• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 10
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
С 2 леви - специалист
R25, дето го споменаваш го сменяй, над него има 2 червени кондензатора, смени и тях с нови, огледай за студени спойки или презапой всичко и оглевай за окъсявания между островчетата, излишния флюс го изчисти с кореселин, например. Смени резисторите, дето са в паралел на 2-та входни електролита, дето са на 200V. Вместо предпазител тури една 60-75W 220V лампа с нажежаема жичка за пробите.
mgbagera - специалист
На тези кондензатори пише 103. Само това ли се гледа, нямат ли други данни?
Аз единия го сменях понеже имаше черно на него. Иначе до сега винаги съм го пускал през крушка но 40W, предполагам не е проблем?
С 2 леви - специалист
103 - 10 с три нули после в пикофаради = 10 нанофарада, принципно и работно напрежение се гледа, за всеки случай над 400 волта, ако има де.
mgbagera - специалист
Днес успях да се сдобия с частите и ги смених но няма резултат. Други предложения :?
shadow__01 - майстор
mgbagera написа:
Днес успях да се сдобия с частите и ги смених но няма резултат. Други предложения :?
Като гледам темата май вървиш по вече доста утъпкана пътека. Много хора са минали от там (включително и аз). Имах голямо желание, но като дръпнеш чертата накрая и се замислиш колко време и пари си изгубил покрай едно захранване, се замисляш има ли смисъл да продължавам... Възможно е да има някой прекъснал резистор.
При мен беше изгорял драйверния траф. Ама аз съм си виновен изцяло. Играх си да зареждам едни големи кондензатори от изхода му и изведнъж спря.
mgbagera - специалист
Вложените средства не ме притесняват при положение че частите са стотинки или левче. За сега съм похарчил около 5лв но това не е важно. Важен е крайния резултат, удоволствието че си успял :partyman:
nikolov333 - майстор
Тогава май най-добре да поръчаш наред всички евтини компоненти и да сменяш наред докато стигнеш някъф "граничен бюджет"...и дано тръгне.. :-D
mgbagera - специалист
В последно време нямам много път към Монтана и не успявам да си накупя части, затова започнах да свалям от здрави захранвания за проба :)
Най много ядове ми създават 5 цветните резистори около шим контролера. Като нищо бих ги сменил веднага ама разчитането им е ](*,) Син корпус на който червено, кафяво и лилаво са 1:1. Направо се побърквам докато открия какъв точно е цвета. Толкова са идентични че почти няма разлика между червения и кафявия. Лилавия чат пат се отличава на някой места ама си е мъка. По 5-6 пъти проверявам цветния код в нета като, редувам различни комбинации докато накрая не се покаже стойността която е и на мултицета.
nikolovvd - майстор
А оптрона горе в средата на първата снимка провери ли го.
mgbagera - специалист
Той не е ли за дежурните 5в ? Преди съм го мерил и на 4-те извода има напрежение.
Според снимката горе, ако точката върху него означава че това е 1 (анод) то тогава:
1-ви +3,75в/ 4-ти -0,80в
2-ри +5в/ 3-ти -0,50/0,80в (постоянно се мени)

При второ премерване 3-ти и 4-ти показваха точно 1в

П.П: Може би не го меря правилно. Поставил съм минуса от мултицета на масата на захранването и с плюса на мултицета меря и 4-те извода на оптрона.
обаче като се замисля 3-ти и 4-ти маи не трябва да ги меря так :?
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 10

Тема "Ремонт на компютърно захранване" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: