MIRO_073 написа:Аре бе, ами сложи си на колата тогава две обикновени крушки 60W без оптика пък да видим какво ще стане и как ще виждашТова не можах да го разбера

MIRO_073 написа:Аре бе, ами сложи си на колата тогава две обикновени крушки 60W без оптика пък да видим какво ще стане и как ще виждашТова не можах да го разбера
bulhomes2 написа:Структурата на радиатора на двата вида лунички е различна и зблуждава. Единия радиатор не пропуска светлина в периферията, а другия да. Затова те попитахMIRO_073 написа:Коя свети по силно лявата или дясната??Миро, виж на gif файла, който съм публикувал по-горе. Разликата в светенето си е видима. И проблема ми не е чак толкова голям, че да буди бурна радост (у Нане или Вуте). В стаята, в която съм сега досега бях със 7 35 ватови крушки, сега съм със 7 3 ватови. Разликата в светенето е трудно забележима. У нас са общо 44 лунички, предстои ми осветлението и на една 3 пъти по-голяма вила - хем имам къде да ги ползвам, хем могат да се самоизбият откъм разход.
fox_vt написа:Ами този рефлектор и стъклото са оптичната система на едно осветително тяло или на фара в случая. Ти даде примера с фаровете с лупи. При двата вида фарове ще имаме различно управление на светлинния поток от светоизточник с еднакъв интензитет, различно разсейване, а от там и различна осветеност на повърхностаMIRO_073 написа:Аре бе, ами сложи си на колата тогава две обикновени крушки 60W без оптика пък да видим какво ще стане и как ще виждашТова не можах да го разбераАко говориш за фарове с лупа може ама при обикновенните си има само рефлектор ламба и стъкло.А и да има лупа тя върши същата работа каквато върши и в луничката само концентрира светлинния поток но не го усилва,просто става насочен.Луничка със оптика и с махната такава свети еднакво като със махната оптика свети по равномерно в стаята лично пробвано.
MIRO_073 написа:Никакви лоши намерения съм нямал с моите постове, просто закчлив пост. Ако съм обидил някои се извинявамНе съм се обидил. Може би бях малко остър. Но се изумявам, колко вярно е това за Нане и Вуте. Пусни си някой клип във Вбокса, как някой си размазва Ферарито (да речем). Почти всички коментари са "Йееее", "нека му"... и почти никакви от рода "Оууу. Дали е добре човека..."
bulhomes2 написа:За съжалениеMIRO_073 написа:Никакви лоши намерения съм нямал с моите постове, просто закчлив пост. Ако съм обидил някои се извинявамНе съм се обидил. Може би бях малко остър. Но се изумявам, колко вярно е това за Нане и Вуте. Пусни си някой клип във Вбокса, как някой си размазва Ферарито (да речем). Почти всички коментари са "Йееее", "нека му"... и почти никакви от рода "Оууу. Дали е добре човека..."
MIRO_073 написа:Лявата е тази уж 6 ватовата. На снимките се вижда, че тя пропуска светлина в периферията. И свети по-силно.bulhomes2 написа:Структурата на радиатора на двата вида лунички е различна и зблуждава. Единия радиатор не пропуска светлина в периферията, а другия да. Затова те попитахMIRO_073 написа:Коя свети по силно лявата или дясната??Миро, виж на gif файла, който съм публикувал по-горе. Разликата в светенето си е видима. И проблема ми не е чак толкова голям, че да буди бурна радост (у Нане или Вуте). В стаята, в която съм сега досега бях със 7 35 ватови крушки, сега съм със 7 3 ватови. Разликата в светенето е трудно забележима. У нас са общо 44 лунички, предстои ми осветлението и на една 3 пъти по-голяма вила - хем имам къде да ги ползвам, хем могат да се самоизбият откъм разход.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: