• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
fox_vt - майстор
MIRO_073 написа:
Аре бе, ами сложи си на колата тогава две обикновени крушки 60W без оптика пък да видим какво ще стане и как ще виждаш
Това не можах да го разбера :? Ако говориш за фарове с лупа може ама при обикновенните си има само рефлектор ламба и стъкло.А и да има лупа тя върши същата работа каквато върши и в луничката само концентрира светлинния поток но не го усилва,просто става насочен.Луничка със оптика и с махната такава свети еднакво като със махната оптика свети по равномерно в стаята лично пробвано.
MIRO_073 - майстор
bulhomes2 написа:
MIRO_073 написа:
Коя свети по силно лявата или дясната??
Миро, виж на gif файла, който съм публикувал по-горе. Разликата в светенето си е видима. И проблема ми не е чак толкова голям, че да буди бурна радост (у Нане или Вуте). В стаята, в която съм сега досега бях със 7 35 ватови крушки, сега съм със 7 3 ватови. Разликата в светенето е трудно забележима. У нас са общо 44 лунички, предстои ми осветлението и на една 3 пъти по-голяма вила - хем имам къде да ги ползвам, хем могат да се самоизбият откъм разход.
Структурата на радиатора на двата вида лунички е различна и зблуждава. Единия радиатор не пропуска светлина в периферията, а другия да. Затова те попитах
MIRO_073 - майстор
fox_vt написа:
MIRO_073 написа:
Аре бе, ами сложи си на колата тогава две обикновени крушки 60W без оптика пък да видим какво ще стане и как ще виждаш
Това не можах да го разбера :? Ако говориш за фарове с лупа може ама при обикновенните си има само рефлектор ламба и стъкло.А и да има лупа тя върши същата работа каквато върши и в луничката само концентрира светлинния поток но не го усилва,просто става насочен.Луничка със оптика и с махната такава свети еднакво като със махната оптика свети по равномерно в стаята лично пробвано.
Ами този рефлектор и стъклото са оптичната система на едно осветително тяло или на фара в случая. Ти даде примера с фаровете с лупи. При двата вида фарове ще имаме различно управление на светлинния поток от светоизточник с еднакъв интензитет, различно разсейване, а от там и различна осветеност на повърхноста
Последна промяна от MIRO_073 на ср апр 10, 2013 10:14 pm, променено общо 1 път.
bulhomes2 - майстор
MIRO_073 написа:
Никакви лоши намерения съм нямал с моите постове, просто закчлив пост. Ако съм обидил някои се извинявам
Не съм се обидил. Може би бях малко остър. Но се изумявам, колко вярно е това за Нане и Вуте. Пусни си някой клип във Вбокса, как някой си размазва Ферарито (да речем). Почти всички коментари са "Йееее", "нека му"... и почти никакви от рода "Оууу. Дали е добре човека..."
MIRO_073 - майстор
bulhomes2 написа:
MIRO_073 написа:
Никакви лоши намерения съм нямал с моите постове, просто закчлив пост. Ако съм обидил някои се извинявам
Не съм се обидил. Може би бях малко остър. Но се изумявам, колко вярно е това за Нане и Вуте. Пусни си някой клип във Вбокса, как някой си размазва Ферарито (да речем). Почти всички коментари са "Йееее", "нека му"... и почти никакви от рода "Оууу. Дали е добре човека..."
За съжаление
bulhomes2 - майстор
MIRO_073 написа:
bulhomes2 написа:
MIRO_073 написа:
Коя свети по силно лявата или дясната??
Миро, виж на gif файла, който съм публикувал по-горе. Разликата в светенето си е видима. И проблема ми не е чак толкова голям, че да буди бурна радост (у Нане или Вуте). В стаята, в която съм сега досега бях със 7 35 ватови крушки, сега съм със 7 3 ватови. Разликата в светенето е трудно забележима. У нас са общо 44 лунички, предстои ми осветлението и на една 3 пъти по-голяма вила - хем имам къде да ги ползвам, хем могат да се самоизбият откъм разход.
Структурата на радиатора на двата вида лунички е различна и зблуждава. Единия радиатор не пропуска светлина в периферията, а другия да. Затова те попитах
Лявата е тази уж 6 ватовата. На снимките се вижда, че тя пропуска светлина в периферията. И свети по-силно.
bulhomes2 - майстор
И да си дойдем на темата. 20,7 мА са 0,027А. Умножено по 220 (V) дава ... хм 5,94 вата. Къде бъркам?
MIRO_073 - майстор
bulhomes2 написа:
И да си дойдем на темата. 20,7 мА са 0,027А. Умножено по 220 (V) дава ... хм 5,94 вата. Къде бъркам?
0,0207А а не 0,027
hidrazin - майстор
230 х 0,0207 = 4,76W
А иначе от няколко поста се опитвам да насоча към светлинен добив:
Прикачен файл:
LED 1111.jpg
Да ама никой не внимава. :) Ако разгледаме примерно вторите два светодиода при всички други еднакви параметри (ток, напрежение, ъгъл, цветна температура) последният има много по-голям светлинен добив от предния - близо 1,5 пъти.
Та такива ми ти работи с лупите и лещите - не е там ключът за бараката.
:partyman:
bulhomes2 - майстор
Не трябваше да пия последното вино.
Хидразин, от таблицата искрено ме изненада, че диоди с една мощност дават различни лумени. Утре ще ида и аз да си ги мерна в някой сервиз и ще пробвам и в някое фото дали ще имат луксомер.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Как се измерва мощността на лед лунички? Или А-W - как?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: