• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 15
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
valentino76bs - майстор
hidrazin написа:
А какво ти пречи кабелите да ги пуснеш на 20-тина сантиметра от пода? Или и там си слагаш картини и шкафчета? :-D
В последно време все ми се върти тази идея да направя някъде инсталацията като на панелките в смисъл всичко да върви от пода нагоре ,е естествено за осветлението няма как. Наистина за кухни е много по добре от долу да идват заради тези горни шкафове!
toolegittoquit - майстор
valentino76bs написа:
Наистина за кухни е много по добре от долу да идват заради тези горни шкафове!
И долни тръби. :-D
valentino76bs - майстор
toolegittoquit написа:
valentino76bs написа:
Наистина за кухни е много по добре от долу да идват заради тези горни шкафове!
И долни тръби. :-D
Те са преди боята и шпакловката така ,че не са проблем!Между другото много често е това явление с тряснати кабели от горни шкафове,има и такава дисциплина понякога ,че не веднага разбираш ,че си ударил кабел и тогава става интересно като се заредят с посуда :)
plam43 - специалист
А може ли пералня и хладолник на един кръг с твърда връзка и без ДТЗ.
valentino76bs - майстор
plam43 написа:
Всичко може въпроса е колко си луд да го направиш :)
nikolov333 - майстор
plam43 написа:
Защо? Местата за предпазителите ли не ти стигат? :-D
Можеш да обединиш на обща ДТЗ-40А пералнята и контактите ОП, но пак да са на 2-АП/16А
Хладилника или без ДТЗ или на отделна ДТЗ, за да не го намериш размразен някой ден заради някой от другите уреди ако са на обща.. :-D
toolegittoquit - майстор
valentino76bs написа:
!Между другото много често е това явление с тряснати кабели от горни шкафове,има и такава дисциплина понякога ,че не веднага разбираш ,че си ударил кабел и тогава става интересно като се заредят с посуда
Ако нямаш план, така става. За у нас съм си направил 3 измерна скица по помещения. Не просто отбелязани изводи и нахвърляни ченгелчета като стандартните схеми, които правят проектантите. Височина, дължина на проводника до сантиметър от таблото до всеки излаз. Грозна е, защото е правена на ръка и не с проектантски вид, НО ми позволява да преценя достатъчно точно къде може и къде не може да се дупчи. Ако не ми вярваш, мога да щракна схемата.
hidrazin - майстор
toolegittoquit написа:
...Ако нямаш план, така става. За у нас съм си направил 3 измерна скица по помещения. ....
Що, нямаш ли фотоапарат?
:partyman:
toolegittoquit - майстор
hidrazin написа:
Що, нямаш ли фотоапарат?
Така ми беше по-удобно. И фотоапаратите нямат склонност освен да поддържат мащаба и да отбелязват отстояния в сантиметри.
hidrazin - майстор
toolegittoquit написа:
... И фотоапаратите нямат склонност освен да поддържат мащаба и да отбелязват отстояния в сантиметри.
Да но имат склонност да заснемат обикновен метър сложен на стената по който да съдиш за отстоянията.
И е доста по-добре от който и да е чертеж.
:partyman:
P.S. Ееееххх.. Т...й учи, т...й, учи... До кога? :-D
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 15

Тема "Питане за нова ел.инсталация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: