Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
profesionalist_wood - майстор
Дизайна беше подобен,само че със синьо-кафяв кант с хромирани детайли и бутоните бяха отгоре а не отпред. Тази на снимката е от 1950 г.

Иначе който има такъв подобен Индезит от 70-те години с копчетата и капачката отгоре да свирка
http://i.ytimg.com/vi/Brs_U1FGf-Y/hqdefault.jpg

Прикачен файл

Waschvollautomat_Constructa_1950er.jpg
Waschvollautomat_Constructa_1950er.jpg (69.26 KиБ) Видяна 1629 пъти
emil679 - специалист
profesionalist_wood написа:
Дизайна беше подобен,само че със синьо-кафяв кант с хромирани детайли и бутоните бяха отгоре а не отпред. Тази на снимката е от 1950 г.

За да сме максимално коректни и точни в предлаганата информация.
В сайта на Constructa GmbH я има цялата история на фирмата, тя е създадена на 11. 01 .1951 г. , като Peter Pfenningberg GmbH . На 8 февруари 1961 г. името е променено на "ConstructÄ-Werke GMBH" През 1951 г пускат на пазара първата в Германия автоматична перална машина с илюминатор, била е анкерована за бетонният под защото е имала силен дисбаланс при центрофугиране , задвижване - трифазен двигател 6 Kw , самите те твърдят ,че са предлагали допълнителен гаранционен срок заради честите и повреди, след около 3/4 месеца работа е била за основен ремонт . Меко казано е била пълен провал , но е първата автоматична пералня с илюминатор , цената е била невероятно висока за онова време 450 DM .
Снимка ,която си качил е на модел ConstructÄ , произведен след 1961г.
nautilus33 - майстор
kozl написа:
"последно" - 1953 = рекорд :?
2015 - 1980 = 35, все още няма "последно"
nautilus33 написа:
Та, да попитам- колко дена да я изчакам да изсъхне хубаво преди да пускам пералнята отново?
Не мога да дам съвет та за тва пиша "лирични" отклонения. Колкото повече, толкова по-сигурно, па помогни и със сешоара.
Ами и аз така си помислих, но вместо сешоар, я оставих така за 48 часа. Дано е изсъхнал.
kuger - майстор
Аз намокрени мотори си суша с ЛНЖ. Ако е роторен моторът, ротора във фурната на около 100 градуса, статора с лампа. Добре е да се "врътне" накрая една изолация.
Сори за жаргона :sad:
kozl - майстор
Да ама си го разглобил, а нещо за на място :?
Па и ква требе да ми е фурната, че да пъхна цела пералня вътре :?
kuger - майстор
Има си начин за сушене с ниско напрежение, но не го препоръчвам на хора, неотбиращи от тоци.
chano3891 - специалист
Канди от 1993г. работи си без проблемно. До сега ремонтите са веднъж смяна на лагери и семеринг а миналата година счупи черупки на амортисиорите, купих нови но те още при поставянето се счупиха смениха ми ги с нови и те същата работа повече не се занимавах отидох при стругаря в фирмата и ми изработи от пластмаса напаснахме уплатненията и сега без проблеми.
MamaMy - майстор
kr1100 написа:
MamaMy написа:
Аз например имам една почти чисто нова пералня с казан от неръждавейка на която и е изгоряла платката и е загубена след обикаляне по сервизи. /quote]

Maрката, модела ?

fikata - прав си ,и а съм написал в бързината
Indesit W84TXEXBG
kr1100 - майстор
http://master-plus.com.ua/content/goods ... DC0025.jpg
http://master-plus.com.ua/stiralnaya/el ... sd04v.html

МОже да питаш ии Цонев с-з от Русе

Тема "Проблем с пералната машина?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: