуски сме ги коментирали в друга тема.
Да търся ли в нета за оня техник дето скубеше таблата на софиянци, за да ги принуди да му бъдат клиенти...........
lz1tar - специалист
Г-н Иванов,вие май така и не разбрахте ,че ЕСЛ няма да стане за асансьора,понеже там осветлението е на 36V АС(променливо напрежение)
fikata - майстор
lz1tar написа:
Г-н Иванов,вие май така и не разбрахте ,че ЕСЛ няма да стане за асансьора,понеже там осветлението е на 36V АС(променливо напрежение)
Днес купих една диодна крушка 5W за 19,99 с две години гаранция. Монтирах я но светна страшно слабо.
Разгледах и видях, че има сложен диод и го махнах.
Светна страхотно и сега почваме да пестим.
ivanov6600

PostPosted: Mon Mar 25, 2013 10:31 pm
lz1tar чети внимателно преди да пишеш. :)
lz1tar - специалист
Фика,вземи една 3вата светодиодна лампа,махни и диода,пусни и 36 волта променливо
и я виж дали ще светне,и ако светне за колко време ще е.
Junak - майстор
Пък в нашия асансьор някой е сложил луминисцентна тръба. Как свети на 36 волта - не знам :?
lz1tar - специалист
Нищо друго не ти остава ,освен да вземеш наредбата и да я прочетеш и ще разбереш.
Ако знаеш как се мери с мултицет можеш да измериш напрежението.Но за по сигурно прочети наредбата
ivanov6600 - специалист
А стига с тия наредби.
Асансьра ни е на 380 и съответно осветлението е на 220.
Техниците слагат диод за да увеличат живота на постоянно светещата крушка. Без този диод крушката изгаря след не повече от три месеца. И за да не се разкарват постоянно за смяна на крушката така правят.
Мога да снимам и да покажа някой път.
Junak - майстор
lz1tar написа:
Знам ,че на бутона Стоп трябва да има 48волта ,но за да стане 12 трябва да го изправям с ценер,а ми е по-лесно с 7812,не че не мога да взема 220 от лампата и с траф да го сваля на 18,но щом се е стигнало до контрол на достъп ,значи някои не плащат и ще вземат да трошат и така интересува ме на кой кабел в бутониерата има 36 волта и като меря трябва ли вратата да е затвоена,иначе асансьора е стар модел,пише 3 лица или 250кг
lz1tar написа:
Стига щуротии,осветлението в старите модели е 36V AC,новите мисля, че са на 12 волта право
Абе, lz1tar, ти да нямаш раздвоение на личността? Или раздвоение на знанията? :? :? :?
ditronix - специалист
Я да се направят тук едни образователни курсове по изправяне на напрежение с ценер и триизводен стабилизатор че усещам в себе си Оникална липса на знания :-D
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Енергоспестяваща крушка в асансьор!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: