Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
thinkpad написа:
gogo7777 написа:
Айдеееее и тука са появи проблема с офазения връх на поялника......
Не знам къде какво си видял, но не казах това.
Това въобще не се отнасяше за теб, нито за този форум. Това ни е "заигравка" от друго място.
Димера в случая е едно добро решение. Все пак не разбрах суха маса ли нагрява или във вода?
:partyman:
kalifer - помощник
gogo7777 написа:
Не знам къде какво си видял, но не казах това.
Беше между другото :-D . Хидразин знае за кво иде реч.
Кажете ако има някакъв регулатор който да се свърже като прекъсна кабела плюс минус и т.н.
Вече ти казаха хората димер за осветление http://www.thispay.com/catalog/index.ph ... ctId=15710 само го съобрази с мощността на поялника

Не търси плюс минус /няма да намериш :-D / просто прекъсваш едината жица на поялника и там свързваш димера
ей това е отговор колега благодатря ти много
относно другия колега дето пита суха маса се изпарява не вода
и ако няма да продължавате да си мерите поялниците може да зключвате темата
hidrazin - майстор
Е че толкова писане му ударихме и сега е редно да дадеш някой рецепта че да се напушиме и ние. Оппааа... Да се аромотрапираме. :-D
Билките в поялника или поялника в билките? Ако количествата билки са малки - само като идея. Може да използваш една машинка за комари. От тези с таблетките. Там горе където е пластмасата над таблетката я изрязваш и си приготвяш някаква метална кутийка дето ще се събере там. В нея насипваш билките.
Ръгаш в контакта и готово. Машинките ги има и магазин за един лев. Нещо като тази. Изрязваш решетката и отгоре слагаш кутийката с билки. Примерно алуминиева капачка от чаена свещ.
Изображение
P.S. Тук темите не се заключват ако няма някаква основателна причина - примерно нарушаване на правила.
koveslav - майстор
Пичове,аз съм направил удължителче,на което съм монтирал фасунка за малка 220в крушка,която е включена последователно.Поялника ми е 85 ватов,но ако го оставя директно на 220 волта много бързо си окислява човката и започваше чистене,пилене и т.н.,да не говорим че ако го забравя включен гърмеше реотана.Сега просто завивам по-слаба или по-мощна крушка 40,60 или 75 вата във веригата и температурата наистина се регулира.Това приспособление съм го направил преди много години и си върши чудесна работа.Та ако си поиграе човек,с подходящи резистори,дори и самоделни,може да постигне желаното.
hidrazin - майстор
koveslav написа:
Пичове,аз съм направил удължителче,...
Ох!
ben84 - специалист
http://www.hit-electronics.com/za-vas-t ... c-8854.htm Подобен си купих за 10 кинта. Кутията му съдържаше само йероглифи, даже и мощността му не пишеше :lol:
Седи си в куфарчето за бойна готовност, а понякога го вадя и в къщи. На "МАХ" му почервенява зоната около нагревателя чак. Калайдисвал съм спайки от кабели по 2.5 квадрата без проблем.
Въпреки идеята на сайта "Направи сам" Това ми се чини по-добро решение.
fox_vt - майстор
За тоя последния във една камара теми само добри отзиви слушам :? Ще взема да си купя един ей така за резерва сакън да не се мина :lol:

Тема "регулиране температурата на поялник" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: