Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Chefo77 - майстор
toolegittoquit написа:
Chefo77 написа:
Ами например защото цената на тока е близка в различните страни. Както и цената на горивата, на телевизорите, на Мерцедесите и на совалките. Проблемът е в нас, не в цените на тока.
Логично - по-голяма част от заплата ти отива за сметката за ток и по-малко други неща можеш да си позволиш. Кажи ми сега, че живееш по-добре или они, които могат да си платят сметката за ток не без да им тежи, ами без да им мигне окото. Такъв е животът, приятелю.
hidrazin написа:
Споко. Съвсем скоро, бавно, плавно, полека и планирано ще си изравним цените с европейските.
А заплащането кога ли ще се изравни, приятелю? :?
На мен ми е съвършено ясно, че животът е такъв, просто не мога да разбера онези, които все "реват" колко по-добре било на запад и от "високите" цени на продуктите тук. Дали живея по-добре от тях? Не, ако става дума за финанси. Но животът не е само финанси, приятелю :wink:
Има един много хубав казармен лаф за канчето на другия. Знаеш го, нали?
toolegittoquit - майстор
Chefo77 написа:
Има един много хубав казармен лаф за канчето на другия. Знаеш го, нали?
Аз знам друг лаф - "Гладна мечка - хоро не играе!" Ама нейсе, приятелю. Работата е, че такси почнаха да се появяват в повече, но не виждам нещо в повече да са свършили тия, които ги събират.
Chefo77 - майстор
Да, но и наяден циганин работа не върши :wink:
Като гледам, май сме малко по-близо до циганите, отколкото до мечките.
egomen66 - майстор
toolegittoquit написа:
Стиви написа:
а знаеш ли каква е мощността на една атомна централа колко процента на ден може да се регулира?
Не особено много. Което не е мой проблем, приятелю. Ако дадеш друг вариант за изгоден ток, дай го. В противен случай ще се затяга примката около без това тънките ни мижави бедни вратленца, докато ги прекърши. Само едно нещо ми е интересно. Как в държава като Англия плащат сметка за ток, която не е значително по-висока, но много повече могат да си го позволят от хората тук, приятелю. В крайна сметка крайният клиент го интересува цената.
И в момента има частни фирми за продажба на електроенергия но за консуматори с определена годишна консумация изчислена на база една изминала година . Гарантираща реализация на договорената ел. енергия. Цената е в пъти по евтина от тази предлагана от всички електро - разпределителни дружества.Таза услуга я ползвам лично и за това си позволявам да я коментирам. И генералния извод в цялата тази ситуация е че за всичко са виновни ПОСРЕДНИЦИТЕ. #-o http://www.segabg.com/article.php?id=661113
fbr - майстор
Ето го казуса, за който се дърляхме тук, но изказан от хора, на които им се чува гласа.
kozl - майстор
Скачени съдове. Отлива от Топлофикация ще натовари ел.преносната мрежа за сметка на електрическата и кво :? Безработица в сектора на Топлофикация, закопана изградена структура и претоварване на преносната система. Някои са забравили режима на ток 3 към 3 :? В момента, в който всички включваха ел. печките трафовете изключваха и пак нема ток :shock:
Цъфнаха комини през прозорците, пушеци навред.
От друга страна тази енергия е най-лесна за комшийско присвояване, но пък е най-безопасната енергия :?
Аве социална работа. Май ние сме единствената европейска столица дето е разрешено да се качулят климатици по фасадите :?
fbr - майстор
Има си технология за прекарване на газови тръби по топлофикационни. Е, къде е проблема. и работа ще има, и преносна мрежа няма да се товари. И комшийско присвояване няма как да стане. Само че, "няма политическа воля". Що пари потрошиха по ТЕЦ-овете за когенерация, ако бяха дадени за преобразуване, всичко щеше отдавна да е забравено.

Тема "Нова таксичка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: