Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kuger - майстор
Ся, задълбаваш :-D
Нормален хладилник , с един компресор, с една камера термостата ме у като на бойлер, НО с обратна функция. Тоест, като свали температурата до заложеното да спре компресора. Не визирам моделите с един компресор, с две камери, и електромагнитен клапан, управляван от допълнителен термостат.
kozl - майстор
vnedel4ev написа:
Именно! Няма никаква логика. Явно тези италианските(първата снимка) са ташак. Затова и го сменихме с български
Вероятно, но ти пишеш, че италианския една седмица е работил и после е "метаморфозирал" и няма контакт на студено, т.е. на италианския не е проблема в защитата и тя не се задейства, а се скапва термостата и на студено няма контакт? Абсурдното е, че от обясненията ти излиза, че като се стопли до някаква стайна температура има контакт.
Бих предположил, че в италианските има вградена защита не срещу прегряване, а срущу охлаждане. Така студената вода задейства защитата и по некое време като водата придобие стайна температура и бойлера проработи. :shock:
Това за щракането втори път няма да коментирам, както се казва "открил си Америка". Ама добре сте се нащракали :-D
И така обобщено загадките са 2:
- защо изключва защитата на българския?
- защо италианския не работи със студената вода? И колко студена :?
vnedel4ev - помощник
Да, за тези 2 загадки си блъскаме главите.
"Абсурдното е, че от обясненията ти излиза, че като се стопли до някаква стайна температура има контакт."
Точно така, абсурдно е, но е така. За пръв път ми се случва, на колегата ми също, на хора, с които споделих и запознати повече или по-малко също.
"Щом не цъка при ниски температури, значи са под обхвата му, но той си е затворил веригата." Ей това, другарю Ганев, как става? Щом не цъка при ниски температури, значи е перманентно НО. И как тогава ще си седи "затворил веригата"?
Junak - майстор
А не може ли да не цъка, и да е NC/НЗ/.
fox_vt - майстор
Освен да е калпава настройката му от завода.Май врътката на терморегулатора се смъкваше и може да се донастрои допълнително,а може просто да е менте.
kozl - майстор
Това противоречи на факта, че една седмица бойлера е работил с италианския. След което според автора на темата излиза, че контактора се инвертирал :shock: :-D
vnedel4ev написа:
Да, за тези 2 загадки си блъскаме главите.
"Абсурдното е, че от обясненията ти излиза, че като се стопли до някаква стайна температура има контакт."
Точно така, абсурдно е, но е така. За пръв път ми се случва, на колегата ми също, на хора, с които споделих и запознати повече или по-малко също.
"Щом не цъка при ниски температури, значи са под обхвата му, но той си е затворил веригата." Ей това, другарю Ганев, как става? Щом не цъка при ниски температури, значи е перманентно НО. И как тогава ще си седи "затворил веригата"?
Е vnedel4ev колкото повече цъкаш и щракаш, се убеждавам, че абсурда се дължи на твоите нелепи обяснения.
Andri01 - майстор
Някой умен е измислил т.н."комбиниран измервателен прибор" , той с успех замества човешкото ухо при тест на работата на термостата!! Също така има и едно друго животно-термометър се казва! Ами използвайте ги,не изискват "докторска" титла!! :?
vnedel4ev - помощник
Добре... мисля, че темата приключи.

Тема "Проблем с бойлер ТЕСИ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: