• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 12
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
lubomirlz - специалист
thinkpad написа:
нещо изгодно с добро съотношение цена-качество?
Айде сега кажи, колко левчета за един читав грец с радиатор са добро съотношение цена-качество за твоя токоизправител и си склонен да ги платиш, за да знаят хората какво да ти предложат.
thinkpad - майстор
lubomirlz написа:
Айде сега кажи, колко левчета за един читав грец с радиатор са добро съотношение цена-качество за твоя токоизправител и си склонен да ги платиш, за да знаят хората какво да ти предложат.
Бих дал не 2лв за ГРЕЦ, ами по 2 пъти повече за брой диод примерно. Тия ГРЕЦ-ове от 2лв просто много пекат и не знам дали ги искам вече. Общо взето цялата работа се чудя как да я впиша в до 20лв, за да има смисъл. С други думи ще търся някакви изостанали руски елементи. Иначе на пръв поглед като гледам, диоди Д и KY влизат в категорията, по 20А и нагоре.
miroton - майстор
радиатора ти струва 5-8лв, диоди 4лв
12 лв
gogo7777 - майстор
радиатора ти струва 5-8лв
Ясно.... радиатора отпада моментално. На Тинки му трябва само един убав руски диод за изправител и зарядното заспива. Кво толкова да си усложнява живота. Цветовете на жиците са спазени, бушоните са ОК, място в тая голяма кутия няма та да слага 4 диода и 2 или 3 радиатора за да прави грец.
Найденов - специалист
KY717, KY718, KY719- 20А, анод на корпус- около 2лева
KYW31/100- 25А, катод на корпус- 1,5лева в ПЕТРОВ ЕЛЕКТРОНИКА
Изплющяваш си ги 2х2 на два радиатора и си готов.
thinkpad - майстор
Найденов написа:
KY717, KY718, KY719- 20А, анод на корпус- около 2лева
KYW31/100- 25А, катод на корпус- 1,5лева в ПЕТРОВ ЕЛЕКТРОНИКА
Изплющяваш си ги 2х2 на два радиатора и си готов.
Това мислех и аз, както казах по-рано. Къде най-евтино може да се намери според теб радиатор или подходяща пластина? Има хубави радиатори, гледам. Но и парите са им по 40-50-60-70лв. И тъй като не ми се установява опитно, каква площ на радиатор според теб да търся?
Найденов - специалист
Методика за изчисляване на охлаждащи радиатори за полупроводници има в хубавата старичка книга "Справочник на радиолюбителя" на Димитър Рачев (и не само там), но никога не съм се занимавал с изчисляването им. Ако искаш- може да снимам и да я изпратя.
При нас, в Стара Загора, има един магазин, където предлагат охладители на дълги профили и си режеш колкото ти е необходимо. Цената е 15 лева за килограм. Това колко ще излезе като размери не мога да ти кажа.
Ти откъде си? Питам, понеже видях, че въпросната фирма има представителства и в други градове. Ще рискувам да споделя коя е фирмата, пък дано не се отчете като реклама- Технома Ем ООД. Имам възможност да ти взема охладители и да ти ги пратя по ЕКОНТ.
Може да не се занимаваш с изчисляване на площта на охладителите, а да наръгаш в кутията възможно най- големите, които ще се съберат. Може и да видиш на местния битак какво има- там може да ти дойдат значително по- евтино.
thinkpad - майстор
Найденов написа:
Методика за изчисляване на охлаждащи радиатори за полупроводници има в хубавата старичка книга "Справочник на радиолюбителя" на Димитър Рачев (и не само там), но никога не съм се занимавал с изчисляването им.
Ами снимай ако може "справочника". Аз имам само "Наръчник на радиолюбителя". Имаше едни торенти със стара българска литература по електротехника и електроника и от там съм ги насъбрал книжките. Сега гледам, че и в Интернет има информация по въпроса, но и лично аз не съм учил и не съм се занимавал с изчисления на охладители. Иначе мога да сложа и най-голямото, което може да се събере в кутията, така е. :)
miroton - майстор
Радиатори много,но от кои град е питащия?
MamaMy - майстор
thinkpad написа:
Ами снимай ако може "справочника"
https://www.sendspace.com/file/2iicys

Tова е само раздела за радиаторите. Ако го искаш целия, дай поща!
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 12

Тема "Струва ли автоматиката в Токоизправител АПС12/3.5 - 2А?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: